reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

może cos o nas?

my myśleliśmy o odnowieniu ślubów w Tyńcu ,bo tam jest jednak atmosfera,nie to co w skawinie.Ja w ogóle miałam przeboje u nas w parafii z jednym księdzem bo nie chciał wypisać zgody ,więc powiedziałam mu że z nim nie będe rozmawiać tylko z proboszczem(świętej pamięci) .,a jak się proboszcz nie zgodzi to pojadę do kurii ..Tak  się złożyło że mój dziadek przyjażnił się z proboszczem ,więc proboszcz podpisał zgodę .Karta czekała na mnie u sióstr bo ten ksiądz nie chciał mieć już ze mną do czynienia

reklama
W mojej parafii w Radziszowie jak załatwialiśmy ślubne formalności to ksiądz był taki wściekły, że mu kasa kolo nosa przechodzi, że do kancelarii wpuścił tylko mnie a Krzysiek czekał pod drzwiami, no i zapowiedzi wywiesił duużo później niż powinien to mi akurat lata ale... :mad: W Skawinie w parafii Krzyska było ciut lepiej ale wszędzie musieliśmy się tłumaczyć z naszej decyzji no i było nawracanie, bo przecież parafia jak rodzina itp. Ja dziękuję za taką rodzinę:) Bardzo niemiło wspominam kościelne przedślubne załatwienia.

O boziu,a mnie to dopiero czeka... ::) tym bardziej ,że bierzemy ślub w katedrze płockiej,czyli ani w mojej ani w męża parafii ;) cos czuję,że będą niezłe jaja z załatwieniem tego w parafii! Jak to sie nazywa?Chyba delegacja cz jakos tak....no i pewnie trzeba za podpisanie cos zabulić...

Niestety Olu, bez kasy w Kościólku nic nie załatwisz. Kiedyś jeden ksiądz mnie rozbroił tekstem dzisiaj to się tylko umiera za darmo :o co za bzdura, powiedziałam mu tylko - nie do końca...Ciekawe który ksiądz odprawi pogrzeb za darmo (to już pomyślałam)?! Kupował sobie u mnie okulary za 2000zł i narzekał że tak drogo, mógł nie kupować! Ale Kler zawsze zostawiał u nas najwięcej kasy.

Olu nie przejmuj się tak tym (chyba cię troszkę postraszyłyśmy)po prostu w skawinie księża mają taką mentalność (mam nadzieje że to się troszkę zmieniło).Choć mam znajomego gdzie był chrzestnym u 4 letniego dzieckai księża nie zgodzili się tutaj ochrzcić i dziewczyna jechała na Salwator ,ale jak mówie to właśnie jest Skawina. Lubie to miasto ale tutaj wszyscy o wszystkich chcieliby wiedzieć najwięcej .Także olu spokojnie

Okulary za 2000?????????Nieźle...a właśnie jeszcze przed porodem musze sobie jakieś ładne pingielki kupić :) bo nie będę zakładać na noc soczewek a po omacku do dzidzi wstawać to jakoś nie bardzo ;D No ale nie stać mnie na takie drogie opraweczki ;) Ładnie księża wydają...Kasiek,t dlatego masz takie fajowe okularki na fotce obok,ty optykiem jesteś!

Pracowałam przez 5 lat w Vision Express rok temu zmieniłam pracę, lubiłam ją ale zmiany zazwyczaj po 12h i to na nogach cały czas :( swięta itp. w pracy. W sumie nie szukałam nowej pracy ale jakoś tak wyszło , że Wyborcza z dodatkiem Praca znalazła się w moich rękach, zaniosłam CV i dostałam pracę którą chciałam :) Miałam dużo szczęścia.

reklama
Rzeczywiście okularki masz fajowskie.Ja też powinnam nosić, mam też kupione vision express ale to było 9 lat temu i raczej są już niemodne . A pozatym mammałą wadę minusiki 0,5 .

Do góry