reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Oj, długo tu nie zaglądałam. Ale jest tak pięknie na dworze, że wychodzimy na dłuuuuuuuugi spacer.
W niedzielę jedziemy na komunię. I znów będzie "pierwszy raz" z dziećmi na imprezie. Zobaczymy jak się spiszą. Ostatnio Szymuś stał się marudny i o byle co płacze. Podejrzewam zęby. Jeszcze nie do końca się przebiły i pewnie go bolą. Bidulek.

reklama
Maksio właśnie z dziadkami na wybiegu, aby zgubić dodatkowe kilogramy hahhaa:-D Oluś śpi, więc mam chwilkę...

graz zazdroszczę Ci, że tak małe dziecko przesypia noc bez budzenia - u nas to zdarzyło się może 2 razy...

Tosiaczku gratuluję drugiej córci, choć nie uwierzę - póki nie zobaczę :-p jakie imiona bierzecie pod uwagę??

Black, to na pewno trudna sytuacja, kiedy nie wiesz jak Julia zareaguje na małą... u nas zawsze jest tak samo - więc nie pomogę...
też nie wyobrażam sobie mieć teraz Maleństwa w domu... pierwsze pół roku było tragiczne, ale nie zazdroszczę Mamom z większą różnicą niż 1,5 roku ;-)
a co z Anulką?

Ahoj! Moja Kinia też chora i siedzimy w domku już 3 dzień. Nie wiem czy to przeziębienie czy zęby... ma gorączkę, katar (który nagle zniknął, taki rzadki), pokasływała, więc niby przeziębienie. Ale coś za szybko ten katar zniknął. Została gorączka i nieprzespane noce. Kina nas ćwiczy przed maleństwem ;-) bo już od prawie roku przesypia całe noce (poza paroma wyjątkami, ale to na palcach jednej ręki można zliczyć).

Maks_olo mąż "liczy" na synka i też nie uwierzy póki nie zobaczy hihi ;-) ale już oswoiliśmy się z tą myślą.
Co do imion to ja wybierałam przy Kini (choć na Walerię się nie zgodził ;-) ale mi też w ostateczności bardziej się Kinga podobało), więc teraz kolej męża.
Skłaniamy się do Reni (Renata Małgorzata) lub odwrotnie ;-) albo jeszcze coś innego ;-) nie jesteśmy zdecydowani do końca.

Ja się śmiałam, że fajnie by było mieć Kingę i Ingę ;-) hihi

Ania ma chrypkę i gorączkę, też siedzimy w domu, ale to moja wina, bo zgrzała się w aucie i widocznie musiało ją przewiać jak wysiadaliśmy i szliśmy dosłownie 10 metrów do domu.

Tosiaczku
mi się strasznie imię Gabriela podoba ;-)

Tosiaczku ja uważam, że jak jest mała różnica między dziećmi, to lepiej jak są tej samej płci :-)
Kinga&Inga - podoba mi się :-D u nas Maks&Aleks ;-)

Ach, te problemy w doborze imion. Szymusia wybraliśmy w 8 miesiącu życia, a Asię tuż przed urodzeniem... bo za dużo dziewczyn znam i wszystkie imiona kojarzyły mi się z jakąś dziewczyną

U nas jest ten problem z doborem imienia, że niektóre formy po odmianie mi się nie podobają :p np. Hania jest ładnie, ale jak ktoś zawoła "Hanka" to już mniej :-(

reklama
Hejka
Dawno mnie tu nie było... Ale jakos nie mam czasu zaglądac na wszystkie wątki na których sie udzielam :dry:
Coraz blizej jest rozwiązania i juz troszkę nie mam siły i chciałabym urodzic..... ehhhh... A tak to wszystko w porządku, dzieciaczki rosna, łobuzują no i Hania nie może doczekac sie braciszka ;-) zobaczymy jak to bedzie jak juz sie pojawi na świecie, ale to raczej Daniel bedzie najbardziej zazdrosny :-) Mam nadzieję ze dam radę, bo jednak już to bedzie trójka dzieci... I czasem mam wątpliwosci :-(
Pozdrawiam was serdecznie i postaram sie zajrzec jeszcze ;-)
Buziaki

Do góry