reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Angun ok ok,już nic nie dokupuj.Ten najmniejszy rozmiar zwłascza bodziaki sie tez przydaje,bo w większych są większe dekolty i dziecko ma pół klaty odsłonięte.

reklama
Ja mam już chyba 14 par śpiochów rozmiar 56 i trochę bodziaków itd. Połowę dostaliśmy, właściwie chyba nic na ten rozmiar nie musiałam kupić sama. Coś od koleżanki, coś tam siostra kupiła... teraz inwestuję tylko w 62, nie ma sensu w mniejsze, kto wie, czy w ogóle ponosi.

Dzięki Madzia! Spróbuję się powstrzymać, ale nie ręczę szczególnie za babcie :-)
Pepsi rzeczywiście jest taka możliwość :-), nie wiem jeszcze w którym szpitalu będę rodzić, ale jak się zdecyduję to ustalimy nasze spotkanie :-D

angun to ty wyprawke juz masz ;-) ładnie ładnie.... ja bym na twoim miejscu sie zastanowila jeszcze nad kombinezonem 56 na spacery jesli zamierzasz jezdzic z noworodkiem autem w foteliku. Ja mialam ten probblem z Mackiem ze mialam kombinezon na 62 i byl duzo za duzy aby zapiac go w foteliku. Utopilby sie. Tym razem odkupilam uzywany kombinezon na 56 ;-) na 62 tez juz mam :tak:to tak jakby dziecko szybko wyroslo.

A teraz prosba o rade...
Jako ze to jest watek zakupowy to pisze tutaj, choc nie chodzi o zakupy dla mojego dzidzia. Tylko o prezent na chrzciny dla blizniakow szwagierki. W sierpniu przyjada z Angli i dzieci beda mialy ok 4 msc. Nie chce im kupowac zabawek ani ubran bo tego maja najwiecej.
No wiec co mozna kupic na prezent na chrziny? Jestem w kropce :baffled:

Nimfii z takimi prezentami na chrzciny czy komunie to ja zawsze miałam mega wielki dylemat... więc raczej nie pomogę... :(

A ja byłam dzisiaj rano na pobieraniu krwi i jak wracałam zaszłam do takiego lumpka u mnie w mieście, gdzie sprzedają ciuchy tylko dla maluszków :) bardzo lubię tam chodzić bo jest duży wybór wszystkiego, dostawy są dwa razy w tygodniu, ceny od 1zł do paru zł za sztukę a ciuszki firmowe i bardzo dobre gatunkowo :) i dzisiaj np kupiłam 10 sztuk za 12 zł, w tym 5 pajacyków, 3 body z długim rękawkiem i dwie bluzeczki :) ehhhh.. nie długo się uzależnię od chodzenia tam :-p

Nimfii kombinezon jest dla wieku 0-3 miesiące, wymiary- dł.całkowita od szyi do piętki- 50 cm, szer.pod paszkami 30 cm, dł.rękawka od szyjki- 31 cm. To chyba dziecię nie będzie mi tak pływać w tym kombinezonie, jak myślisz?
Jeśli chodzi o prezent to może podpytasz rodziców, czego potrzebują w tej chwili, a może się zdradzili i ktoś inny Ci podpowie?
Dla takich maluszków trudno kupić coś innego niż ubranka albo zabawki (chociaż nimi narazie i tak się nie bawią).

Lilydelux nie dziwię Ci się, że nie możesz się opanować, szczególnie jeśli jest to taka okazja a ubranka ładne :) Miło jest kupić coś taniej.

angun Dlugosc calkowita 50cm powinna byc ok, jesli urodzi sie takie dzidzi w standardowych wymiarach :tak: Ja mialam na pewno duzo wiekszy bo rozmiar polski 62 olbrzymi i jeszcze 4 msc dziecko w niego ubieralam ;-)

Najgorzej ze to rodzina z Angli, oni tam dla dzieciakow za grosze kupuja rzeczy. Ale trudno moze jakas zabwke jednak kupie, tylko cos malego bo musi sie zmiescic do bagazu do samolotu.

Nimfii a może cos takiego bardziej uniwersalnego i na dłużej, jakąś porządną książkę, z fajnymi bajkami, coś po polsku do czytania po prostu, tak na pamiątkę, no sama nie wiem, najbadziej to lubię dawać chyba kasę w kopertach :-D

reklama
Nimfii ja też bym postawiła na jakieś książeczki,bo tego w Anglii po polsku nie kupią.Moze to nie jest jakiś typowy prezent na chrzciny,ale skoro nie jstes chrzestą to będzie ok.Do tego karteczki pamiątkowe i już.

Mi własnie koleżanka zaproponowała kombinezon po swoim synku rozm 62 no i typowo chłopięcy,ale za darmo,więc chyba wezmę,a i tak poszukam czegoś dla dziewczynki ;-)

Do góry