Angun, najlepiej jak pogadasz właśnie z koleżankami, które już mają dzieci, ja przed wszelkimi zakupami będę się radzić sister, ma doświadczenie z dwójką dzieci więc jej zdanie jest dla mnie bardzo ważne, ale jeżeli masz się czuć spokojniejsza, to kupuj, widziałam nawet ostatnio prawie nówki na allegro
reklama
W
winki80
Gość
Co o tym myslicie kochane?
Olus bedzie w innym pokoju a lozeczka nie chce wstawiac do naszej sypilni. Nie wiem tez czy bedzie mi si chcialo tak noca begac do innego pokoju. Mysle o tym koszu ( bialym) kolo mojego lozka na jakies 3-4 pierwsze miesiace. Do tego mozna go bujac nie ruszajac sie z lozka
OBABY-CUDNY KOSZ MOJŻESZA+KOŁYSKA KREMOWY I BIAŁY (1689547947) - Aukcje internetowe Allegro
Olus bedzie w innym pokoju a lozeczka nie chce wstawiac do naszej sypilni. Nie wiem tez czy bedzie mi si chcialo tak noca begac do innego pokoju. Mysle o tym koszu ( bialym) kolo mojego lozka na jakies 3-4 pierwsze miesiace. Do tego mozna go bujac nie ruszajac sie z lozka
OBABY-CUDNY KOSZ MOJŻESZA+KOŁYSKA KREMOWY I BIAŁY (1689547947) - Aukcje internetowe Allegro
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Piękne Winki ! Ja będę miała coś podobnego od przyjaciół, tylko wiklinowy i na stałe na kółkach, z baldachimem.
Świetny pomysł, jak nie ma się zbyt wiele miejsca w sypialni na wstawienie łóżeczka (a ja planuję kupić od razu większe-140x70 cm, które później można przerobić na tapczanik).
Świetny pomysł, jak nie ma się zbyt wiele miejsca w sypialni na wstawienie łóżeczka (a ja planuję kupić od razu większe-140x70 cm, które później można przerobić na tapczanik).
Angun super ten zestaw TT,miałam butelki i teraz też kupię,albo będe używac tych starych ,bo w sumie nie są zniszczone.Ale za to są niebieskie,a ja chciałabym różowe dla dziewczynki;-) a tak na poważnie to bez róznicy.Najważniejsze ,ze sa dobrej jakości a w tym zestawie jest strasznie dużo tych butelek ja miałam dwie duze i jedną małą i wystarczyło.
Co do detektorów tętna to jeśli czujesz taką potrzebę to kup.Ja nie miałam,ale szczerze mówiąć kiedyś po waszych postach sama sie na to nakręciłam No ,ale jednak nie kupuję.
Majuśka cuuuudo:-) nawet jedno body mam takie samo ;-) Chyba musze oblecieć nasze lumpeksy,bo w osiedlowym nic ostatnio nie znalazłam fajnego
Winki jak dla mnie to troche drogi ten kosz ( w zamian można by łóżeczko turystyczne kupić,które później się napewno przyda),ale jeśli to nie gra roli to w sumie fajna sprawa
Bryszka strasznie dużo tego wszystkiego masz
Ja wczoraj byłam u rodziców i odgrzebałam siatę z tymi malutkimi rzeczami po Maciusiu i w sumie mam tam kilka sztuk śpiochów i bodziaków (na te niebieskie ponaszywam albo przyprasuję gotowe aplikacje jakies dziewczęce i tez będzie git;-)) większość mi wtedy mama pokupowała tych malutkich i to były zestawy śpiochy + kaftanik,chociaż wolałabym pajace,więc tych dokupię ze 3 szt i myślę ,ze mi na początek wystarczy.Ooo i jeszcze niedrapki musze odszukać i skarpetki.Kurcze coś mi się wydaje,ze więcej tego miałam,nie wiem czy mi kumpela nie pooddawała czy ja gdzieś tak schowałam,ze sama nie wiem
Brakuje mi tylko takiej malutkiej czapki zimowej i kombinezonika (bo mam na 3-6 mcy)-lookam coś na allegro,ale nie wiem czy kupowac czy moze liczyć,ze ktoś sprezentuje;-) a w sumie na wyjście ze szpitala przydałby się już taki zimowy,bo to koniec listopada będzie,no chyba,że wczesniej się wyrobimy;-) to takie malutkie troche cieńsze mam-nawet rózowe.
Co do detektorów tętna to jeśli czujesz taką potrzebę to kup.Ja nie miałam,ale szczerze mówiąć kiedyś po waszych postach sama sie na to nakręciłam No ,ale jednak nie kupuję.
Majuśka cuuuudo:-) nawet jedno body mam takie samo ;-) Chyba musze oblecieć nasze lumpeksy,bo w osiedlowym nic ostatnio nie znalazłam fajnego
Winki jak dla mnie to troche drogi ten kosz ( w zamian można by łóżeczko turystyczne kupić,które później się napewno przyda),ale jeśli to nie gra roli to w sumie fajna sprawa
Bryszka strasznie dużo tego wszystkiego masz
Ja wczoraj byłam u rodziców i odgrzebałam siatę z tymi malutkimi rzeczami po Maciusiu i w sumie mam tam kilka sztuk śpiochów i bodziaków (na te niebieskie ponaszywam albo przyprasuję gotowe aplikacje jakies dziewczęce i tez będzie git;-)) większość mi wtedy mama pokupowała tych malutkich i to były zestawy śpiochy + kaftanik,chociaż wolałabym pajace,więc tych dokupię ze 3 szt i myślę ,ze mi na początek wystarczy.Ooo i jeszcze niedrapki musze odszukać i skarpetki.Kurcze coś mi się wydaje,ze więcej tego miałam,nie wiem czy mi kumpela nie pooddawała czy ja gdzieś tak schowałam,ze sama nie wiem
Brakuje mi tylko takiej malutkiej czapki zimowej i kombinezonika (bo mam na 3-6 mcy)-lookam coś na allegro,ale nie wiem czy kupowac czy moze liczyć,ze ktoś sprezentuje;-) a w sumie na wyjście ze szpitala przydałby się już taki zimowy,bo to koniec listopada będzie,no chyba,że wczesniej się wyrobimy;-) to takie malutkie troche cieńsze mam-nawet rózowe.
Ostatnia edycja:
pościel używałam od samego początku ,z tym że poduszka służyła nam jako materacyk (łatwiej było małego wyciągnąć z łóżeczka do karmienia)
moja sasiadka robila tak samo tym razem moze wyprubuje jej pomysl
angun powiem ci ze ja dlugo zastanawialam sie nad monitorem oddechu przy Macku. On urodzil sie z niedotlenieniem, a jak poczytac na necie to mozna zauwazyc ze to jest jedno ze wskazan aby monitor miec. A drugie to to ze on tylko na brzuszku chcial spac. Dlugo obawialam sie SIDS, potem zaglebilam sie w temacie. Teraz juz wiem co moze spowodowac śmierć łóżeczkowa i tak jak dziewczyny pisza nie jestesmy w stanie dziecka uchronic przed wszystkim. Na pewno jest to przydatne urzadzenie, ale ja go nie kupie, bo w praktyce wiem ze do dziecka i tak wstaje sie co chwila aby sprawdzic czy wszystko jest ok ;-) No a jak podejrzewam sam monitor nie da 100% gwarancji ze dziecku uda sie pomoc, w razie czegos zlego, ale wole nie myslec w taki sposob ;-)
onanana my w sklepie kupowalismy wyprawke i tam pani polecila nam "super posciel, lekka, przewiewna i do tego antyalergiczna" powiem ze na ten temat nie bylam w ogole przygotowana i nie mialam pojecia ile co kosztuje. Ciezko bylo sie nie skusic na taka "okazje" jestem zla na siebie ze tak wyszlo bo tez chcialam jak najzwyklejsza posciel, zwlaszcza ze teraz wiem ze mozna posciel kupic do 30zl na allegro - no szok!
winki a wiesz co wiem nawet ze niektore mamy klada dziecko spac do gondoli od wozka ;-) tez jest ok. Mnie sie tego typu kosz nie przyda bo lozeczko bede miala obok lozka naszego, ale moja szwagierka dla blizniakow miala takie kosze i chwalila sobie
Oj a wczoraj rozmawilam ze szwagierka no i okazuje sie ze szykuje dla nas ubranka po swoich blizniakach co maja teraz 2 miesiace Nawet wozek chciali nam kupic (zdaje sie Quinni), ale oni leca samolotem z Anglii to im powiedzialam zeby sobie tym glowy nie zawracali bo bagazu i tak sporo przy dwojce dzieci
Podsumowujac czeka mnie chyba jeszcze paczka ubranek od szwagierki oraz od sasiadki, a wiec chyba utoniemy w tych ciuszkach. Zwlaszcza ze sama juz conieco dokupilam ;-)i mam jeszcze po macku tylko ze w kartonach schowane wiec nie wiem ile tego mam.
Jeszcze sie okaze ze bede te ciuszki rozdawac ale to pewnie w pazdzierniku pomysle co z tym tematem
Nimfii dzięki za rady! Jeśli chodzi o ubranka, to wczoraj zrobiłam przegląd dotychczas zgromadzonych i całkiem ich sporo, nie wiem czy już nie spasować, bo sporo czasu do porodu a dziadkowie tez się pewnie uaktywnią ;-)
Może napiszę, co myślicie dziewczyny o takich ilościach:
- body (krotki i długi rękaw), rozm.56,62- 24 szt. rozm.68 3 szt.
- pajace bawełniane- 13 szt.rozm. 56-62, 2 szt.68
- pajace welurowe, welurowe śpiochy, welurowe rampersy- 7 szt.rozm.56-62, 1 szt.rozm.68
- półśpiochy welurowe, cieplejsze- 4 szt., bawełniane 4 szt.
- cieplejsze bluzy, sweterek (welurowe, polarkowe, z kapturem i bez)- 5 szt.
- komplety- koszulki+ półśpiochy- 3 szt.
- kaftaniki 5 szt.
- kombinezony polarowe z kapturkiem- 2 szt. (rozm.62)
- śpiworek do spania
- ocieplany kombinezon z rękawiczkami (na spacery)- 1szt. rozm.62
Może napiszę, co myślicie dziewczyny o takich ilościach:
- body (krotki i długi rękaw), rozm.56,62- 24 szt. rozm.68 3 szt.
- pajace bawełniane- 13 szt.rozm. 56-62, 2 szt.68
- pajace welurowe, welurowe śpiochy, welurowe rampersy- 7 szt.rozm.56-62, 1 szt.rozm.68
- półśpiochy welurowe, cieplejsze- 4 szt., bawełniane 4 szt.
- cieplejsze bluzy, sweterek (welurowe, polarkowe, z kapturem i bez)- 5 szt.
- komplety- koszulki+ półśpiochy- 3 szt.
- kaftaniki 5 szt.
- kombinezony polarowe z kapturkiem- 2 szt. (rozm.62)
- śpiworek do spania
- ocieplany kombinezon z rękawiczkami (na spacery)- 1szt. rozm.62
Ostatnia edycja:
reklama