reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Nimfii ma rację Linomag a Sudocrem mają inne działanie.
Sudocrem ma działanie ochronne przeciw odparzeniom zaś Linomag(+cynk) ma łagodzić podrażnienia i wspomagać procesy regeneracyjne naskórka. Dowiedziałam sie od położnej.
Wychodzi na to, że trzeba by mieć i jeden i drugi:)

Ja kupuję Sudocrem, Linomag z cynkiem, do kąpieli Oilatum, sól fizjologiczną w ampułkach do przemywania oczu, zamiast tradycyjnej gruszki aplikator Frida, waciki nasączone spirytusem do pępuszka np. firmy Leko, krem na brodawki Purelan.
Proszek Lovella do białego.

reklama
agutek dokladnie nie pamiteam od kiedy zaczelam uzywac ruminaku, nie od samego poczatku. Jednak u Nas byl niezastapiony gdy zawiodły inne kremy na odparzona pupe :tak: Przemycie rumiankiem, osuszenie i posypanie maka ziemniaczana - w ciagu doby odparzenie z glowy.

Wszystko trzebaby sprawdzic na dziecku.
Mnie przy Macku Sudocrem nie byl potrzebny. Linomag spelnil swoje zadanie i tylko nim smarowalam pupe.
Jednak tym razem zakupie jakis maly Sudokrem bo nigdy nie wiadomo jak zareaguje skora niemowlaka :tak:
A wiec także Sudokrem oraz Alantan Plus :tak: I zobaczymy co bedzie lepsze.

Agutek dzięki za namiary na kremy ;-) Widzę,ze ten na brodawki to czysta lanolina:tak:,no i ten dla dzieci,skoro piszesz,że fajny to zakupie:tak: i te gaziki też:-DDzięki!
Ja linomagu w ogóle dla małego nie używałam,tylko na brodawki,ale tak jak pisalam niewiele pomógł.Teraz nie kupuję.Alantan też miałam,ale sudocrem okazał sie lepszy i przy nim zostaliśmy.

Dziękuję w takim razie za oświecenie;-) Aspirator też mam z Fridy i patyczki do ucha już mam, zestaw do manicure i pedicure już mam, widzę ze z kosmetyków niewiele mi zostało jesli Wy nie kupujecie nic więcej;-)

Agutek dzięki za namiary na kremy ;-) Widzę,ze ten na brodawki to czysta lanolina:tak:,no i ten dla dzieci,skoro piszesz,że fajny to zakupie:tak: i te gaziki też:-DDzięki!
Ja linomagu w ogóle dla małego nie używałam,tylko na brodawki,ale tak jak pisalam niewiele pomógł.Teraz nie kupuję.Alantan też miałam,ale sudocrem okazał sie lepszy i przy nim zostaliśmy.

Polecam się ;-)

U nas sudocrem też jest nr 1.

Ja również dziękuje za rady, też mam aspirator do noska z Fridy, co do kosmetyków to też podobne zakupię mam już listę więc będzie szło gładko a proszek to też myślałam zakupić tylko jeden do białego z Lovela nad kremem się zastanawiam miałam w planach kupić Nivea ale piszecie że ciężko się rozprowadza

a czy jak kupię gaziki Leko do pępuszka to trzeba mieć jeszcze Octenisept i jak mam aspirator do nosa to muszę mieć roztwór soli morskiej do czyszczenia nosa
a leki na kolkę kupujecie :-)

Mirelka - ja na kolki kupilam niemieckie kropelki Sab Simplex. Podobno rewelacyjne ,kolezanki polecaja. Poczytalam na forach o tym i wszyscy rodzice zachwyceni. zobaczymy jak sie beda dzialac.

Mirelka - ja na kolki kupilam niemieckie kropelki Sab Simplex. Podobno rewelacyjne ,kolezanki polecaja. Poczytalam na forach o tym i wszyscy rodzice zachwyceni. zobaczymy jak sie beda dzialac.

Winki - a czy kupowałaś te krople w PL czy też w Szwecji? Bo ja ich nie mogę dostać w Norwegii... :eek:

madzia - mam złą wiadomość. Coś mnie tchnęło i przeczytałam ulotkę z musteli , kremu na mróz i wiatr (mam go w domu dla Szymonka, używam od lat) i jest tam napisane, że można stosować u dzieci od 6mż. Przepraszam, że Cię w błąd wprowadziłam, ale jak Szymon się urodził to był marzec i kiedy przyszła jesień i się zrobiło zimno on już miał 6 miesięcy, stąd mój wybór oraz dlatego ten szczegół mi umknął, a teraz zaczynamy od jesieni. Jeszcze raz przepraszam.
To oznacza, że ja też szukam kremu do buzi na mróz i wiatr :)

reklama
madzia tak kupiłam gondolę do Quinny :) i w sumie ciesze się bo dzięki temu trochę zaoszczędziłam i będzie na coś innego :)
mary w NO mają dobre kropelki na kolkę ale nie mogę sobie teraz nazwy przypomnieć ,jak coś to ci napisze innym razem albo na pw
sab simplex są super ale właśnie te z Niemiec bo polskie już nie są takie dobre ;)
u mnie Sudocrem kompletnie się nie spisał ,wręcz zaogniał sprawę i dlatego używałam i używam dalej zwykłego nivea który jest naprawdę super :) więc jak widać nie dla każdej pupy każdy krem ;) hehe

Do góry