reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

no bo to na pewno tak jak ze wszystkim, jedno dziecko będzie jeździło pół roku, inne dłużej albo krócej, zależy od wymiarów wózka i dziecka :-)
Jakoś sobie nie mogę przypomnieć, kiedy moja sister przesadziła swoją córkę, grudniową do spacerówki, wiem że w wakacje to już na pewno jeździła, a druga córka, czerwcowa przesiadła się na spacerówkę jakieś dwa miesiące temu.

reklama
Ja zakupiłam na Allegro siedmiopaka z bodami Earl Days.. i czoraj w Realu dwa kaftaniki i jeszcze 3 bodziaki po 5-6 zł były tylko juz dość przebrane bo promo do dziś a i dwa opakowania proszku lovela w biedronce bo zestaw proszek 1,8 kg + płyn do płukania jest za 16 zł a trwałość do kwietnia 2013 r
i jeszcze to na allegro http://allegro.pl/body-dzieciece-rozmiar-56-polskie-i1635427783.html
i jeszcze 3 cudne kaftaniki http://allegro.pl/koszulka-niemowleca-rozmiar-56-promocja-i1620489602.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ponko, jak się dzidzia urodzi, to sama zdecydujesz. A jak będziesz musiała gdzieś sama iść bez faceta i samochodu? :-)

Znalazłam na to fajne rozwiązanie, Golf dla dwojga - beżowy - LennyLamb.com
Chowasz pod kurtkę malucha, a on Cię grzeje. Taki golfik ogrzewa mu główkę i plecki i jest połączony z golfikiem mamy. Widziałam gdzieś zdjęcie jak to wygląda po ubraniu, ale teraz nie mogę znaleźć.

Bryszka, super te kaftaniki z allegro, strasznie tanie. A co do rozmiaru tylko, na metce jest 62 ale napisane jest 62, więc ja na początek nie będę 56 kupować, tak jak z wózkiem - jak się okaże potrzebne to wtedy kupimy, ale na 62 się na razie nastawiamy ;-)

Staram sie wynajdywac coś tańszego bo i tak maluch szybko wyrośnie, w rodzinie nie mam komu przekazac dalej ciuszków więc nie ma sensu inwestować w nic droższego....
kupuję od tego miesiąca właśnie bo jest masa rzeczy do kupienia więc rozkładam to sobie w czasie zeby potem po kieszeni aż tak nie bolało ;)
Kupuję kilka ciuszków w rozmiarze 56 na pierwsze dni a reszta już 62 na dłużej starczą nie chcę co miesiąc wydawać kasy na wymianę garderoby maleństwa...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bryszka super ciuszki:-D I fajnie wszystko zapinane - wygodne i dla nas i dla malucha!:-)ja też będę mieć kilka sztuk tylko w rozmiarze 56, reszta w 62 ;-)

Spiochy to chyba wogóle tylko 62 będe kupować bo czasem bywa tak że dzieciątko ma długie nóżki i te 56 są niekomfortowe a tatuś jest baaaardzo długonogi więc różnie może być ;)

Ja po ostatnim USG się właśnie śmiałam, że moje maleństwo długie nogi ma po mamusi, a duży brzuszek po tatusiu :laugh2:

reklama
Ja po ostatnim USG się właśnie śmiałam, że moje maleństwo długie nogi ma po mamusi, a duży brzuszek po tatusiu :laugh2:
HAHAHA Gola u mnie dokładnie odwrotnie ;) mój Ł jest wysoki 190 cm ja śmieje się że ręce i nogi ma jak pająk dłuuuugaśne ja za to 155 cm a jak przytyłam przed ciążą to i brzuszek był ;P

Do góry