reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Ja ma w domu juz Medele ale reczny laktator, no i zle wspominam wlasnie to machanie reka.
Przy Macku to bylo kilka razy dziennie i raz w nocy - w zasadzie przed kazdym karmieniem zeby rozchulac laktacje.

Ale chyba faktycznie zaczekam az sie dziecko urodzi bo moze tym razem nie bede miala az takich problemow :eek:
Albo poprosze szwagierki zeby mi w Angli znalazly tansza Medele Mini.

Doczekalam sie kuriera...
a wiec donosze o zamowieniu dotyczace
http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mikrofibra-76x102-bobas-7-kolorow-i1771140169.html

Kocyki naprawde bardzo miekkie, ale nie sa az tak grube jakbym sie tego spodziewala. Jednak sa naprawde praktyczne no i doskonale jako prezent. Fajnie zapakowane z ta kokardka :D

http://allegro.pl/oslonki-piersi-brodawek-2szt-babyono-rozm-m-i1782130544.html
Ktos pytal o oslonki
No i faktycznie te w rozm m sa dosc duze. Mam na mysli ze maja duzy zapas na brodawke - tak ok 1cm wypustki. Ale pamietam ze podczas karmienia piers sie wyciaga wlasnie wiec moze taka dlugosc bedzie okej?
Dowiem sie dopiero jak sprobuje ;)
Jednak te oslonki sa bardzo cieniutki, wiec powinno sie je łatwo uzywac. Ładnie sie dopasowuja.

Ostatnia edycja:
reklama
Nimfii poczekaj z wydatkami na laktator, aż zobaczysz jak Ci idzie, ja z drugim dzieckiem nie miałam żadnych, nawet najmniejszych problemów z karmieniem, z brodawkami z zastojami, po prostu marzenie, więc może nic nie będzie Ci potrzebne, najwyżej jak coś wyniknie to zrobisz wtedy szybkie zakupy ;)

nimfii jeśli chodzi o laktator to stawiam na Medelę - to chyba najlepsza firma zajmująca sie laktatorami. Przynajmniej tak mi się wydaje, moze sie mylę.
Gdybym miała kasę lub pewność, ze laktatora dużo bede używać to zdecydowałabym się na Medela Swing - ponoć genialny. Ale poniewaz dużo kosztuje, a ja nie wiem na ile laktator mi sie w ogóle przyda zdecydowałam sie na reczny Medela Harmony. Koleżanka go miała i bardzo zachwalała. Używala go czesto przy dwójce dzieci i mówi, ze jej sie w ogóle ręka nie męczyła. Poza tym w razie potrzeby mozna do niego wypożyczyć taką skrzynkę, do której sie go podłącza i robi sie z niego elektryczny. Niektóre szpitale nawet mają tą skrzynkę na oddziale. Wiec ja sie zdecydowałam na niego, a wrazie potrzeby po prostu wypożyczę tą skrzynkę i tyle.

nimfi dzięki za opinię. To ja pytałam o te osłonki.
Powiedz mi jeszcze ile chcesz kupić tych bodziaków kopertowych. Również się zastanawiam nad takim zakupem ale nie wiem ile kupić. Zwykłe body mam ale nie chcę przeciskać noworodkowi przez głowę. Wolałabym kupić rozpinane w całości.

Tak pozatym myślę nad kupnem takiego albumu dla dziecka. Czy któraś z Was ma coś takiego?
Bardzo mi się podoba szata graficzna no i jest dość tani. Co o tym myślicie?

A. GEDDES Pamiętnik 5 lat dziecka album BESTSELLER (1782146842) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Ja tez jestem na etapie wyboru laktatora. Myślę o elektrycznym, słyszałam, że Medela Mini Electric dobra, ale minusami jest głośna praca silniczka i częste zalewanie się mechanizmu mlekiem i wtedy trzeba naprawiać.
Ja myślę, że laktator i tak się przyda, bo czasem trzeba gdzieś wyskoczyć (albo się też chce ;-) ) i wtedy może ktoś podać dziecku odciągnięty pokarm butelką. Dlatego zdecydowałam się na butelki TT, bo ponoć dzieci muszą się trochę napracować (jak przy cycku), żeby z nich jeść i nie odrzucają piersi.
Poza tym czasem w nawale kiedy dziecko jest już syte, można mrozić pokarm i wykorzystać go później.
Myślę, że na spokojnie kupię już teraz, bo po porodzie z dzieciaczkiem będzie mało czasu i duży pośpiech z zakupami.
Ten laktator Medeli do wypożyczania jest spory, szału wielkiego u mojej szwagierki nie czynił, pożyczyła na parę dni ze szpitala a płaciła ok.7 zł za dobę.

Tak pozatym myślę nad kupnem takiego albumu dla dziecka. Czy któraś z Was ma coś takiego?
Bardzo mi się podoba szata graficzna no i jest dość tani. Co o tym myślicie?

A. GEDDES Pamiętnik 5 lat dziecka album BESTSELLER (1782146842) - Aukcje internetowe Allegro
jak się cofniesz kilka stron wstecz to pisałyśmy już o tych pamiętnikach ;)

przy Kubie sporo używałam ręcznego laktatora więc teraz kupiłam właśnie Medela Mini elektryczny ,jakbym mieszkała w PL to kupiłabym go dopiero po porodzie ale tutaj takie rzeczy są dosyć drogie więc wole mieć , jak nie będe używać to sprzedam i tyle ;)

reklama
Polowanie udane- wylicytowałam wczoraj poekspozycyjny egzemplarz elektrycznego Tommee Tippee z Anglii za 60 zł (plus 18 zł kurier), zobaczymy czy będzie działał ;-)
Myślałam o takich albumach, ale nie wiem czy nie za wcześnie na kupno, bo np.moja teściowa kupiła miesiąc temu wnuczce coś podobnego (w sumie to fajny pomysł na prezent).

Do góry