reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witam sie :-)

Ja też zaczynam myślec o zakupie sandałków dla dzieci... bo ja juz mam i nawet w nich chodzę bo są mega wygodne :tak:
Kurcze mam zgage po herbacie...:dry: co za zycie... chce juz urodzic :sorry:
Pogoda za oknem ciagle do du*y :-p spać mi sie chce, choc sie wyspałam od 22 do 7 spałam z dwiema pobudkami :dry: życ nie umierać......... jeszcze dwa dni i kończymy 38tyg :szok:

reklama
Elizka witaj w klubie zgagi :sorry2:

Też już mam dość ciąży, choć potem pewnie będzie ciężej...

Mam przypływ energii... ale hamuję się, bo miałam się oszczędzać ;-)

U mnie jeszcze tydzień i dostawiam leki na podtrzymanie :shocked2:

Rozumię, fajne buciki, ale niestety nigdy w Bartku nie kupię, nie stać mnie.

Dziś jedziemy na wieś na 2 tygodnie, pooddychać świeżym powietrzem. Netu tam brak, więc może ze 2 razy połączę się przez komórkę.

Dziewczyny trzymajcie się. Pa

Graz1974 udanego wypadu!!! ;-)

Tosiaczek no to po odstawieniu mozesz szybko urodzic, choć tez szłyszłam ze dzieciaczki ktre chciały wczesniej wychodzic później wychodza po terminie... :dry: zobaczymy jak to bedzie u Ciebie...
Ja mam jeszcze 16 dni do terminu... kurczę ale ten czas zleciał... dopiero co miesiacami sie liczyło a tu juz dni....:szok:

no właśnie.. najgorzej jak nie chce iść tak gdzie ja akurat che. wczoraj znów się wytaplał w kałuży.....

u ginka było OK. wyniki póki co mam rewelacyjne

pozdrawiam i lecę dalej sprzątać

Graz udanego wypadu na wieś :-)

Dominika to dobrze, że wszystko dobrze :-)
Ja na początku ciąży plamiłam i miałam bóle brzucha a tu trzeba było się córcią zająć i ją nosić jeszcze... a ważyła już sporo.

Elizka też słyszałam, że po odstawieniu leków może "zebrać" na porodówkę ;-)
U mnie pierwsza córcia się urodziła 2 tyg. przed terminem a nie miałam miękkiej czy skróconej szyjki... teraz pani dr powiedziała, że skoro starsza córa się wcześniej urodziła, to duże prawdopodobieństwo, że teraz też urodzę wcześniej

Witam.
Chciałabym przyłączyć się do Was.Mam już córeczkę roczną i jestem w ciąży.Bardzo ucieszyliśmy się na wieść o ciąży.Co prawda to różnica będzie nieduża bo 1,5roku.Jak się dowiedziałam to troszkę się przeraziłam ale szybko mi przeszło.Teraz czekamy na nasze maleństwo.Ciekawa jestem jak Wy radzicie sobie z dwójką dzieciaczków.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Witaj Oleńko :-)

U nas też będzie różnica 1,5 roku miedzy dzieciaczkami :-) Na początku na pewno będzie trudno, ale wierzę, że to zaprocentuje na przyszłość.

Ja się właśnie zastanawiam jak to będzie jak 2 Dzidka będzie już z nami. Na noc problem rozwiązany, bo mamy dodatkowy pokój pół piętra niżej (dom prywatny i jest tak zaprojektowany, że są pokoje co pół piętra). Będzie nas dzielić 8 schodów. Na noc na początek przeniosę się z młodszą córcią do tego pokoju a mąż zostanie ze starszą (żeby jedna drugiej nie budziła). W ciągu dnia żeby starsza młodszej nie budziła, to młodsza też będzie w tym pokoiku (zakupiliśmy elektroniczną nianię).
Zastanawiam się tylko co z czasem, kiedy młodsza nie będzie spała... przecież nie będzie sama w pokoju pół piętra niżej.
Gdzie ją położyć, żeby starsza nie zrobiła jej krzywdy? (łóżeczko będzie w tym pokoju pół piętra niżej)
Jak to było u was? Czy młodsza pociecha była bezpieczna tylko w łóżeczku?

Ja razie wymyśliłam, żeby wózek przytaszczyć do domu...

Starsza córcia jest grzeczna, ładnie się bawi itd. ale lubi pokazywać oczko, nosek itp. na miśkach, lalkach, w książeczkach i boję się, że na młodszej siostrze też...

Witam o poranku.

Tosiaczek fajnie że masz więcej miejsca bo u nas z tym kiepsko.Mieszkamy na kawalerce 38m.Mamy jeden duży pokój,osobno kuchnie i dużą łazienkę.Moi rodzice zaproponowali przeprowadzkę do nich mają spory domek i spokojnie dwa pokoje byłyby nasze.Ale jakoś nie chcemy choć jeszcze nie wiem na 100%.Mąż musiałby dojeżdżać do pracy prawie 50km.My na swoje przeprowadzimy się jakoś za rok.Zaczynamy remont domu który mam po dziadkach.Niestety ale remont potrwa zakładamy że około roku,wszystko jest do zrobienia.Ale to i tak mniej kasy jakbyśmy mieli kupić mieszkanie w mieście.Tak myślę że na razie zostaniemy w tym mieszkaniu.Moja Julka jest bardzo spokojna i jak druga dzidzia będzie też spokojna to damy rade na tym mieszkaniu.Jak będzie kiepsko to przeprowadzimy się do rodziców na czas remontu.
Różnica między dziećmi nieduża też zastanawiam się jak to będzie.No ale sama tak chciałam.Ja mam rodzeństwo i różnica jest duża i nie mieliśmy kontaktu ze sobą jako młode dzieciaki.Odkąd jesteśmy dorośli to dopiero zaczęliśmy dogadywać się.I właśnie dlatego zdecydowaliśmy się na dzieci rok po roku.Szczerze mówiąc to chcemy mieć trzecie dziecko ale to jeszcze dalekie plany.

A w ogóle dziś idę do lekarza ciekawe co słychać u mojego maleństwa.Może będzie widać płeć.
Uciekam robić śniadanko młoda już wstała.Miłego dnia

reklama
witaj oleńka :-)
u nas będzie prawie 2 lata różnicy (bez 2 miesięcy) to trochę więcej, ale tez się zastanawiam bardzo często jak to będzie, jak starszy przyjmie młodszego/ młodszą, czy zaakceptuje, czy zrozumie ze nie wolno dotykac itp.... to będzie na pewno ciekawe doświadczenie... :-)
mój teraz ma rok i 2 m-ce, jakby teraz miało się drugie urodzić to by było pewnie ciężko, bo starszy jest strasznie żywy, wszędzie go pełno, we wszystko wtyka swój nosek, wszystko go interesuje, na pewno nie posiedzi spokojnie na podłodze i się nie pobawi sam dłużej niż 15 mnut....
chociaz mam nadzieję, że drugie będzie spokojne, bo pierwszy był straaaaszny przez pierwsze 4-5 m-cy żcyia......

Do góry