reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
hej dziewczyny, ale tu ostatnio pustki sie zrobiły.... :dry:
Malutko piszecie ;-p
U nas jest oki, dzieci rosna, czas leci jak szalony... ;] ehhh
A u was jak?
Pozdrawiamy!!!

Siedzimy dziś znowu w domku. Przez noc spadł śnieg i znowu nie mam szans na spacer podwójnym. A Kacper awanturuje się, jeśli Asia jedzie pojedynczym a on na nóżach, albo w sankach. W końcu to był do tej pory jego wózek. No i codzienność domowa.

Ale dojrzewamy do myśli o zmianie mieszkania. Myśleliśmy o budowaniu się, ale realnie patrząc bez gigantycznego kredytu nie będzie nas nigdy na to stać. Ale już na zmianę mieszkania tak. Teraz mamy tylko dwa pokoje i jak na razie to wystarcza, ale patrząc w perspektywie kilku następnych lat, to każde dziecko powinno mieć swój pokój, żeby sobie nie przeszkadzali.

No i chyba skończy się tak, że zamienimy większy metraż na kilka metrów mniej, ale z trzema pokojami, w cichszej i spokojniejszej okolicy. Zobaczymy co z tych naszych planów wyjdzie.

Sorki, że nie piszę za często... ale brak czasu. Mój urwis - Szymuś wymaga pełnej kontroli. Już rozwalił wargę babci talerzykiem, ja mam kilka guzów. Właśnie skończyliśmy lekarstwo na lamblie i za miesiąc znów badania, mam nadzieję, że tym razem będzie już OK. Asia zaczyna stawiać pierwsze kroczki. I od tygodnia nie jest na cycu - a to, że przy tabletkach na lamblie nie można karmić. Pediatra poleciła mi posmarować cyca czymś kwaśnym i to zrobiłam, cytrynka pomogła, już cyca nie chce, ale za to wstaję i robię jej kaszkę. pierwsza noc porażka, wogole nie spaliśmy, a wczoraj np. zjadła o 23, a potem wstała o 6.00 :-) Mam nadzieję, że się ustabilizuje i w końcu się wyśpię.
Dziś byliśmy na sankach. Dla Asi był to pierwszy raz... jazda jej się podobała.

Piszecie o oszczędzaniu... ja nie mam z czego. W tym roku czeka mnie komunia chrześnicy, nie mam pojęcia co jej kupić i za co. Na Mikołaja dzieciom kupiłam prezenty w sklepie za 5 zł. Teraz mamy urodzinki. Nie robimy żadnej imprezy, tylko będzie tradycyjny torcik :-) Święta będą bardzo skromne, ale rodzinne :-)

Witajcie mamusie również przepraszam ,że za często się nie odzywam ale te ostatnie tygodnie i szczerze mówiąc to dla mnie jakiś koszmar ciągle twardnieje mi brzuch i mam częste skurcze przez co średnio 3 razy na dobę wydaje mi się ,że już rodzę :-) . Mateuszek w ostatnim tygodniu niesamowicie mi się rozwinął wreszcie zaczął raczkować no i coraz częściej sam staje . Podejrzewam ,że przed roczkiem jeszcze nie zacznie sam chodzić ale tak za jakieś dobre dwa miesiące kto wie:-)

rusałko 29 Teraz to już możesz rodzić, nie musisz się już martwić, że to za wcześnie.

na-tuska dzięki. Umówiliśmy się na środę-czwartek ze znajomym ekspertem ds. nieruchomości, żeby nam doradził jak najlepiej tzn. najkorzystniej to mieszkanie zamienić.

Hejka!
My dziś znowu na sankach i padam na pysk! :-p

Byliśmy dziś z Maksem u pediatry i dostał skierowanie do ortopedy na iksy na nóżkach i do laryngologa, bo strasznie się ślini... Na szczęście obu lekarzy uda nam się załatwić jutro :-)

Nickie Też marzę o 4 godz ciągiem snu... Chciałabym chociaż raz w miesiącu przespać całą noc
U nas codziennie sanki, wózek odpada mimo dużych kół, bo takie zaspy, że miejscami 1,5m śniegu...
Myśmy chcieli w przyszłości budować dom, ale teraz nawet pewna nie jestem czy będziemy razem... A mieszkanie w którym mieszkamy z rodzicami i tak jest na mnie zapisane, więc zawsze będziemy mieli się gdzie podziać

Eliza nas tu ganiasz, że mało piszemy, a Ty co? Też mało-pisemna jesteś :-p

Graz u nas też święta będą bardzo skromne. Zawsze kupowałam pełno słodyczy i prezentów, a w tym roku nie kupiłam nic ze słodyczy, a prezenty tylko dla chłopców i chrześniaka... Jakoś nie cieszą mnie te święta, bo mamy takie problemy finansowe, że o niczym innym nie mogę myśleć:no:

Rusałko Maks zaczął chodzić koło 13 miesiąca, także jak Oluś się urodził, to miałam noworodka i niechodzącego niemowlaka – oj było ciężko....

reklama
Maks olo u mnie na pewno będzie identycznie jeszcze trochę czasu minie zanim Mateuszek ruszy :-)
Na tuska ja również synka urodziłam wcześniej bo to był 36 tydzień i wszystko było oki także mam nadzieję ,że tym razem będzie tak samo tylko ta niepewność mnie wykańcza kiedy to się zacznie:wściekła/y:
Mateuszka też ostatnio męczył katarek i kaszel także od jakiegoś tygodnia cały czas siedzi w domku i żadnych spacerków.

Do góry