reklama
AniaSm
Fanka BB :)
pościel używałam od samego początku ,z tym że poduszka służyła nam jako materacyk (łatwiej było małego wyciągnąć z łóżeczka do karmienia)dziewczyny, a ja się w ogóle zastanawiam, czy kupować pościel ?? koleżanki mi mówią, że nie używały, takie małe dziecko nie śpi przecież na poduszce ani pod kołdrą, tak samo z ochraniaczem na łóżeczko, zazwyczaj zakłada się go po jakimś czasie, żeby mieć dziecko cały czas na oku, przynajmniej ja nie będę zakładała, żeby widzieć małą, jak będę leżała u siebie w łóżku, tak dzisiaj przeglądałam te pościele i się zastanawiam, czy kupować, czy nie
ja mam łóżeczko turystyczne i nie muszę się martwić o ochraniacze i że dzidzia sobie coś zrobi o szczebelki ;-)Witajcie o poranku!
Ja też, tak jak wy dziewczyny, narazie nie zamierzam kupować pościeli ani ochraniaczy na łóżeczko. Kupię zwykłą cienką kołderkę (Ikea?). Mały będzie na początku spał z nami w pokoju w wiklinowym koszyku na kółkach a łóżeczko w jego pokoju będzie czekało.
Myślę, że są ważniejsze zakupy a ten można trochę odsunąć w czasie.
Poza tym czytałam trochę o śmierci łóżeczkowej (SIDS) i szczególnie na zachodzie dużo się mówi o bezpieczeństwie snu noworodków i niemowlaków. Eksperci odradzają puchate, luźne kołderki, lepsze jest łączenie prześcieradełka wywiniętego na kocyk i podłożenie go ściśle pod materac (na pewno nie zsunie się na buźkę dziecka), odradzają też ochraniacze na łóżeczko.
A tak w ogóle to planuję kupić ten detektor bezdechu w zestawie z elektroniczną nianią. Zastanawiałyście się nad tym?
Miłego dnia Mamusie!!!
fajny zestaw ,no i obeszłam się bez monitora oddechu ale małego miałam cały czas koło siebie bo łóżeczko miałam zaraz koło łóżkaJa jeszcze mam czas do przemyślenia tego monitora, fajnie że jest w zestawie z nianią, bo to chciałam kupić.
Niania przyda się kiedy będziemy jeździć do moich rodziców, sypialnie dla gości są u góry i tam pewnie będę kłaść Małego, ja w tym czasie będę na dole.
Być może monitor oddechu kupi mi szwagier w Anglii, bo wiem, że tam jest tańszy. Sam zastanawia się nad nim, bo ich córeczka ma się niebawem urodzić :-)
Już kupił mi zestaw- butelki, sterylizator, podgrzewacz itd. za super promocyjną cenę. Planuje karmić piersią, ale przyjdzie czas, że i to się przyda
Tommee Tippee Closer to Nature Essentials Set - Babies R Us - Britain's greatest toy store
u mnie kołdra była używana dopiero jak Kuba miał jakieś 10 m-cy , wcześniej używałam grubszego kocyka i polarkowych pajacykówmyślę, że u nas styknie śpiworek i ewentualnie kocyk, ja nienawidzę kołder, nawet w zimie nie śpię pod kołdrą wolę się już dwoma kocami nakryć, a łóżeczko nie będzie pod samiuteńkim oknem, ale w pobliżu, zobaczymy jak się urodzi, ale raczej nie nastawiam się na pościel
śliczne ubranka :-);-)miałam czekać do poniedziałku, ale coś kazało mi wdepnąć do lumpeksu i nakupiłam:
Ania też planuję mieć Małego na początku przy łóżku, ale przecież nie czuwasz nad dzieckiem całą noc i nie obserwujesz czy oddycha. Nie chcę siać paniki oczywiście ale z tym SIDS jest tak że wystarczy kilka minut i nic nie można zrobić..
B
Bryszka
Gość
Wiecie ja to nawet nie czytam o tych różnych złych rzeczach, wiem że nieświadomość tez nie jest dobra ale ja bym zwariowała chyba ...jak znam siebie to ciągle bym sie martwiła o maluszka, pamiętam jak robiłam USG genetyczne choć wyniki miałam oki to nawkręcała sobie że ojoj a potem czytałam czytałam czytałam by się upenić że te wyniki są na 100% ok taka głupia jestem troszku
jak wy wgrywacie te zdjęcia czy można przez forum bb nie znam się na tym jak to się wkleja
Najpierw ładuje je na stronce imageshack.us, potem kopiuję linka do zdjęcia i wklejam go tutaj na forum , czyli pisząc posta klikam w taką ikonkę : kwadracik z drzewkiem, pokazuje się okienko gdzie wklejam ten link i gotowe
Ostatnia edycja:
onanana
hej kochane!! Śliczne ciuszki Majuśka!! Ja uwielbiam zakupy w lumpach, są śliczne i super gatunkowo ciuszki. Ja dziś znów weszłam pogrzebać ale nie chcę ciuszków kupować za dużo, bo muszę najpierw pooglądać co dostanę w spadku a szkoda tyle rzeczy kupować jak mają sie potem nie przydać!!
Nimfii wiesz co, ja dziś patrzałam też za pościelą na allegro i widzialam te antyalergiczne kołderki za 100 zł. Stwierdziliśmy z D., że kupimy na poczatek zwykłą i dopiero jak dziecko okaże się alergikiem to zmienimy na coś lepszego. Mi to się w ogóle wydaje, ze takie kupowanie na wszelki wypadek rzeczy antyalergicznych itp bardziej szkodzi niż pomaga, bo się potem robi takie dziecko ze złotej klatki, na wszystko uczulone, alergie itd.
Julieet rozumiem Twoją niechęć do kołder, bo ja nie mogę przez to spać u kogoś heh. My mamy z D. bardzo lekką i cienką ( ale zarazem ciepłą) kołdrę i super nam się śpi ale jak gdzieś widzę takie ciężkie kołdry to od razu mi się spać odechciewa
Ja dziś wydałam 120 zł na allegro;-) pokupiłam takie drobiazgi typu pieluchy flanelowe, tetrowe, aspirator, nożyczki i takie pierdołki;-)
Nimfii wiesz co, ja dziś patrzałam też za pościelą na allegro i widzialam te antyalergiczne kołderki za 100 zł. Stwierdziliśmy z D., że kupimy na poczatek zwykłą i dopiero jak dziecko okaże się alergikiem to zmienimy na coś lepszego. Mi to się w ogóle wydaje, ze takie kupowanie na wszelki wypadek rzeczy antyalergicznych itp bardziej szkodzi niż pomaga, bo się potem robi takie dziecko ze złotej klatki, na wszystko uczulone, alergie itd.
Julieet rozumiem Twoją niechęć do kołder, bo ja nie mogę przez to spać u kogoś heh. My mamy z D. bardzo lekką i cienką ( ale zarazem ciepłą) kołdrę i super nam się śpi ale jak gdzieś widzę takie ciężkie kołdry to od razu mi się spać odechciewa
Ja dziś wydałam 120 zł na allegro;-) pokupiłam takie drobiazgi typu pieluchy flanelowe, tetrowe, aspirator, nożyczki i takie pierdołki;-)
AniaSm
angun dokładnie tak jak napisała julieet i bryszka ,nie ma się co nakręcać , Kuba od urodzenia oddychał świszcąco nosem i było go słychać ,poza tym budziłam się na każde jego poruszenie sie , ale moja koleżanka miała twardy sen i mąż ją budził na karmienia bo ona nie słyszała jak mały płacze ,więc każda z nas inaczej będzie reagować
ciesze się że ktoś wymyślił coś takiego jak monitor oddechu czy nianie elektroniczną itp bo to jest potrzebne i jeśli potrzebujesz to kupuj )
ciesze się że ktoś wymyślił coś takiego jak monitor oddechu czy nianie elektroniczną itp bo to jest potrzebne i jeśli potrzebujesz to kupuj )
reklama