reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
hej dziewczyny, ale tu ostatnio pustki sie zrobiły.... :dry:
Malutko piszecie ;-p
U nas jest oki, dzieci rosna, czas leci jak szalony... ;] ehhh
A u was jak?
Pozdrawiamy!!!

Siedzimy dziś znowu w domku. Przez noc spadł śnieg i znowu nie mam szans na spacer podwójnym. A Kacper awanturuje się, jeśli Asia jedzie pojedynczym a on na nóżach, albo w sankach. W końcu to był do tej pory jego wózek. No i codzienność domowa.

Ale dojrzewamy do myśli o zmianie mieszkania. Myśleliśmy o budowaniu się, ale realnie patrząc bez gigantycznego kredytu nie będzie nas nigdy na to stać. Ale już na zmianę mieszkania tak. Teraz mamy tylko dwa pokoje i jak na razie to wystarcza, ale patrząc w perspektywie kilku następnych lat, to każde dziecko powinno mieć swój pokój, żeby sobie nie przeszkadzali.

No i chyba skończy się tak, że zamienimy większy metraż na kilka metrów mniej, ale z trzema pokojami, w cichszej i spokojniejszej okolicy. Zobaczymy co z tych naszych planów wyjdzie.

Sorki, że nie piszę za często... ale brak czasu. Mój urwis - Szymuś wymaga pełnej kontroli. Już rozwalił wargę babci talerzykiem, ja mam kilka guzów. Właśnie skończyliśmy lekarstwo na lamblie i za miesiąc znów badania, mam nadzieję, że tym razem będzie już OK. Asia zaczyna stawiać pierwsze kroczki. I od tygodnia nie jest na cycu - a to, że przy tabletkach na lamblie nie można karmić. Pediatra poleciła mi posmarować cyca czymś kwaśnym i to zrobiłam, cytrynka pomogła, już cyca nie chce, ale za to wstaję i robię jej kaszkę. pierwsza noc porażka, wogole nie spaliśmy, a wczoraj np. zjadła o 23, a potem wstała o 6.00 :-) Mam nadzieję, że się ustabilizuje i w końcu się wyśpię.
Dziś byliśmy na sankach. Dla Asi był to pierwszy raz... jazda jej się podobała.

Piszecie o oszczędzaniu... ja nie mam z czego. W tym roku czeka mnie komunia chrześnicy, nie mam pojęcia co jej kupić i za co. Na Mikołaja dzieciom kupiłam prezenty w sklepie za 5 zł. Teraz mamy urodzinki. Nie robimy żadnej imprezy, tylko będzie tradycyjny torcik :-) Święta będą bardzo skromne, ale rodzinne :-)

Witajcie mamusie również przepraszam ,że za często się nie odzywam ale te ostatnie tygodnie i szczerze mówiąc to dla mnie jakiś koszmar ciągle twardnieje mi brzuch i mam częste skurcze przez co średnio 3 razy na dobę wydaje mi się ,że już rodzę :-) . Mateuszek w ostatnim tygodniu niesamowicie mi się rozwinął wreszcie zaczął raczkować no i coraz częściej sam staje . Podejrzewam ,że przed roczkiem jeszcze nie zacznie sam chodzić ale tak za jakieś dobre dwa miesiące kto wie:-)

rusałko 29 Teraz to już możesz rodzić, nie musisz się już martwić, że to za wcześnie.

na-tuska dzięki. Umówiliśmy się na środę-czwartek ze znajomym ekspertem ds. nieruchomości, żeby nam doradził jak najlepiej tzn. najkorzystniej to mieszkanie zamienić.

Hejka!
My dziś znowu na sankach i padam na pysk! :-p

Byliśmy dziś z Maksem u pediatry i dostał skierowanie do ortopedy na iksy na nóżkach i do laryngologa, bo strasznie się ślini... Na szczęście obu lekarzy uda nam się załatwić jutro :-)

Nickie Też marzę o 4 godz ciągiem snu... Chciałabym chociaż raz w miesiącu przespać całą noc
U nas codziennie sanki, wózek odpada mimo dużych kół, bo takie zaspy, że miejscami 1,5m śniegu...
Myśmy chcieli w przyszłości budować dom, ale teraz nawet pewna nie jestem czy będziemy razem... A mieszkanie w którym mieszkamy z rodzicami i tak jest na mnie zapisane, więc zawsze będziemy mieli się gdzie podziać

Eliza nas tu ganiasz, że mało piszemy, a Ty co? Też mało-pisemna jesteś :-p

Graz u nas też święta będą bardzo skromne. Zawsze kupowałam pełno słodyczy i prezentów, a w tym roku nie kupiłam nic ze słodyczy, a prezenty tylko dla chłopców i chrześniaka... Jakoś nie cieszą mnie te święta, bo mamy takie problemy finansowe, że o niczym innym nie mogę myśleć:no:

Rusałko Maks zaczął chodzić koło 13 miesiąca, także jak Oluś się urodził, to miałam noworodka i niechodzącego niemowlaka – oj było ciężko....

reklama
Maks olo u mnie na pewno będzie identycznie jeszcze trochę czasu minie zanim Mateuszek ruszy :-)
Na tuska ja również synka urodziłam wcześniej bo to był 36 tydzień i wszystko było oki także mam nadzieję ,że tym razem będzie tak samo tylko ta niepewność mnie wykańcza kiedy to się zacznie:wściekła/y:
Mateuszka też ostatnio męczył katarek i kaszel także od jakiegoś tygodnia cały czas siedzi w domku i żadnych spacerków.

Do góry