reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

To w końcu mamy zamówione buty, mialy być Elefanteny (dobre i tanie), ale nie ma nigdzie rozmiaru 20 więc musiałam zrezygnować i zdecydowałam się na Ecco, konkretnie te:

http://www.ebuty-riccardo.pl/files/foto_add_big/foto_add-31237.JPG

co do zabawek, to nasadzam się na hipcia bo nie mamy jeszcze jeździka, a on i pchacz i jeździk fajny zdaje się, szczeniaczek raczej nie dla nas bo mój syn wogóle nie zwraca uwagi na pluszaki, za to dziś powinien do nas dojść garnuszek na klocuszek.

reklama
My mamy stolik edukacyjny i jeździk i mała je bardzo lubi.
Oczywiście zabawki po starszym bracie, ale on je dostał za późno i aż tak sie nimi nie interesował, tzn. stolikiem, bo na jeździku to lubi sobie do dzisiaj pojeździ, koń jeden:-p
Stolik przydał się bardzo jak mała jeszcze sama nie chodziła, to długo przy nim stała i majstrowała, a teraz to chodzenie ciekawsze:tak: z Maćkiem było podobnie.
a jeżdzik ma różne grające gadżety, więc jest interesujący poza tym,że mozna się z nim przejśc po domu,ale fakt,że na panelach się ślizga,więc w schowku pod pupą wsadziliśmy obciążnik.

syl fajne te buciki:tak:Właśnie zauważyłam, ze z Elefantena jest problem z rozmiarem 20.
A garnuszek na klocuszek mamy i u nas sie sprawdza:tak:

Dziewczyny Wy juz kupujecie kozaczki na zime? Kurczę, ja sie jakoś boje, ze jeszcze małej noga urosnie i bedą za małe:baffled:

Ja mam kozaki ale w spadku po kuzynie kuby ;) rozm 20 nie wiem czy beda dobre na Kube.... Ale mysle ze on w tym roku jeszcze nie pochodzi w kozakach. Kilka dni temu mu zalozylam trzewik to sie wsciekal i za nic nie chcial w nich stanac tylko je probowal zdjac :sorry2:

nimfii moja póki co tez jest bardziej zainteresowana oglądaniem bucików, macaniem, a i lizanie sie zdarzyło;-)Jak ja postawię to czuje, ze cos jest nie tak i widać, ze jej troszkę przeszkadzają.No ale zobaczymy jak to bedzie jak zacznie chodzić.

Margana my jeszcze nie mamy zimowych bucików na razie się przymierzam teraz mamy trzewiki rozmiar 20 mają z troszkę luzu więc na zimę, zakupię 21 :tak:
syl ładnie buciki:tak:

syl dziś podobne buciki widziałam za 55 zeta bardzo fajne mała nie dała sobie załozyc wrzeszczała..kurcze nie mogę jej żadnych butów założyć bo tak dziwnie stopę trzyma(tak jak na palcach chodzi) jeszcze się wstrzymuję jak Margana z zakupem.

ANKUSH Kuba tez tak stope trzyma jakby na palcach chcial stac ;-) tez mu trudno buty zalozyc. Teraz ma jeszcze takie miskowe buciki niemowlece z miekka podeszwa to widze ze jak ma je zalozone to zawsze stopki obciaga, kreci nimi, paluszkami tak samo. Woli swbode stop jeszcze. Maciek od razu uwielbial buty bo ulatwialy mu stanie. Ale kuba nie widzi w nich wiekszego sensu.

nimffi właśnie i moja też tak robi..teraz nakładam jej takie miękkie a jak było cieplej to balerinki z gumeczką i ona bucika potrzymywała i bylo oki.A na zimę nie mam pojęcia jakie buciki kupić skoro ona tak nóżkę trzyma aby było ciepło i coś na nóżce.

reklama
U nas ten sam problem zadnego buta nie moge włozyc chodzimy na spacer w skarpetakach:-DtragediA a zima załoze mu chyba te od kombinezonu:-Dpodkurcza palce i koniec..

Do góry