reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Pepsi ja się chyba zdecyduję na Dermobazę, nie zawiera wody, ma prosty skład. Brałam pod uwagę jeszcze smarowanie buźki Linomagiem, ale czytałam, że jest ździebko za tłusty i buzia strasznie się świeci po nim. Dermobazę polecają dla maluszków i alergików.
Agutek co do kremów na zimę, to wstawiałam dziś w linkowni artykuły, które znalazłam na ten temat. Tam jest "podział wiekowy: :-)

Jeśli chodzi o pieluchy, to właśnie zastanawiam się, czy kupować już 2 czy wystarczą 1 (mam Premium Care-te białe, w paczce chyba 54 szt.) Może nie przesadzać z tymi zapasami, w razie czego wyślę męża na zakupy.. Radzicie kupować 2 czy mniejszą paczkę 1?

reklama
Agutek napisz mi skąd masz info że mustella cold cream jest od 6 m-ca? Ja nie mam tego kremu i nawet dostępu do opakowania...

W linkach, które wstawiła Angun, mustela jest polecana od pierwszych dni życia...

Agutek napisz mi skąd masz info że mustella cold cream jest od 6 m-ca? Ja nie mam tego kremu i nawet dostępu do opakowania...

W linkach, które wstawiła Angun, mustela jest polecana od pierwszych dni życia...

Na ulotce jest napisane. Mam ten krem w domu dla starszego syna. Krem jest z zeszłego roku jeszcze, ale chyba przez 12 miesięcy się niewiele zmieniło.

Na tej stronie apteka też podaje tą informację:
http://www.apteka-melissa.pl/produk...a-przed-wiatrem-chlodem-sloncem-40-ml_49.html

Ostatnia edycja:
hej kochane, pisze tutaj poniewaz widze ze juz wam niewiele zostalo do ,,wielkiego finalu'' :) mam na sprzedaz laktator avent uzywany 2 gora 3 razy. jesli ktoras z was bylaby zainteresowana to bardzo prosze o kontakt na priv.

Aha!
Zakupila ktoras mama te nowe pieluszki Huggies z bawełna? Jestem ciekawa jakie sa w rzeczywistosci :)
Ja kupiłam jedno małe op.rozm 1 do szpitala.Wydają się być oki.Są w miarę cienkie i miękkie.Jestem jeszcze zaopatrzona w 2 mega paki 2 ale pampersa

Ja jestem zaopatrzona w krem bambino oraz w mustele bebe cold cream- krem na zimno.
Angun, z tego co przeczytałam na kilku kremach ochronnych to wszystkie zawierały w 1. kolejności wodę.Nie znalazłam innego...

Nivea na każdą pogodę nie ma wody.

Ja do szpitala kupiłam pieluszki Bella Happy z wycięciem na pępek a na później mam już Pampersy( dwie paczki). Kupiłam kiedyś w Realu w promocji.
A później będziemy dalej testować inne firmy pieluszek.

Do smarowania buźki dziecka kupiłam wazelinę ,,Anna" z wit. A+E.
Położna na SR polecała wazelinę więc kupiłam taką. Zobaczę jak sie sprawdzi? No i cena zachęcająca:-)
Wazelina kosmetyczna, maść, z wit.A+E, (Anna), 50 g - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

katerinka kazdy musi sprobowac pieluch na wlasnych dziecku ;-) Ja testowalam na Macku rozne, ale dopiero jak byl starszy od rozm3 no i mam porownanie Pampers, Huggies, Happy, Dada, Baby Dream (rosmann), Wickies (Kaufland), oraz pieluszki z Lidla, nie pamietam nazwy. Musze przyznac ze TYLKO Pampersy i Baby dream pozostaly na nim bez sladu, a tak to kazda inna zostawiala otarcia, odparzenia itp. Ale wiem ze kazda marka pieluch ma swoich zwolenników :tak:

angun ja kupie tylkoe jedna paczke rozm 1. A tak to wieksza rozm 2 - on tez starczy na krotko ;) Chyba ze kupujesz Happy albo Huggies z wycieciem na pepek to wtedy mozna kupic wiecej zeby starczylo.

madzia pamietasz ile placilas za te Huggisy z bawelna? Bo mam na promocji w DOZ Happy po 21zl za 42szt i sie teraz zastanawiam czy je brac czy nie ;) Zawsze to taniej cos....

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
reklama
Sara, fajna ta komoda, sama się zastanawiałam nad kupnem czegoś podobnego, ale niestety nie mamy na to miejsca w mieszkaniu, tak więc pozostaje mi zadowolenie się stojakiem na wannę :tak:

Do góry