reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Ja właśnie zaczynam rozgladać się za ciuszkami mam już 2 bluzy i 2 pary spodni ... nie wiem ile tych ciuszków mam mieć na początek bo zapewne na początku mały i tak bedzie tylko w śpioszkach bodziakach kaftanikach i rożku bo to przecież tylko je sika i śpi ;D aaa i płacze

reklama
TORT Z PAMPERSÓW+MIŚ+KOCYK+ŚLINIAK chrzciny roczek (1692230084) - Aukcje internetowe Allegro

o czyms takim pomyslalam teraz -fajny bajer i przydatny bo Pampersy :-) do tego mis, kocyk, sliniak. Bez dodatkow sam torcik kosztuje 55zl, ale juz wole dolzyc te 20zl i zeby mieli jakas pamiatke.

Bryszka no dokladnie niemowlaczki to raczej w spioszkach i bodziakach caly czas pomykaja ;) Ja w ogole nie uzywalam dresow, ani swetrow do ok 6 msc zycia, tylko jakies cieple welurowe spiochy i kaftaniki. Szwagierka powiedziala mi wczoraj ze nakupila 20 sukienek dla corki ktora ma teraz 2 msc, a ona i tak zaklada jej w kolko jedna i ta sama co jest najwygodniejsza - lepiej nie przesadzac z ubrankami dla malucha

Ostatnia edycja:
20 ?!:szok: to nieźle ja w takim razie skupię sie na ciepłych pajacykach i śpioszkach.... w poniedziałek ma wpaść do mnie kuzynka z worem ciuszków z anglii , jak znajdę coś atrakcyjnego i w dobrej cenie to po dokupuję co nie co jeszcze

Bryszka szwagierka kupowala te sukienki z mysla o sklepie ktory prowadzi w Polsce, ale żal jej było wyslać te sukienki do Polski wiec leża w szafie nieużywane przez jej córę ;) Ja jej tak mówie że tego typu ubrania sa wygodne dla dziecka dopiero jak zacznie ono chodzic.

to ja chyba przesadziłam jak już pisałam mam już 45szt body od rozmiaru 56-68, 15szt pajacyków (bawełniane, welurowe w tym 2 na rozmiar 74) stanowczo muszę zaprzestać kupowania bieliźnianych ciuszków skupię się teraz na grubszych w sumie mam już 3 pary spodni dokupię tylko jakieś sweterki lub bluzy no i kombinezon w rozmiarze 62

nimfii fajny pomysł z tym tortem wypełnionym pampersami ja widziałam znowu wózki wypełnione pampersami

mirelka zdaje sie ze bodziaki tez bedziesz mogla rozdawac innym ;) tak jak ja....Nie wiem ile ich bedzie ale na pewno tez kolo 40szt jak sie zbiora wszystkie podarunki od rodziny :p

A teraz chcialm Wam wkleic fotke przewijaka po macku, bo wlasnie dzis robilam jego przeglad. nie spodziewalam sie ze bedzie w az tak tragicznym stanie. Dostalismy go o szwagierki i przezyl dwojke dzieci ;) trzecie sie juz nie zalapie wiec musimy kupic od nowa :(
Ostatnio maciek kubil sie na nim bawic jak na macie, no i go zdewastowal juz calkiem.

A to najlepszy przyklad na to ze warto inwestowac w pokrowiec na przewijak :p Ja nie mialam i żałuje....

Załączniki

• Zdjęcie1118.jpg
    Zdjęcie1118.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 39
Jak przeczytałam kilka Waszych postów to się załamałam, ja jeszcze nic nie kupiłam, do tej pory miałam same problemy z utrzymaniem ciąży i bałam się cokolwiek kupić, nie że zapesze, ale że jak się coś stanie, to będę musiała patrzeć na ubranka i inne rzeczy, ale w najbliższym czasie zamierzam nadrobić. Choć ciężko to widzę powinnam leżeć, ale nie mogę się doczekać żeby kupić choć kilka rzeczy, na resztę mój M. dostanie listę i będę musiała liczyć na jego inwencję twórczą :)

Jak przeczytałam kilka Waszych postów to się załamałam, ja jeszcze nic nie kupiłam, do tej pory miałam same problemy z utrzymaniem ciąży i bałam się cokolwiek kupić, nie że zapesze, ale że jak się coś stanie, to będę musiała patrzeć na ubranka i inne rzeczy, ale w najbliższym czasie zamierzam nadrobić. Choć ciężko to widzę powinnam leżeć, ale nie mogę się doczekać żeby kupić choć kilka rzeczy, na resztę mój M. dostanie listę i będę musiała liczyć na jego inwencję twórczą :)
Kochana ja pierwsze ciuszki na Allegro kupiłam.... były to bodziaki Early days polecone przez madzie i nimfii , po sklepach raczej nie chadzam gdyż mieszkam poza miastem i nie chce mi sie jechać w upał dwoma autobusami do hurtowni dziecięcej...więc tylko jak przyszły tatko ma wolne to mnie wozi tu i tam ;D

reklama
To moje 24 szt.body nie jest jednak zastraszającą liczbą, Mirelka pobiłaś mój rekord :-)
Ja też myślę o dokupieniu kilku ciepłych rzeczy, takich całych pajacyków np.z polaru, bo o ile w moim mieszkaniu będzie ciepło (CO), to u moich rodziców jest już chłodniej, bo trudno ogrzać cały dom.

Cocca
ja myślę, że na Allegro warto kupować rzeczy dla dziecka. Zamierzam wydrukować tą moją listę i skreślać kupione już rzeczy, żeby nie przesadzać z ilością. A ciężko się opanować...:-p

Do góry