reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

MARGANA zatem ja tez stawiam na 1cm luzu. Moj Maciek ma wysokie podbicie i jemu musze koniecznie o cm wieksze albo nawet wiecej luzu zeby mial. Ale zapytaj jak ci pani w sklepie doradzi jeszcze.

Sposob mierzenia z patyczkiem jest super. Nie pomyslalam o tym.

reklama
Dzieki wielkie dziewczny za rady! Co ja bym bez Was zrobila? To chyba pojade po ten rozmiar 21. Oby jeszcze byl.

potworek no tak, potem sa problemy innego typu;-)

nimfi jal bylam mala mama mam zawsze tak. buty mierzyla patyczkiem. I musze powiedziec,ze tym sposobem super widac ile jest luzu.

margana no wlasnie a nawet jak sie ma w domu juz stare buty to mozna sobie tak zmierzyc ile jeszcze zostalo miejsca aby wiedziec czy juz brac nowe.
A wiesz pewnie na dniach zaczenisz jej zakladac juz skarpetki czy rajstopki frotte, wiec na pewno wam nie zaszkodzi ten 1cm luzu. Zreszta to ci wyjdzie w miedzyczasie, czy bedzie jej sie dobre chodzic, ale jesli bucik ma dobre zapiecie na pewno z nozki nie spanie ;)

ehh z tymi butkami jest tragedia. Ja nie wiem co w zimie zrobie... letnie butki Lence wejdą... ale muszą byc szeroko rozpinane (rozmiar wieksze rzecz jasna) Ostatnio szukałyśmy jakis adidaskow i nici... Mała ma takie wysokie podbicie ze nawet jak sie rozsznuruje do konca, to stópka nie wejdzie... ;/ Nie wiem co zrobic ;/

ehh z tymi butkami jest tragedia. Ja nie wiem co w zimie zrobie... letnie butki Lence wejdą... ale muszą byc szeroko rozpinane (rozmiar wieksze rzecz jasna) Ostatnio szukałyśmy jakis adidaskow i nici... Mała ma takie wysokie podbicie ze nawet jak sie rozsznuruje do konca, to stópka nie wejdzie... ;/ Nie wiem co zrobic ;/

Zosia też ma mega wysokie podbicie i też namierzyłyśmy się nawet zwykłych adidasów. W końcu wybrałam z GEOXA na rzepy. Stópka do nich fajnie "wpada" a podbicie nie jest problemem już. Nie są to dokładnie te, bo nie znalazłam ich na necie, ale podobne i rozmiar 19. Kozaczki też pewnie z tej firmy kupię.
geox.jpg
Straszni drogie mają buty, ale boję się płaskostopia i innych wad. Moja bratowa kupowała same taniochy... albo bez opamiętania zakładał pierwsze buciki po innych dzieciach... jakie dostałą od kolezanek. I teraz i moja bratanica i bratanek mają płaskostpie...

Co do kozaczków na zimę, to też muszę kupić na rzepę, bo w inne na bank nie wciśnie nóżki.

Ostatnia edycja:
Takie krótkie 19tki to chyba aż w pół się nie da, ale wiem o co Ci chodzi - nie mają takiej mega twardej podeszwy. Oglądałam taki filmik w sklepie DEICHMANA o bucikach dla niemowląt i kierowałąm sie ich wskazókami.
Pierwsze buty dziecka - Paweł Zawitkowski - Mamo Tato co Ty na to -

Wysz,łąm z założenia, że skoro moja Zośka dopiero od niedawna sama stoi, podparta o łóżko a samodzielnie podobno zrobiła dopiero 25.09. trzy kroczki i od tego czasu nic więcej... to zacznie chodzić już konkretną jesienią i nie chcę, żeby miała za miękką podeszwę. Na jesienna aurę wolę twardsze buciki, ale dobrze wyprofilowane.

Ostatnia edycja:
Anek hehe, my właśnie kupilismy tego Elefantena. Wszyscy znajomi polecali i na prawdę są super:tak:
Nam ortopeda mówił właśnie to co Zawitkowski, że jak najbardziej miekkie, zeby jak najmniej je dziecko czuło na stopie i ja tego sie trzymam.

A z fimkiku dowiedziałam się, ze jednak dobry rozmiar kupiłam, bo na miarce było na przełomie 20/21 i wzięłam 21:-)

Matko, czy tylko moje dziecko ma taką dużą stopę?!

JUSTYNA znajdziejsz buty na wysokie podbicie choc nie jest latwo znalesc. Trzeba sie naszukac. Moj maciek mial taka noge i pierwsze buty na zime znalazlam wielkim fartem na promocji w jakims markecie. Nie szukalam za firmowkami. Ale jesli chcesz to Clarks ma w swojej ofercie buty dla maluchow o rozmarowce z przeznaczeniem na tegosc stopy gdzie oznaczenie F to szczupla a G to stopa na wysokim podbiciu. Nowe Clarksy sa drogie a jakkupowalam tez uzywane na Allegro w stanie idealnym bo niemowlak nie niszczy tak butow za 10zl. Na allegro jest cala masa tych uzywek.

reklama
nimfii - ja właśnie używane z allegro kupuję o ile piszą, że w bardzo dobrym stanie lub, że np. przysłowiowo "ubrane tylko raz". No ale ja Zosi kupuję tylko używki z allegro...:sorry2:

Do góry