reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

MARGANA zatem ja tez stawiam na 1cm luzu. Moj Maciek ma wysokie podbicie i jemu musze koniecznie o cm wieksze albo nawet wiecej luzu zeby mial. Ale zapytaj jak ci pani w sklepie doradzi jeszcze.

Sposob mierzenia z patyczkiem jest super. Nie pomyslalam o tym.

reklama
Dzieki wielkie dziewczny za rady! Co ja bym bez Was zrobila? To chyba pojade po ten rozmiar 21. Oby jeszcze byl.

potworek no tak, potem sa problemy innego typu;-)

nimfi jal bylam mala mama mam zawsze tak. buty mierzyla patyczkiem. I musze powiedziec,ze tym sposobem super widac ile jest luzu.

margana no wlasnie a nawet jak sie ma w domu juz stare buty to mozna sobie tak zmierzyc ile jeszcze zostalo miejsca aby wiedziec czy juz brac nowe.
A wiesz pewnie na dniach zaczenisz jej zakladac juz skarpetki czy rajstopki frotte, wiec na pewno wam nie zaszkodzi ten 1cm luzu. Zreszta to ci wyjdzie w miedzyczasie, czy bedzie jej sie dobre chodzic, ale jesli bucik ma dobre zapiecie na pewno z nozki nie spanie ;)

ehh z tymi butkami jest tragedia. Ja nie wiem co w zimie zrobie... letnie butki Lence wejdą... ale muszą byc szeroko rozpinane (rozmiar wieksze rzecz jasna) Ostatnio szukałyśmy jakis adidaskow i nici... Mała ma takie wysokie podbicie ze nawet jak sie rozsznuruje do konca, to stópka nie wejdzie... ;/ Nie wiem co zrobic ;/

ehh z tymi butkami jest tragedia. Ja nie wiem co w zimie zrobie... letnie butki Lence wejdą... ale muszą byc szeroko rozpinane (rozmiar wieksze rzecz jasna) Ostatnio szukałyśmy jakis adidaskow i nici... Mała ma takie wysokie podbicie ze nawet jak sie rozsznuruje do konca, to stópka nie wejdzie... ;/ Nie wiem co zrobic ;/

Zosia też ma mega wysokie podbicie i też namierzyłyśmy się nawet zwykłych adidasów. W końcu wybrałam z GEOXA na rzepy. Stópka do nich fajnie "wpada" a podbicie nie jest problemem już. Nie są to dokładnie te, bo nie znalazłam ich na necie, ale podobne i rozmiar 19. Kozaczki też pewnie z tej firmy kupię.
geox.jpg
Straszni drogie mają buty, ale boję się płaskostopia i innych wad. Moja bratowa kupowała same taniochy... albo bez opamiętania zakładał pierwsze buciki po innych dzieciach... jakie dostałą od kolezanek. I teraz i moja bratanica i bratanek mają płaskostpie...

Co do kozaczków na zimę, to też muszę kupić na rzepę, bo w inne na bank nie wciśnie nóżki.

Ostatnia edycja:
Takie krótkie 19tki to chyba aż w pół się nie da, ale wiem o co Ci chodzi - nie mają takiej mega twardej podeszwy. Oglądałam taki filmik w sklepie DEICHMANA o bucikach dla niemowląt i kierowałąm sie ich wskazókami.
Pierwsze buty dziecka - Paweł Zawitkowski - Mamo Tato co Ty na to -

Wysz,łąm z założenia, że skoro moja Zośka dopiero od niedawna sama stoi, podparta o łóżko a samodzielnie podobno zrobiła dopiero 25.09. trzy kroczki i od tego czasu nic więcej... to zacznie chodzić już konkretną jesienią i nie chcę, żeby miała za miękką podeszwę. Na jesienna aurę wolę twardsze buciki, ale dobrze wyprofilowane.

Ostatnia edycja:
Anek hehe, my właśnie kupilismy tego Elefantena. Wszyscy znajomi polecali i na prawdę są super:tak:
Nam ortopeda mówił właśnie to co Zawitkowski, że jak najbardziej miekkie, zeby jak najmniej je dziecko czuło na stopie i ja tego sie trzymam.

A z fimkiku dowiedziałam się, ze jednak dobry rozmiar kupiłam, bo na miarce było na przełomie 20/21 i wzięłam 21:-)

Matko, czy tylko moje dziecko ma taką dużą stopę?!

JUSTYNA znajdziejsz buty na wysokie podbicie choc nie jest latwo znalesc. Trzeba sie naszukac. Moj maciek mial taka noge i pierwsze buty na zime znalazlam wielkim fartem na promocji w jakims markecie. Nie szukalam za firmowkami. Ale jesli chcesz to Clarks ma w swojej ofercie buty dla maluchow o rozmarowce z przeznaczeniem na tegosc stopy gdzie oznaczenie F to szczupla a G to stopa na wysokim podbiciu. Nowe Clarksy sa drogie a jakkupowalam tez uzywane na Allegro w stanie idealnym bo niemowlak nie niszczy tak butow za 10zl. Na allegro jest cala masa tych uzywek.

reklama
nimfii - ja właśnie używane z allegro kupuję o ile piszą, że w bardzo dobrym stanie lub, że np. przysłowiowo "ubrane tylko raz". No ale ja Zosi kupuję tylko używki z allegro...:sorry2:

Do góry