reklama
Cocca my też byliśmy wczoraj na zakupach dla dzidzi strasznie się cieszyłam z tych zakupów miałam w planach tyle pokupić a kupiłam tylko 10szt.pieluch tetrowych i ręcznik z kapturkiem ale nic ja wróciłam do domu to skończyłam szaleństwa zakupowe na allegro i okazało się że niektóre rzeczy są tańsze na allegro np pieluchy flanelowe kolorowe zamówiłam po 3,50 a w hurtowni były nawet po 5,50 zamówiłam jeszcze aspirator do nosa i inne potrzebne akcesoria, ciężko jest z powłoczkami na pościel w rozmiarze 120/90 jedna pani w sklepie powiedziała że takie wymiary są raczej dostępne tylko na allegro więc powłoczki też będę zamawiać na allegro tylko jakie żeby były dobre gatunkowo i się sprawdziły.
B
Bryszka
Gość
mirelka mnie się te podobają
2 -el.135x100 POŚCIEL DZIECIECA ŚLICZNE WZORY!!! (1671685360) - Aukcje internetowe Allegro
ja jutro jade na spore zakupym, wcześniej zrobiłam rozeznanie na allegro pozapisywałam ceny wraz z kosztem dostawy i będe sie targować po prostu, w hurtowni jest tego tak wiele że ja jak byłam to wogóle z pustymi rękami wyszłam bo w natłoku tego wszystkiego doszłam do wniosku że pomyśleć musze na spokojnie
2 -el.135x100 POŚCIEL DZIECIECA ŚLICZNE WZORY!!! (1671685360) - Aukcje internetowe Allegro
ja jutro jade na spore zakupym, wcześniej zrobiłam rozeznanie na allegro pozapisywałam ceny wraz z kosztem dostawy i będe sie targować po prostu, w hurtowni jest tego tak wiele że ja jak byłam to wogóle z pustymi rękami wyszłam bo w natłoku tego wszystkiego doszłam do wniosku że pomyśleć musze na spokojnie
Bryszka ja miałam wczoraj tak samo zwariować można tyle tego wszystkiego że zgupiałam od tego wszystkiego i nie wiedziałam co mam kupić na dodatek zapomniałam zabrać listy z zakupami ale przynajmniej zrobiłam rozeznanie ty widzę będziesz przygotowana więc na pwno będzie prościej z listą.
Pościel fajna ale nie mój wymiar ja potrzebuję 120/90 mam taką kołderkę muszę jeszcze nad tym pomyśleć może kupię nowe wypełnienie kołderkę i poduszkę w rozmiarze 135/100 oszaleć można
Pościel fajna ale nie mój wymiar ja potrzebuję 120/90 mam taką kołderkę muszę jeszcze nad tym pomyśleć może kupię nowe wypełnienie kołderkę i poduszkę w rozmiarze 135/100 oszaleć można
B
Bryszka
Gość
tu masz odpowiedni rozmiar tyle że flanelka...
POŚCIEL FLANELOWA DZIECIECA 2 - el.120x90 HIT (1676591613) - Aukcje internetowe Allegro
ten sam sprzedający zawsze możesz napisać i zapytać o dostepność rozmiaru który ciebie interesuje.
Ja mam 3 listy na lipiec, sierpień, i wrzesień taki podział teraz wózek łożko i inne spore gabarytowo i cenowo rzeczy, potem termometry laktatory aspiratori i inne a nia koniec moja wyprawka do szpitala koszule itp oraz kosmetyki dla małego
Obliczyłam że wyprawka łącznie z ciuszkami wyszła mi ponad 3000 zł to taka minimalna cena;O a kto wie cóż mnie jeszcze zaskoczy choć mam nadzieję że w 4000 zł się zamkniemy
POŚCIEL FLANELOWA DZIECIECA 2 - el.120x90 HIT (1676591613) - Aukcje internetowe Allegro
ten sam sprzedający zawsze możesz napisać i zapytać o dostepność rozmiaru który ciebie interesuje.
Ja mam 3 listy na lipiec, sierpień, i wrzesień taki podział teraz wózek łożko i inne spore gabarytowo i cenowo rzeczy, potem termometry laktatory aspiratori i inne a nia koniec moja wyprawka do szpitala koszule itp oraz kosmetyki dla małego
Obliczyłam że wyprawka łącznie z ciuszkami wyszła mi ponad 3000 zł to taka minimalna cena;O a kto wie cóż mnie jeszcze zaskoczy choć mam nadzieję że w 4000 zł się zamkniemy
AniaSm
Fanka BB :)
u mnie było tak że młody spał z nami w sypialni w łóżeczku a jak się budził to zabierałam go do salonu , tam miałam postawiony bujany fotel i tam go karmiłam ,tuliłam itp po czym jak zasypiał to odkładałam go do łóżeczka i się kładłamHej dziewczyny.
No i mam problem. Tak zapalilam sie do kosza mojzeszowgo i w sumie juz mialam kupowac, a teraz przemyslalam sprawe i nie wiem.
Alexander bedzie mial swoj pokoj ,dosc duzy zaraz na przeciw naszej sypialni. Planuje kupic tam kanape rozkaldana bym czasem mogla spac.
Kosz chcialam by bobik spal obok lozka. Ale jak bedzie spal z nami to za kazdym razem oboje bedziemy sie budzic. Troche szkoda mi malzonka mego ,bo ktos w koncu pracowac musi. chyba bez sensu bysmy razem budzili sie po 3 razy w nocy. On bedzie wiecznie wykonczony , a wole by mial troche sily jak wroci z pracy niz przysypial wiecznie na kanapie. chyba jednak na pierwsze miesiace przeniose sie do pokoju malego by chociaz maz sie normalnie wysypial. No moze nie co noc ,czasem bedziemy sie wymieniac ,ale wiadomo,ze jak karmie to ja wstaje.
No i teraz intensywnie mysle.
Jak wy rozwiazujecie ten problem?
teraz też tak będzie , przed samym rozwiązaniem D ma przynieść fotel do salonu
kurcze jestem w szoku bo u mnie w sklepie nie było problemu z tym rozmiarem (kupowałam w pl)ciężko jest z powłoczkami na pościel w rozmiarze 120/90 jedna pani w sklepie powiedziała że takie wymiary są raczej dostępne tylko na allegro więc powłoczki też będę zamawiać na allegro tylko jakie żeby były dobre gatunkowo i się sprawdziły.
w sumie mam 3 komplety bawełna, flanela i frota , flanela rewelacyjnie sprawdza się zimą ;-)
Cocca
Ja na szczęście miałam listę i swój charakter, jestem w miarę praktyczna, więc zakupy i wybieranie nie sprawia mi większego kłopotu (oprócz oczywiście finansowego). Na szczęście dostanę sporo rzeczy od mojej starszej siostry, niestety wszystko różowe i w koroneczki, czyli trochę nie w moim guście, ale niestety jak się nie przelewa to darowanego koniowi nie zagląda się w zęby
Emy
Wiem, słodkie są! Nie mogłam się powstrzymac zeby nie kupić :-)chyba kazda z nas tak ma, i jasne, że kupujemy dla siebie bo maluchom będzie wszystko jedno co mają na sobie!Emy twoje są ze słonikiem a moje z misiami prawie te same
Własnie chcę jeszcze znalezc małe dziny i jakąs bluzę, sweterek, cos na wyjscie, ale to moze pózniej, bo kupię wszystko teraz i skonczy się cala frajda:-):-) a, i kombinezonEmy śliczności!!! A poza tym ciuszki na pewno dobrej jakości z mięciutkiej bawełny, na prawdę super zakupy.
A ja wczoraj dokupiłam maleńkie dżinsy, drugie ciepłe spodenki i słodką czapunię:
Jestem "przerażona" tym jaką radość mi te zakupki sprawiają i co ja jeszcze zdążę nakupić
duzo jeszcze tego...
mirelka, to co kupowalam na allegro to od sprzedawcy "stylowedzieckopl", resztę kupiłam bezposrednio ze strony Marks&Spencerwitam dziewczyny macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawce na allegro z akcesoriami dla dzieci tyle tego że ciężko wybrać z góry dziękuję
Jejku jakie cuda!!!!!!!!!!!! Moze unisex bylby bardziej praktyczny, ale i tak boskie! Ja liczę na łóżeczkowy spadek rodzinny, zobaczymy. Narazie wątpię, że ktos o nas pomysli, bo brat męża będzie mial blizniaki tez w listopadzie i myslę ze wszyscy się nad nimi zlitująja też nie mam prawie nic, oprócz kilku lumpowych okazji, na razie nic nie kupuję dopóki się nie przeprowadzimy, a poza tym wszystko dostanę od sis, też po przeprowadzce, wtedy będę mniej więcej wiedziała, czego brakuje. Na dzień dzisiejszy rozglądam się za łóżeczkami, może trafię na jakąś okazję na allegro, albo na jakieś używane, w dobrym stanie, koniecznie białe :-) Strasznie mi się te łóżeczka podobają:
szkoda, że nie ma unisexów są albo dziewczyńskie albo chłopięce, a wypadałoby je zostawić dla drugiego bobofruta w przyszłości
winki, skoro będziesz miala kanapę w sypialni dziecka, o nie kupowalabym kosza. Jakby się okazalo mączące spanie na kanapie, przeniosłabym na trochę łóżeczko do waszej sypialni, albo jesli będziesz kupowala gondolę do wózka, używalabym jej zamiast kosza. ładne są te kosze ale nie wiem czy az tak potrzebne.Hej dziewczyny.
No i mam problem. Tak zapalilam sie do kosza mojzeszowgo i w sumie juz mialam kupowac, a teraz przemyslalam sprawe i nie wiem.
Alexander bedzie mial swoj pokoj ,dosc duzy zaraz na przeciw naszej sypialni. Planuje kupic tam kanape rozkaldana bym czasem mogla spac.
Kosz chcialam by bobik spal obok lozka. Ale jak bedzie spal z nami to za kazdym razem oboje bedziemy sie budzic. Troche szkoda mi malzonka mego ,bo ktos w koncu pracowac musi. chyba bez sensu bysmy razem budzili sie po 3 razy w nocy. On bedzie wiecznie wykonczony , a wole by mial troche sily jak wroci z pracy niz przysypial wiecznie na kanapie. chyba jednak na pierwsze miesiace przeniose sie do pokoju malego by chociaz maz sie normalnie wysypial. No moze nie co noc ,czasem bedziemy sie wymieniac ,ale wiadomo,ze jak karmie to ja wstaje.
No i teraz intensywnie mysle.
Jak wy rozwiazujecie ten problem?
Pozdrawiam
Winki myśmy mieli łóżeczko w sypialni i teraz też tak planuję.Po kilku miesiącach przeniosę łóżeczko do pokoju Maciusia i będa spac razem.U nas oczywiście był taki plan,ze ja w nocy wstaję ,bo m pracuje,ale uwierz mi "siedzenie" z dzieckiem w domu to tez niezła charówka Ja i tak byłam bardziej z męczona,bo m nie wstawał jedynie co to sie przebudzał i to czasem.A w sumie nasze wspólne dziecko.Tym bardziej teraz,ze będe miała jeszcze drugie na głowie.Nie wyobrażam sobie tego bez pomocy m.Z resztą teraz jak mały się w nocy budzi to i tak m wstaje,bo mnie brzuchol przeważnie boli. Nie ma to tamto,chciało się dzidziusia to trzeba się liczyc z nieprzespanymi nockami,zarówno ja jak i m
Mój m jak wychodzi z domu o 5.30 to wraca ostatnio o 19.Rozumiem,ze jest zmęczony,ale ja tez jestem ,bo i pracuję ,a po pracy sie dzieckiem zajmuję ,no i ciąża dodatkowo,a później będzie malutka.No nie wiem kto tu się bardzie przemęcza MAm tylko cichą nadzieję,ze córunia będzie bardziej wyrozumiała dla mamy niż jej starszy braciszek był ;-)
Emy cudne ciuszki!!!! wydaje mi się ,ze masz wystarczająco dużo Czego ci zabraknie to dokupisz na bierząco,a kombinezon to w ogóle będzie ci potrzebyny? jakie u was temp.w zimie?
A co do cen,to ja wczoraj byłam w h&m i w smyku i średnio za bodziaki wychodzi 10 zł wzwyż,za śpiochy 20 zł,więc wcale drogo nie kupiłas,a jakość pierwsza klasa
no własnie wczoraj w smyku widziałam takie słodziuchne różowe bodziaki i śpiochy i skarpetki..achhh,ale myślę,ze jeszcze w tesco zobaczę -tam chyba będzie taniej,a też sa śliczności.
Julieet słodkie te łóżeczka,faktycznie szkoda,że nie ma uniseksów
Co do poscieli to mam jedną po Maciusiu,a drugą chce kupić w ikei.
Mój m jak wychodzi z domu o 5.30 to wraca ostatnio o 19.Rozumiem,ze jest zmęczony,ale ja tez jestem ,bo i pracuję ,a po pracy sie dzieckiem zajmuję ,no i ciąża dodatkowo,a później będzie malutka.No nie wiem kto tu się bardzie przemęcza MAm tylko cichą nadzieję,ze córunia będzie bardziej wyrozumiała dla mamy niż jej starszy braciszek był ;-)
Emy cudne ciuszki!!!! wydaje mi się ,ze masz wystarczająco dużo Czego ci zabraknie to dokupisz na bierząco,a kombinezon to w ogóle będzie ci potrzebyny? jakie u was temp.w zimie?
A co do cen,to ja wczoraj byłam w h&m i w smyku i średnio za bodziaki wychodzi 10 zł wzwyż,za śpiochy 20 zł,więc wcale drogo nie kupiłas,a jakość pierwsza klasa
no własnie wczoraj w smyku widziałam takie słodziuchne różowe bodziaki i śpiochy i skarpetki..achhh,ale myślę,ze jeszcze w tesco zobaczę -tam chyba będzie taniej,a też sa śliczności.
Julieet słodkie te łóżeczka,faktycznie szkoda,że nie ma uniseksów
Co do poscieli to mam jedną po Maciusiu,a drugą chce kupić w ikei.
reklama
Jesli chodzi o lozeczko Macka to stoi ono od samego poczatku tuz obok naszego lozka. Nie bylo problemu z karmieniem go w nocy i zachowywalismy sie dosc cicho wiec nawet mąż sie nie budzil -on ma mocny sen.
Tym razem zostawiamy macka w malym pokoju a sami przenosimy siebie i niemowlaczka do duzego pokoju tak zeby lozeczko znow stalo kolo naszego lozka. Powiem Wam ze takie rozwiazanie jest bardzo dobre. Maciek do tej pory budzi mi sie w nocy i nie wyobrazam sobie zebym miala latac do drugiego pokoju w nocy. A juz na pewno nie zabieralabym dziecka do naszego lozka w ktorym spimy (wyjatek to jakaś choroba itp). Takze tego typu przedmioty jak kosze mojrzesza czy kolyski sa bardzo praktyczne na te pol roku przynajmniej jesli ktos nie chce miec dzidzi w sypialni non stop
mirelka na Allegro wiele rzeczy jest duzo taniej niz w sklepach ale warto tez robic duze zakupy u jednego sprzedawcy aby raz zaplacic za wysylke. Albo namierzyc jakiegos u ktorego da sie odebrac osobiscie rzeczy - tak juz jest najlepiej
Tym razem zostawiamy macka w malym pokoju a sami przenosimy siebie i niemowlaczka do duzego pokoju tak zeby lozeczko znow stalo kolo naszego lozka. Powiem Wam ze takie rozwiazanie jest bardzo dobre. Maciek do tej pory budzi mi sie w nocy i nie wyobrazam sobie zebym miala latac do drugiego pokoju w nocy. A juz na pewno nie zabieralabym dziecka do naszego lozka w ktorym spimy (wyjatek to jakaś choroba itp). Takze tego typu przedmioty jak kosze mojrzesza czy kolyski sa bardzo praktyczne na te pol roku przynajmniej jesli ktos nie chce miec dzidzi w sypialni non stop
mirelka na Allegro wiele rzeczy jest duzo taniej niz w sklepach ale warto tez robic duze zakupy u jednego sprzedawcy aby raz zaplacic za wysylke. Albo namierzyc jakiegos u ktorego da sie odebrac osobiscie rzeczy - tak juz jest najlepiej