reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Dziewczyny z doswiadczeniem.
Po co jest rozek? Czy jest konieczny? Czy wklada sie do do wozka ,czy nosi bobika w nim w domu. Przepraszam za glupie pytania .ale ogladam wlasnie na allegro i nie mam pojecia czy to jest koluderka ,czy co ?:confused2:

reklama
julieet świetne te bodziaki!
winki u nas w pracy malutkie dzidzie w rożkach leżały czasem w łóżeczku i karmiło się maleństwa też w rożku często - mnie się tak wygodniej karmiło maleństwa, bo jakiejś super wprawy nie miałam, a pracowałam generalnie na grupie starszej

winki80 jak to uważa ja zamierzam kupić taki rożek owija się w ten rożek dzidzie i jest wygodniej jak np przyjdą goście w odwiedziny łatwiej takiego maluszka jest trzymać na rękach można też wykorzystać jako lekką kołderkę

jeśli chodzi o kolor różowy też mi się nie podoba w nadmiarze u dziewczynek nie powiem można założyć jedną cześć ubranka w tym kolorze ale nie od główki do stóp raczej też unikam tego koloru mam zaledwie kilka sztuk w tym kolorze nie podoba mi się taki słodki przebrany cukiereczek brry;-)

choroba itp). Takze tego typu przedmioty jak kosze mojrzesza czy kolyski sa bardzo praktyczne na te pol roku przynajmniej jesli ktos nie chce miec dzidzi w sypialni non stop :)
nie do końca tak jest ,zamierzam po pewnym czasie złożyć kołyskę i na jej miejsce dać łóżeczko ;-)
zastanawiam sie czy dobre były by nie tylko do sesji ale i do codziennego użytku,bo w sumie czemu nie WESOŁE CZAPECZKI-różne rodzaje 42 cm sesja foto (1688167275) - Aukcje internetowe Allegro
śliczne te czapusie :tak: , na szczęście mam po młodym dwie śliczne zimowe czapki więc póki co nie kupuje :-)
Ja przeglądałam dziś Allegro - wyprawki-megapaki dla dziewczynek. Dostałam szoku: dlaczego wszystko jest różowe? Jestem trochę podłamana. Wiem, że malutkiej dziewczynce ładnie jest w różowym, ale qrde, bez przesady. Ciężko znaleźć coś ciekawego u jednego dostawcy "nie cukierkowego". Może przesadzam, ale ja tak nie znoszę tego koloru... grrrr Chciałam ubierać naszą kruszynkę trochę w rockowym stylu, ale obawiam się, że będę skazana na te koloreczki. Jest tu na forum jakaś "rockowa" mama? Może znacie jakieś adresy sklepów internetowych?
popieram :tak: ,stanowczo za dużo różu i ciężko go będzie uniknąć :szok: ,ale staram się wybierać tak kolory żeby go było jak najmniej , najbardziej mnie wkurza jak już znajdę jakiś fajny np brązowy czy fioletowy sweterek to ma różowe albo guziki albo naszyte literki :szok: ,
Dziewczyny z doswiadczeniem.
Po co jest rozek? Czy jest konieczny? Czy wklada sie do do wozka ,czy nosi bobika w nim w domu. Przepraszam za glupie pytania .ale ogladam wlasnie na allegro i nie mam pojecia czy to jest koluderka ,czy co ?:confused2:
nie wiem jak w Szwecji ale u mnie nie używają rożków w szpitalu jak np w PL dostajesz malucha zawiniętego ;-) właśnie w rożek , po domu na pewno jest wygodniej , u mnie rożek służył jako materacyk w wózku

kupiłam dzisiaj małe słodkie jeansy na niuni :tak:

winki no wlasnie w Polsce dziecko najczesciej przynosza wlasnie w rozku zawiniete po urodzeniu. Mnie rozek sie przydal w 1szm miesiacu zycia dziecka zeby go latwiej wyjac z lozeczka no i jak ciotki przychodzily to tylko tak go braly na rece ;) Taka pozycja lezaca na usztywnieniu jest wygodna dla dziecka, a niemowlaki lubia byc mocno omotane, bo to im sie kojarzy z brzuszkiem mamy.

reklama
Do góry