Dziewczyny pewnie już o tym było pisane nie raz, ale ja mam do Was takie pytanie a raczej prośbę, zwłaszcza do tych co juz mają swoje pociechy - napiszcie mi proszę co z kosmetyków kupowałyście dla swoich maluchów i co Wam się sprawdza, a co tak naprawdę okazuje się niepotrzebne, chodzi mi o oliwki, kremy, pudry i czy kupowałyście wodę morską do noska, jeśli tak to jaką. Lubię mieć wszystko dopięte na ostatni guzik, a tak naprawdę chcę sprawdzić co jeszcze może mi sie przydać :-) dzięki wielkie :-)
reklama
Kochana, jeśli mogę coś napisać jako oczekująca jeszcze, to, to ja kupiłam wodę morską Disne Mar, bo ma delikatny atomizer, nie taki jak w butelkach metalowych ze sprężonym powietrzem. Możesz też wpuszczać parę kropli soli fizjologicznej zamiast wody morskiej przed oczyszczeniem nochalka (też do kupienia w aptece i do oczu się przyda).
Do kąpieli kupiłam Balneum (szukałam emolientów), emulsję i krem, także nie będę używać po tym oliwki. Do dupki Linomag, na zaczerwienienia narazie Sudocrem. Pudru nie brałam :-)
Do kąpieli kupiłam Balneum (szukałam emolientów), emulsję i krem, także nie będę używać po tym oliwki. Do dupki Linomag, na zaczerwienienia narazie Sudocrem. Pudru nie brałam :-)
onanana
Fanka BB :)
A więc: Sudocremu nie używam bo dla takiego maleństwa odradzały w szpitalu więc póki co do dupki bepanthen na zmianę z Tormentiolem (ten poleciła mi położna i działa super). Maja na początku była kąpana w fiolecie do kąpieli (nadmanganian potasu) w związku z trądzikiem noworodkowym, teraz już do kąpieli używam mydełka z nivei i płyny z nivei do kąpieli. Poza tym po kąpieli oliwka- też nivea, a na buźkę krem z nivei. Na wyjście na dwór również Nivea- krem na każda pogodę. Do pępuszka używałam tak jak Gola Octaniseptu, z tym że my nie psikaliśmy a czyściliśmy jej tam patyczkiem do ucha. Pępuszek ma ślicznyZ noskiem nie majtrujemy nic. Położna powiedziała że tylko jak będzie katarek a tak żeby nic tam nie psikać...
No to chyba tyle
No to chyba tyle
Właśnie jeśli chodzi o sudocrem to też mam tylko takie malutkie opakowanie i narazie nic więcej, więc cos tam dokupię. Onanana duzo rzeczy też mam z tej serii z nivei, a zamiast octaniseptu kupiłam tanszy odpowiednik tribactic. A pytałam o wodę morską ze względu na to, że jest zima, a my mamy suche powietrze w mieszkaniu, więc wolę byc zabezpieczona. Dzięki za rady :-)
Ja do dupki używam sudocrem na zmianę z kremem z nivei -dostałam w szpitalu i musze przyznać ,ze jest całkiem fajny - Nivea Kojący Krem Przeciw Odpażeniom.
Do buźki na wyjscie mam krem Bambino.
Do kapieli Oilatum i po tym juz niczym nie smaruje.Wrawdzie mała ma suchą skórę a wręcz się cała łuszczy,ale to podobno normalne.
Do noska mam Quixx wodę morską i psikam co jakiś czas,bo mała ostatnio sapała i położna powiedziała,ze to przez suche powietrze,chociaż my jeszcze w domu nie grzejemy.
Oprócz tego warto zaopatrzeć się w witaminy K i D. Jesli będzie takak mozliwośc o to poproście o receptę w szpitalu to zawsze taniej będzie,ja nie wzięłam bo nie wiedziałam,dopiero pani w aptece mnie uświadomiła,ale to juz za późno było
Do buźki na wyjscie mam krem Bambino.
Do kapieli Oilatum i po tym juz niczym nie smaruje.Wrawdzie mała ma suchą skórę a wręcz się cała łuszczy,ale to podobno normalne.
Do noska mam Quixx wodę morską i psikam co jakiś czas,bo mała ostatnio sapała i położna powiedziała,ze to przez suche powietrze,chociaż my jeszcze w domu nie grzejemy.
Oprócz tego warto zaopatrzeć się w witaminy K i D. Jesli będzie takak mozliwośc o to poproście o receptę w szpitalu to zawsze taniej będzie,ja nie wzięłam bo nie wiedziałam,dopiero pani w aptece mnie uświadomiła,ale to juz za późno było
reklama
Sara_R
Fanka BB :)
Ja mimo różnym opiniom też zamierzam nawilżać skórę synka po kąpieli... w zależności od potrzeby oliwką lub delikatnym mleczkiem . Tylko kiedy to będzie ... ??? he he
Nie wiem jeszcze jaki krem kupić do twarzy na dwór, czy ten NIVEA na każdą pogodę będzie wystarczający na mróz...????
Nie wiem jeszcze jaki krem kupić do twarzy na dwór, czy ten NIVEA na każdą pogodę będzie wystarczający na mróz...????