reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

u mnie Kuba lądował w łóżku rano jak już mój szedł do pracy i dzięki temu spaliśmy sobie dłużej we dwójkę , ale w ciągu dnia czy w nocy spał w swoim łóżeczku i nie narzekaliśmy z D nigdy na to żeby młody wymuszał na nas spanie z nami , myślę że dużo też zależy od dziecka ,musi jedynie wiedzieć kiedy i na co może sobie pozwolić ;)
pranie już zrobione ,część wyprasowana i poukładana widzę tylko że muszę dokupić rajtuzki ze 2-3 pary i ze 2-3 sweterki :) ,reszta jest ok :) , a no i muszę wyprać tapicerkę z gondoli i fotelika :)

reklama
Dzien dobry panie z brzuchami.
Olus bedzie mial swoj pokoj ,ale planuje spac z nim tam przez pierwsze 2-3 miesiace. Zadnego zycia w mojej sypialni,- taki plan. Jak bedzie naprawde to wyjdzie w praniu.
Agutek79- tez mam czujnik ,ale nawet nie wyjelam go jeszcze z kartonu. Czytalas moze jak to dziala i co sie z tym robi. Ja mam ten:
ANGELCARE AC401 MONITOR ODDECHU +NIANIA +Kosz+Bon (1821338623) - Aukcje internetowe Allegro

wybieram sie dzis do Kopenhagi do Ikei bo tu w szwedzkiej nie ma lateksowych materacow ,w ogole. W Polskiej i w Kopenhadze sa. Jakas paranoja. Mebli wciaz Alexander nie posiada. Remont trwa. Budowlancy pojawia sie za 9 dni bo maja jakas super ,extra pilna robote do wykonczenia. Rece i cycki opadaja. Nie bede sie denereowac.

milego dnia ze slonecznej Szwecji :-)

My juz mamy wszystko co potrzeba małemu łobuzowi. Ubranka wciąż do nas docierają wiec kupować nie musimy. Jeszcze tylko przewijak kupić muszę i jakies kompleciki pościeli no i to oprocz pozniej wydatków codziennych bedzie wszystko.

Agutek79- tez mam czujnik ,ale nawet nie wyjelam go jeszcze z kartonu. Czytalas moze jak to dziala i co sie z tym robi. Ja mam ten:
ANGELCARE AC401 MONITOR ODDECHU +NIANIA +Kosz+Bon (1821338623) - Aukcje internetowe Allegro

My mamy z maxi cosi....mamy płytkę, którą chowa się pod materacem i kiedy dziecko zasypia włącza się ją włącznikiem (masz jest połączony jednocześnie z nianią elektroniczną, że będąc w innym pokoju słyszę co się dzieje u maluszka).
Kiedy dziecko ma bezdech, czujnik wyje niemiłosiernie. Niestety mój starszy syn do ukończenia pierwszego roku życia miewał lekkie bezdechy, więc nie wyobrażam sobie życia z niemowlakiem bez niego.

Twój jest dużo nowocześniejszy, ale ogólne działanie myślę, że jest podobne.

Dzień dobry :)
Ja też mam taki plan, że będę spała z mężem a dzidzia w łóżeczku obok.
Upolowałam dzisiaj w Carrefour kocyk za 12 złotych 100x140
P1000790.jpg
I mimo że nie ogarnęłam kącika w sypialni to zamieszczam zdjęcie :)

P1000789.jpg

reklama
Do góry