reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
"Może na razie z nim nie wychodź.. ja mam często anginę, mimo iż nie gorączkuję to nie wychodzę na dwór, aż zupełnie gardło przestanie boleć.."
ja też mam bardzo często anginę, ale zawsze wychodzę, bo muszę...
a niestety nie wiem, czy Maksia boli gardło, bo mi tego nie powie :-p w każdym razie czuje się dobrze, bo zaczął broić :-D

"moje dzieci na szczęście rzadko chorują.. mam nadzieję, że ten sezon jesienno zimowy jakoś przetrwamy bez chorób.."
moi chłopcy jak dotąd zaliczyli po jednej infekcji... no ale zaczęło się przedszkole, do tego pogoda jesienna i mamy konsekwencje...:wściekła/y:

"No ja starszego też chcę do przedszkola wysłać w przyszłym roku, myślę, że dobrze mu zrobi kontakt z innymi dziećmi..."
ja uważam przedszkole za bardzo przydatną "rzecz" - jednak jeśli synek będzie często chorował, to go zwyczajnie wypiszę, bo korzyści korzyściami, ale choroba raz w miesiącu, to dla mnie przesada....

"A powiedzcie mi taką rzecz- czy chciałybyście puścić dzieci razem do szkoły, do jednej klasy? Razem do komunii? Czy raczej rok po roku?"
ja chciałabym ich dać do jednej klasy, razem Komunia, jednak w przeciwieństwie do Black - będę miała z tym problem (nie tylko ja ;-)), bo Olek miałby 5 lat idąc do pierwszej klasy.... więc nie wiem czy to nie za szybko
pewnie zgoda psychologa będzie potrzebna itd... chociaż uważam, to za chore, bo dzieci Black będą w takiej samej sytuacji wiekowej, a nikt nie będzie robił problemu...;-)

dziś Maksio przespał praktycznie całą noc - obudził się dopiero o 5, więc mam nadzieję, że wrócimy do przespanych nocek :tak:

No mój młodszy też jest z grudnia na dodatek z samego końca.. idąc do pierwszej klasy też miałby 5 lat.. chyba jednak dam ich osobno..
a komunie wydaje mi się, że mimo iż nie będą chodzić razem do klasy to można zrobić razem..

pewnie nie byłoby problemu ze wspólną Komunią. No i mniejszy wydatek dla Rodziców, ale z drugiej strony jeden z dzieciaczków może być "pokrzywdzony", bo będzie zżyty ze swoją klasą, a nie będzie uczestniczył w tych wydarzeniach i może czuć się wykluczonym z grupy...
to jednak się zobaczy za parę lat ;-)

Witam!

Nadrobię was później, trochę doczytałam, ale Kinia się już niecierpliwi.
U nas wszyscy chorzy,jeszcze Renia się trzyma jako tako,ale już "pochrapuje" jakby katarek miała :-(

Po chrzcinach ok, w kościele znośnie.

My chrzciliśmy obie jak miały 3 mies. (Kinia równe 3 mies, a Renia 3 miesiące i tydzień ;-) ). Sukieneczkę Renia miała po Kini, bardzo wygodną, welurową, nie znoszę atłasu, w którym dziecko się tylko poci :-/
Na wierzch obie miały kurteczkę polarkową, tylko Renia miała inną czapkę ;-)

Duomamo witamy :-)

No i doczytałam :-)

Kurcze, ja to cały czas myślałam, że moje pociechy rok po roku pójdą do szkoły, a wy mi oczy otworzyłyście, że mogłyby razem...

Kinia jest ze stycznia 09 tak jak Julka Black, a Renia jest z czerwca 2010, myślicie, że mogłyby iść razem do 1 klasy?

Ostatnia edycja:
Tosiaczku - mama ma niewiele do gadania w kwestii, że chciałaby, aby dzieciaki chodziły razem do klasy...:-( jeżeli chce się posłać dziecko rok wcześniej, to trzeba mieć opinię i zgodę psychologa dziecięcego...

Ale to w polskim szkolnictwie jest chore. Tak jak Maks_olo napisała przecież różnica identyko jak u moich dziewczyn, ale roczniki inne i już papiery od psychologów... Biurokracja i tyle :-)

reklama
Witam
choć to było już jakiś czas temu ale miałam dzieciaczki rok po roku i to 3 miedzy nimi jest niecały rok i 10 miesięcy różnicy
powiem tak, łatwo na pewno nie było i nie raz miałam kryzys ale dałam rade :-):-) i dziś są już dorosłe
za to z Mikołajem to już jak z jedynakiem bo długa przerwa
pozdrawiam wszystkie mamy które mają pociechy w niedługim odstępie czasowym dacie rade a czas szybko leci :tak::tak:

Do góry