ja chrzciny będę robić po nowym roku, fajnie by było w święta.ale tak jak ponko, mój brat który będzie chrzestnym też mieszka w Bristolu.i akurat ma do końca roku już urlop zaplanowany i nic nie da rady zmienić więc umówiliśmy się wstępnie na styczeń.a zresztą zimą różnie bywa z pogodą, on nie raz miał w listopadzie problemy z wylotem z Uk jak i z polski,np. przez mgłę, wolę nie ryzykować
reklama
Niuniunia20
Fanka BB :)
Co do chrzcin to ja myślałam dopiero na marzec/kwiecień. Wiem, że mała będzie miała 4-5 miesięcy ale wolałabym żeby było cieplej już troszkę niż śnieg i -20stopni, myślałam też żeby zrobić chrzciny na święta Wielkanocne ale to się jeszcze okaże jak się maleństwo urodzi... Chrzestnych mam blisko bo w Polsce to wiadomo, że jest nam łatwiej bo to faktycznie jest ciężko z wylotami tak samo z UK jak i z Polski bo różne rzeczy się zdarzają.
kasiente
a my nie wiemy czy bedziemy chrzcic dziecko....chyba nie teraz chyba moze za pare lat....zobaczymy....
A co do posiadania rzeczyd la dziecia, to praktycznie z ubranek mam juz wszystko tylko polspiochow mi brak a dzis za 20 zlotych kupilam extra bombowy zimowy kombinezon czarny ze zlotymi zamkami LUX jest boski
A i kupilam od kumpeli za 200zl wozek
A co do posiadania rzeczyd la dziecia, to praktycznie z ubranek mam juz wszystko tylko polspiochow mi brak a dzis za 20 zlotych kupilam extra bombowy zimowy kombinezon czarny ze zlotymi zamkami LUX jest boski
A i kupilam od kumpeli za 200zl wozek
merko
Aktywna w BB
kasiante ja również odpuszczam chrzciny. Jak będzie duże to samo zadecyduje Ja za nie wybierać nie będę mój partner jest tego samego zdania Ja mam na oku śliczny kombinezonik, ale boje się że wysoko będą licytować
Dziewczynki, podziwiam Was! U mnie to by chyba nie przeszlo! Moja matka by mnie zabila wzrokiem jak bym jej powiedziala ze chrzcin nie bedzie, autentycznie! WIec jestem dumna z Was i pelna podziwu!
Co do klamociarni naszej, to dzisiaj dopisałam do listy materac taki Materac gryczano - kokosowy 120 x 60cm DANPOL | Sen | Materace | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa posciel Pościel Gatito Pink K5- 5 elementów | Sen | Pościele | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa podkładke pod przescieradlo Podkładka pod prześcieradło Motherhood - białe romby białe romby | Sen | Inne | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa i jeszcze pare drobiazgów. Musze to w weekend z moim omowic i zamowic ;-)
ankusch
merko ten materac widac ze fajny jakościowo i z wyglądu sama taki zakupiłam..:-)
Materac Danpol 120x60x8 GRYKA PIANKA KOKOS 2strony (1720450780) - Aukcje internetowe Allegro
Materac Danpol 120x60x8 GRYKA PIANKA KOKOS 2strony (1720450780) - Aukcje internetowe Allegro
B
Bryszka
Gość
Mama moje Ł. by mnie chyba zabiła jakbym nie ochrzciła... ona sama bardzo wierząca , strasznie ubolewa że bez slubu żyjemy... co chwila jakieś spory o to są a nam po prostu kasy brak na ślub i wesele... nie chcę robić byle jakiego wesela bo dziecko w drodze ale ona nie potrafi tego zrozumieć...
ja mam taki właśnie tylko że na Allegro dość drogo wychodzi w zasadzie ja w sklepie zapłaciłam 60 zł no i odpadły mi koszty przesyłkimerko ten materac widac ze fajny jakościowo i z wyglądu sama taki zakupiłam..:-)
Ostatnio edytowane przez moderatora:
To troszkę naszych zakupów:
Zakupy allegro:
NOWOŚĆ TYi MY ŚPIWOREK do wózka UNIWERSALNY+gratis (1725271696) - Aukcje internetowe Allegro
AVENT ZESTAW START Butelki Antykolkowe Smoczki GLS (1709045026) - Aukcje internetowe Allegro
(Odkupiony) fotelik samochodowy
Spodenki rozm.62 i bluzeczka na 56 oraz maleńka buteleczka :-)
Ja na szczęscie ciuszków kupować nie muszę, maleństwo odziedziczy spory asortyment od swojej kuzyneczki która urodzila się w czerwcu :-)
Zakupy allegro:
NOWOŚĆ TYi MY ŚPIWOREK do wózka UNIWERSALNY+gratis (1725271696) - Aukcje internetowe Allegro
AVENT ZESTAW START Butelki Antykolkowe Smoczki GLS (1709045026) - Aukcje internetowe Allegro
(Odkupiony) fotelik samochodowy
Spodenki rozm.62 i bluzeczka na 56 oraz maleńka buteleczka :-)
Ja na szczęscie ciuszków kupować nie muszę, maleństwo odziedziczy spory asortyment od swojej kuzyneczki która urodzila się w czerwcu :-)
reklama
Wiecie co Wam powiem, na temat chrzcin...
Dla mnie te wszystkie święta kościelne - chrzciny, komunie, śluby to sa na pokaz, a w dzisiejszych czasach widac to az nadto
Szwagierka urzadza chrzciny dla dzieci w resteuracji i zaprasza 40 osob, a wiec ponad 4tys zl w plecy - i po co to komu? Dla dziecka to rzadna róznica, czy bedzie przyjecie, czy nie. Dziecku potrzebni sa tylko rodzice
A ile ludzie na wesela wydaja to juz w ogole dramat. Dla porownania masze niewielkie wesele na 50 osob kosztowalo nas 15tys zlorych, a to sa strasznie wielkie wydatki jak bierze sie pod uwage sytuacje młodych rodzicow.
No ale wracajac do tematu głównego.
My Chrzcimy tak, dla świętego spokoju, żeby i dzieci miały spokój w przyszlym zyciu.
Znalam kilka osob co chrztu nie mialy, ale one akurat w nastoletnim życiu mialy żal do rodziców, ze zrobili tak a nie inaczej. Jednak jeszcze katolicyzm rzadzi i jak tutaj wyjsc spod tej presji? A niekiedy to az mi sie wierzyc nie chce jak słucham jaki wplyw/ presje Księża wywieraja na wiernych....
Dla mnie te wszystkie święta kościelne - chrzciny, komunie, śluby to sa na pokaz, a w dzisiejszych czasach widac to az nadto
Szwagierka urzadza chrzciny dla dzieci w resteuracji i zaprasza 40 osob, a wiec ponad 4tys zl w plecy - i po co to komu? Dla dziecka to rzadna róznica, czy bedzie przyjecie, czy nie. Dziecku potrzebni sa tylko rodzice
A ile ludzie na wesela wydaja to juz w ogole dramat. Dla porownania masze niewielkie wesele na 50 osob kosztowalo nas 15tys zlorych, a to sa strasznie wielkie wydatki jak bierze sie pod uwage sytuacje młodych rodzicow.
No ale wracajac do tematu głównego.
My Chrzcimy tak, dla świętego spokoju, żeby i dzieci miały spokój w przyszlym zyciu.
Znalam kilka osob co chrztu nie mialy, ale one akurat w nastoletnim życiu mialy żal do rodziców, ze zrobili tak a nie inaczej. Jednak jeszcze katolicyzm rzadzi i jak tutaj wyjsc spod tej presji? A niekiedy to az mi sie wierzyc nie chce jak słucham jaki wplyw/ presje Księża wywieraja na wiernych....