reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Dziewczyny pewnie już o tym było pisane nie raz, ale ja mam do Was takie pytanie a raczej prośbę, zwłaszcza do tych co juz mają swoje pociechy - napiszcie mi proszę co z kosmetyków kupowałyście dla swoich maluchów i co Wam się sprawdza, a co tak naprawdę okazuje się niepotrzebne, chodzi mi o oliwki, kremy, pudry i czy kupowałyście wodę morską do noska, jeśli tak to jaką. Lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, a tak naprawdę chcę sprawdzić co jeszcze może mi sie przydać :-) dzięki wielkie :-)

reklama
Kochana, jeśli mogę coś napisać jako oczekująca jeszcze, to, to ja kupiłam wodę morską Disne Mar, bo ma delikatny atomizer, nie taki jak w butelkach metalowych ze sprężonym powietrzem. Możesz też wpuszczać parę kropli soli fizjologicznej zamiast wody morskiej przed oczyszczeniem nochalka (też do kupienia w aptece i do oczu się przyda).
Do kąpieli kupiłam Balneum (szukałam emolientów), emulsję i krem, także nie będę używać po tym oliwki. Do dupki Linomag, na zaczerwienienia narazie Sudocrem. Pudru nie brałam :-)

A więc: Sudocremu nie używam bo dla takiego maleństwa odradzały w szpitalu więc póki co do dupki bepanthen na zmianę z Tormentiolem (ten poleciła mi położna i działa super). Maja na początku była kąpana w fiolecie do kąpieli (nadmanganian potasu) w związku z trądzikiem noworodkowym, teraz już do kąpieli używam mydełka z nivei i płyny z nivei do kąpieli. Poza tym po kąpieli oliwka- też nivea, a na buźkę krem z nivei. Na wyjście na dwór również Nivea- krem na każda pogodę. Do pępuszka używałam tak jak Gola Octaniseptu, z tym że my nie psikaliśmy a czyściliśmy jej tam patyczkiem do ucha. Pępuszek ma śliczny:tak:Z noskiem nie majtrujemy nic. Położna powiedziała że tylko jak będzie katarek a tak żeby nic tam nie psikać...
No to chyba tyle:-D

Właśnie jeśli chodzi o sudocrem to też mam tylko takie malutkie opakowanie i narazie nic więcej, więc cos tam dokupię. Onanana duzo rzeczy też mam z tej serii z nivei, a zamiast octaniseptu kupiłam tanszy odpowiednik tribactic. A pytałam o wodę morską ze względu na to, że jest zima, a my mamy suche powietrze w mieszkaniu, więc wolę byc zabezpieczona. Dzięki za rady :-)

Ja do dupki używam sudocrem na zmianę z kremem z nivei -dostałam w szpitalu i musze przyznać ,ze jest całkiem fajny - Nivea Kojący Krem Przeciw Odpażeniom.
Do buźki na wyjscie mam krem Bambino.
Do kapieli Oilatum i po tym juz niczym nie smaruje.Wrawdzie mała ma suchą skórę a wręcz się cała łuszczy,ale to podobno normalne.
Do noska mam Quixx wodę morską i psikam co jakiś czas,bo mała ostatnio sapała i położna powiedziała,ze to przez suche powietrze,chociaż my jeszcze w domu nie grzejemy.

Oprócz tego warto zaopatrzeć się w witaminy K i D. Jesli będzie takak mozliwośc o to poproście o receptę w szpitalu to zawsze taniej będzie,ja nie wzięłam bo nie wiedziałam,dopiero pani w aptece mnie uświadomiła,ale to juz za późno było:sorry:

Tak tak, witaminki my też bierzemy!!! :-):-)
Madzia moja Maja się cała łuszczyła, ale nawodniłam ją oliwka i skórka już o niebo lepsza:-)

reklama
Ja mimo różnym opiniom też zamierzam nawilżać skórę synka po kąpieli... w zależności od potrzeby oliwką lub delikatnym mleczkiem . Tylko kiedy to będzie ... ??? he he

Nie wiem jeszcze jaki krem kupić do twarzy na dwór, czy ten NIVEA na każdą pogodę będzie wystarczający na mróz...????

Do góry