reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

martttika mysle ze jest to juz takie bardziej naciaganie sprzedawcy zeby zakupic ten na 18kg a potem do 36kg ,mysle ze jesli dziecko juz siedzi samodzielnie i stabilnie to nie ma problemow z fotelikiem tym od 9kg do 36kg. :tak:

reklama
Gola -przesliczne ciuszki dla Poli. Zaproszenia podobne jak mialam na slub i chrzest. :) Tylko myslmy mieli bez zdjecia.
Pola jak zwykle bedzie slicznie wygladac. Masz doskonaly gust kobeto.

My na slonce mamy Nivea sun baby 30 i mysle ze Oli nie splonie na sloncu ,a nawet troszke kolorkow by mu sie przydalo. Ma on taka sama konsystence jak Nivea na kazda pogode i jakos szczegolnie mi to nie przeszkadza.

Wciaz nie posiadamy krzeselka ,ale poczekam z tym jeszcze troche, az Oli bedzie stabiilniej siedzial.

Czytalam ,ze nie ma problemu jak w pierwszym foteliku samochodowym wystaja nogi. Wazne jest ,zeby absolutnie glowa nie wystawala. My mamy maxi cosi z baza ,wiec automatycznie nastepny bedzie 9-18 ,choc teraz troche mnie draznie ,bo jesli pierwszy do 13 kg ,a drugi do 18 to te 5 kg Oli w pol roku nadrobi. Nie jest lekko.

gola ładne ubranka Pola będzie się pięknie prezentować ;-)
My myśleliśmy nad jakimś fotelikiem 9-25kg potem się kupi podkładkę a te nie są już drogie.Wczoraj byliśmy w sklepie ale ciężko się zdecydować do dużooo tego więc na razie rozeznanie zrobiliśmy i przy okazij krzesełka do karmienia pooglądaliśmy i chyba zakupię na necie bo większy wybór kolorów zdecydowaliśmy że kupimy coś takiego ale kolor jeszcze do przemyślenia aby był w razie co na drugie małe dla mnie dobre rozwiązanie bo potem będzie Martynka miała do zabawy stoliczek i krzesełko;-) KRZESEŁKO DO KARMIENIA 3w1 KINDERKRAFT PLANET NEW (2283775467) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ja już też mam kupiony fotelik, w naszym przypadku Maxi Cosi 9-18 kg, świadomie dokonaliśmy takiego wyboru, szczerze napiszę, że dla mnie fotelik 9-36 kg ma zbyt duży zakres wagowy i nie wyobrażam sobie jak może być dobry zarówno dla dziecka 9 kilowego jak i 36 kilowego

One czesto sa rozmontowywane na taki, aby dla starszego dziecka mozna uzyc samej podstawki siedzacej, bez oparcia.

Warto sie im przyjrzec bo sa zrobione naprawde z głowa ;) Producenci wiedza co robia proponujac te foteliki. a i załaczaja do nich poduszeczki zeby mniejszy maluch bezpiecznie siedzial.

Te foteliki 9-18kg sa malo praktyczne. W przypadku Macka posluzyl bardzo krotko, zaledwie kilka miesiecy. mimo iz syn byl lekki to dlugi (głowa mu wystawala za fotelik) i szybko musielismy zakupic juz ten 15-36kg. Mamy taki ktory tez mozna rozlozyc do połleżenia :)

a wiec dla Kuby rozejrze sie od razu za takim 9-36kg. Moze trafie na cos fajnego....

Nimfii, masz rację, że 9-18 na krócej, ale ja mimo wszystko wolę mniej praktyczny, a bardziej bezpieczny. Po wczorajszej dyskusji poczytałam sobie wypowiedzi ekspertów i wszędzie jednak piszą, że te 9-18 oferują większe bezpieczeństwo. To się będę tego trzymać:tak:

Ankusch - fajowskie krzesełko i bardzo praktyczne:tak:
winki - też miałam podobne na śub i też bez foto ;)
Laski, ja jeszcze o drugim foteliku nie myślę, póki Pola mieści się w tym, który teraz mamy, nie mam pojęcia który kupimy czy 9-18 czy 9-36, muszę trochę poczytać na ten temat

Ostatnia edycja:
Ankusch myślałam o takim krzesełku, ale Chicco Polly jednak mnie zauroczyło.
Pepsi ja też czytałam o fotelikach i podobnie jak ty, mimo, że to dodatkowy wydatek, też się zdecyduję na 9-13 kg, zapewniają większe bezpieczeństwo, bo dobrze otulają dziecko po bokach.

reklama
Jeśli chodzi o wymiary tych fotelików to ja w Smyku pomierzyłam jak to wygląda poprosiłam babkę aby przyniosła metrówkę :-D i powiem wam, że wymiary wewnętrzne siedziska i oparcia między maxi cosi Tobi a tym co kupiliśmy Recoaro się różnią o 1 cm :szok: więc nie wiem czy to taka duża różnica, myślę że ten fotelik jest równie bezpieczny jak te 9-18kg, szczególnie że ma 5 punktowe pasy dla maluszka, które można potem zdemontować i większe dziecko przypina się normalnym pasem :tak:Lena jest dość dużą dziewczynką, więc u nas mały fotelik nie zdałby egzaminu

Do góry