reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

mirelka fajne te koszyki a gdzie kupiłaś i jakie to są wymiary ?
Też szukam czegoś takiego i te mi sie naprawdę podobają. Drogie były?

Dziewczyny ja to myślałam, ze pampersy 1 są dla wcześniaków i chciałam kupić 2 do szpitala.
W Tesco jest teraz promocja na pampersy:

KARTON 186 szt za 99 zł-różne rozmiary. Ile takie dziecko zużywa Pampersów?
Myślałam, żeby kupić taki karton 2 ale czy szkrab mi nie zdąży wyrosnąć z tego rozmiaru?
Słyszałam, że dziecko zużywa 5 pampersów na dobę?

W Realu ten sam zestaw Pampersow za 84zl ;-)
Noworodek zużywa nieograniczone ilosci pieluszek ;-) Nie slyszalam jeszcze zeby ktos zmiescil sie w 5 na dobe. U nas standardem bylo ok 15 pieluszek na dobe przez pierwsze pol roku zycia dziecka. Z biegiem czasu coraz mniej.
Pieluszke zmienialam co 2-3h przed jedzeniem i czesto zaraz po jedzeniu bo robil kupkę.
Taki karton, ktory dosc czesto kupowalam starczal zatem na okolo pol miesiaca. Mysle ze rozm 2 bedzie potrzebny w 1-2 miesiacu zycia, a od 3 msc zycia juz rozm 3. Zalezy jak szybko dziecko przybierze na wadze :tak:

Madzia w Realu sa wlasnie na promocji tez New Baby rozm 2 w cenie 84zl za 2 opakowania po 94szt.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez pamiętam , że właściwie zaraz po karmieniu leci kupka, więc zastanawiam sie czy opłaca sie przed karmieniem zmieniać na nową pieluchę, Nimfii co Ty na to??

Agutek u nas też ;-) tylko się zastanawiam czy tych 1 własnie nie kupić jakiejś małej paczki ( a moze dużą?) czy od razu rozm.2 :-)

Madzia, z tego co pamiętam przy Szymonku kupiłam dużą paczkę i cała mi zeszła, szpital + dom, więc kupię tym razem też dużą. Dzieciaczki w końcu aż tak szybko nie rosną :)

Majuska oczywiscie ze sie nie oplaca ;)
Rozmawialam z młodymi mamami, które zadeklarowaly, ze przy drugim dziecku juz tak robić nie będą bo to tylko strata pieluszek ;)
A jesli chodzi o mnie, to raczej tez przychylam sie do tego, aby pieluszke zmieniac dopiero po karmieniu. Czas pokarze jak bedzie, bo jesli sie zdarzy dziecko ktore bedzie duzo ulewac to ciezko bedzie zmieniac pielusze zaraz po jedzeniu. Albo jak sie okarze ze maluch bedzie mi zasypial przy karmieniu to tez nie bede chciala go rozbudzac zmiana pieluszki.
Zycie zweryfikuje czy ta "oszczednosc pieluszek" bedzie wykonalna ;)

Nimfii no to lecę do Reala :-)
Majuska ja najczęsciej po jedzeniu zmieniałam,ale faktycznie czesto jest tak,ze dziecko usypia podczas karmienia i wtedy nie chce się go wybudzac zmianą pieluszki.Z tym ,ze i tak trzeba "odbić" ;-) jak mi sie młody przebudzał,to jeszcze mu trochę mleka dawałam już po zmianie pieluchy i wtedy juz smacznie zasypiał.

Dziewczynki wczele się w ten temat pieluszkowo-koszyczkowy, bo (hahha) ja dostałam koszyczek na pieluszki. Wkleję Wam ze strony bo jeszcze zdjecia nie zrobiłam, no i teraz się zastanawiam czy dostałam super prezent czy super grat. Czy któraś z Was kupiła takie cudo moze??? Nie mam tam póki co czego włożyć żeby sprawdzić, ale za 2 miechy się i tak sama przekonam, ale może któraś z Was już korzystała???? W każdym razie taką nowość już mamy! ;-) Pojemnik na zużyte pieluszki - SANGENIC Tommee Tippee | Higiena | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa

aqua dokladnie jesli chodzi o rozm 2 to sa 2 paczki po 94szt wg gazetki :tak: wiem ze w kartonach sa 3 mniejsze opakowania, ale ilosciowo wychodzi na to samo :tak:

Ja podaje ta Realowska promocje bo wiem ze w tych 2 pakach sa dostepne New Baby a jesli chodzi o promocje Pampersiakow w kartonach to u nas w okolicy nigdy nie trafilam na New Baby tylko juz na Active Baby.

Mialam dodac ze ta promocja wg jednej gazetki trwa do 6.09, a wg drugiej do 13.09. Wiadomo ze im wczesniej tym lepiej zeby nie wykupili inni ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry