Ja gondolkę mam po starszych wiec w razie czego jeśli będzie potrzebna to jest
Ale jak dotąd się nie sprawdziła zbyt długo. Tzn tak jak już pisałam ja mam podwórko więc w gondolce na tarasie sobie spali jak najbardziej, ale jak gdzieś jechaliśmy np do mojej mamy albo babci to nie brałam gondoli tylko dla malej spacerówkę małych rozmiarów, a dla małego fotelik i stelaż. Moi kochali i nadal kochają foteliki. Czasem jak mąż wyjmuje z samochodu bo musi coś pozałatwiać i potrzebuje miejsca to mlodzi sobie w nich siedzą i bajki oglądają
Co do chusty to na pewno spróbuję, a czy się sprawdzi to nie wiem. Dam znać.
Mój mały zaczął mówić w lipcu. To był dla nas szok bo on prawie nic nie mówił. Pewnego dnia (byliśmy wtedy na wakacjach) wstal rano i powiedział dzień dobly juz wstałem. Ja bylam pewna ze to mi się przyśnilo, ale jak powtórzył to dopiero zaskoczyłam ze ON MÓWI. Od tego czasu mówi pełnymi zdaniami, a wszyscy w rodzinie i nawet pediatra patrząc na niego twierdzili zgodnie, ze tak do 3 roku życia to z mową będzie kiepsko. Córa zaczęła mówić wyjątkowo wcześnie, za to chodzić dosyć późno. Maly na 10 miesięcy już bez trzymania chodził, ale za to na 1,5 roczku nie potrafił wierszyków opowiadać jak jego siostra. Dzieci są przeróżne i każde po swojemu się rozwija.
Co do baletu to ja tam uważam, ze jest tak samo dla chłopców jak i dla dziewczynek, a nawet chłopcom łatwiej. Jest ich mało wiec gdyby z tym kiedyś związali przyszlosć to łatwo im się później wybić. No ale faktycznie trzeba mieć do tego predyspozycje. Moje dziecko nie ma. Jest okrąglutkie jak piłeczka i w stroju baletowym wygląda pociesznie. Szczególnie słodko prezentuje się na tle chudziutkich smukłych 6 latek, kiedy to pani mówi "wciągnijcie brzuszki", a moja córa z całym impetem swój okrąglutki bandzioch wtedy wypina
a co tam. To tylko zabawa i skoro to od niej wyszła inicjatywa to uważam, ze tak długo jak będzie z zajęć zadowolona to będę ją tam zawozić.
A mogę wiedzieć dlaczego nie obchodzicie tego dnia?
Byłam raz w gdańsku
To były bardzo miłe wakacje
I owocne bo wyjechaliśmy we dwoje, a wróciliśmy już w trójkę
Pewnie dlatego moje dzieci tak ciągnie do morza
Pozdrawiam was i życzę miłego wieczoru.