reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

onanana ja tez kupowałam od tego sprzedawcy sporo rzeczy i jestem mega zadowolona:-)
Drugi sprzedawca, którego z czystym sercem mogę polecić to ten: Informacje o Użytkowniku wasal83. Poziom i zadowolenie takie samo:-)

Właściwie to u tych dwóch sprzedawców zrobiłam wszystkie zakupy higieniczno-karmieniowe, plus jakieś gadżety jeszcze.

margana a czy kupowalas moze bodziaki od Wasal83?
Mam na oku te
BODY KOPERTOWE długi rękaw całe rozpinane r 56 (1789661328) - Aukcje internetowe Allegro

No tylko ze w opisie aukcji jest info ze rozm 56 i 62 ma sie roznic tylko 1 cm na dlugosci.

Jesli ktos kupowal te bodziaki to prosze o info odnosnie dlugosci, bo sama nie wiem juz ktory rozmiar zamowic.

reklama
Dziewczynki wczele się w ten temat pieluszkowo-koszyczkowy, bo (hahha) ja dostałam koszyczek na pieluszki. Wkleję Wam ze strony bo jeszcze zdjecia nie zrobiłam, no i teraz się zastanawiam czy dostałam super prezent czy super grat. Czy któraś z Was kupiła takie cudo moze??? Nie mam tam póki co czego włożyć żeby sprawdzić, ale za 2 miechy się i tak sama przekonam, ale może któraś z Was już korzystała???? W każdym razie taką nowość już mamy! ;-) Pojemnik na zużyte pieluszki - SANGENIC Tommee Tippee | Higiena | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa
ja miałam kosz na pieluchy przy Kubie i teraz też będe mieć (u mnie dają w sklepie za free tylko trzeba się zalogować) ,dzięki temu nie śmierdziało mi w sypialni a kosz miałam zaraz obok przewijaka , moim zdaniem przydatna sprawa no ale do najtańszych nie należy :tak:

jeśli chodzi o pieluchy to u nas dają całą pakę w szpitalu a oprócz tego jeszcze gratis w aptece (po zalogowaniu) dlatego 1 wogóle nie kupowałam (zresztą Kuba ważył przy porodzie ponad 4kg) i teraz też kupuję od razu 2
wczoraj udało mi się kupić na bazarku karuzelkę za grosze :-) ,tylko dalej się nie mogę na butelkę zdecydować czy TT czy DrBrowns

merko dla mnie to zbędny wydatek, ale skoro dostałaś to nie ma co narzekać;-)Na pewno bym nie kupiła. Za to kupiłam paklanki i myślę, ze to wystarczy. Zresztą to wszystko zależy od tego jakie są warunki w domu. Ja mam zsyp na półpiętrze, wiec na bierząco moge wyrzucać.

nimfii tak brałam chyba ze 3 sztuki tych bodziaków. Zaraz sprawdzę jakie rozmiary i pomierzę:-)

Edit:

Ok, pomierzone. Brałam 2x62 i 1x56. Rzeczywiście różnica minimalna, tak 1-1,5cm. Mozesz spokojnie brać 62:-)

Ostatnia edycja:
margana widzisz zdecydowalam sie w koncu na innego sprzedawce, bo mial wiekszy wybór bodziaków kopertowych, a mnie zalezalo na tym aby nakupic w rozm 56/62/68. No i firmy ktora bardzo dobrze znam (Ewa klucze) wiec wiem ze nie nie zawiedzie. Jakieś tam śpioszki mi jeszcze wpadly do koszyka :)
Ale to juz raczej ostatnie zakupy ciuszkowe. Cos jeszcze dostane od szwagierki.

A teraz mam dylemat przed zakupel laktatora...
Juz nawet mialam zamowic Medele Mini Electric, ale zawachalam sie. Wiem ze jest świetna, ale troszke szkoda mi kasy. Przez mysl przeszlo mi aby kupic tego Snow Bear elektrycznego, bo to za polowe ceny ;)
Ale chyba jeszcze zaczekam.

A wy jakie laktatory macie?
Ma ktos tego Snow Bear? Bo ciezko zebrac opinie o nim.

ja mam laktator ręczny avent, nie wydaje mi się abym tak często używała laktatora, żeby warto było inwestować w elektryczny.. a ten znajome chwalą :tak:

reklama
A teraz mam dylemat przed zakupel laktatora...
Juz nawet mialam zamowic Medele Mini Electric, ale zawachalam sie. Wiem ze jest świetna, ale troszke szkoda mi kasy. Przez mysl przeszlo mi aby kupic tego Snow Bear elektrycznego, bo to za polowe ceny ;)
Ale chyba jeszcze zaczekam.

A wy jakie laktatory macie?
Ma ktos tego Snow Bear? Bo ciezko zebrac opinie o nim.

Nimfii - ja mam w domu ręcznego aventa, jest bardzo dobry, ale muszę przyznać, że musiałam się namachać....kilka niekończących się miesięcy przy Szymonie miałam niemijający nawał pokarmu. Z tego powodu albo karmiłam, albo dociągałam pokarm - koszmar, szczególnie w nocy.
Teraz jak zobaczę, że sytuacja jest taka sama, to od razu kupuję medelę mini, jest extra, trochę kosztuję, ale chodzi też o jakość odciągania i tego jak potem funkcjonują dalej piersi.

Do góry