reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Julianna_Szcz ten jumper tez mi się podoba tylko kosz nie za bardzo bardziej gustuje w prostych jak ma np.baby merc Q7 i zastanawiam się nad tym wózkiem...
A poza tym leżaczek ten pierwszy mam kupiliśmy za 100zł używany od męża kolegi fajny jest i super dzwięki..:-D

reklama
julianna ja mam wozek tako Jumper X i moge polecic z czystym sumieniem :-) jestem niz zachwycona :tak:

mirelka ja mialam wlasnie bialy kominezon na rozm 62 i Maciek byl w nim chrzczony :tak: Tym razem pewnie tez tak bedzie, bo mnie sie nie podobaja beciki (zreszta one sa dobre dla noworodka, a potem szybko wyrasta dziecko, ani tez biale garnitury niemowlece co duzo kosztuja a raz sie zalozy dla takiego maluszka.

ankusch powiem ci że ja pierwotnie rozgladalam sie wlasnie za Baby Merc Q7, ale w porownaniu do Tako Jumper X jest cięższy, szerszy i bardziej masywny. Wiec postawilam na Tako :-) Choc prawda ze kosz na zakupy ma niezbyt przemyślany, bo nawet malo miejsca jest aby tam cos włożyć, ale damy rade :tak:

nimfii ja też tak samo podchodzę do tego kominezona ma być biały żebym mogła założyć go do chrztu beciki odpadają :tak:

A na impreze z okazji chrztu w lokalu to mam już zakupione białe spodnie z polaru i grubszy kaftanik welurkowy, albo ogrodniczki biale z polaru -zobacze co sie lepiej sprawdzi ;)

Myslimy nad Chrzcinami w okresie świąt bożego Narodzenia, ale nie wiem jak to Kościół rozegra, bo w niedziele są wtedy Święta. No i musimy jakiś lokal skombinować, ale to jeszcze sie dowiemy bliżej zimy.

Ale Wy zorganizowane jesteście, że już myślicie o chrzcinach. Ja to o chrzcinach pewnie dopiero pomyślę w marcu jak lepsza pogoda będzie.
Wiem, wiem pewnie powinno się chrzcić szybciej ale moja rodzina mieszka daleko i jak mam ciągnąć ich z końca Polski to wolę, żeby dzień był dłuższy i żeby było cieplej. A chrzest oczywiście w jakiejś przytulnej knajpce nad morzem bo nie mam warunków lokalowych.

kasiek musze juz myslec o Chrzcinach bo nasi Chrzestni beda zapewne z Anglii a nawet USA jechac wiec bukowac bilety musza :tak: no a okres świateczny najbardziej pasuje, bo i tak wypada im wpaść do Polski.

duszek łózeczko standardowe to 120 na 60 a realnie wychodzi 125cm na 65cm jak sie doliczy centymetry na boki. Takie mniejsze to chyba tylko kolyski sa.

Do mnie wlasnie przyszla paczka z takimi kaftanikami i spodniami.

http://allegro.pl/wyprzedaz-kolekcji-kaftanik-termofrota-dany-62-i1725395084.html
http://allegro.pl/wyprzedaz-kolekcji-spodnie-termofrota-dany-62-i1727173876.html

Wzielam na rozm 62,68,74.
Jakość świetna! Milusie w dotyku. Miękkie jak pluszak :D Naprawde warto.

http://allegro.pl/listing.php/search?string=termofrota&category=0&us_id=16103105

Widze ze sprzedawcy jeszcze zostalo kilka sztuk jakby ktoś chcial :)

Ostatnia edycja:
Justyna_Szcz ja już zdecydowałam, że kupuję TAKO Jumper X ale jeszcze nie wiem jaki kolor... Są na prawdę fajne i też możesz maleństwo pobujać tylko na boki. Ale mi się podoba i jest fajny.

Co do łózeczka to nie mogę się zdecydować, podejrzewam, ze zadecyduję jak kupię sobie nowe meble do mojego nowego pokoju... Ale wiem tyle, że chciałabym mieć łóżeczko z szufladą na dole.

No i na pewno chcę kupić sobie leżaczek FISHER PRICE LEŻACZEK BUJACZEK WIBRACJE 3w1 0-18K (1719913444) - Aukcje internetowe Allegro siostra go miała i wiem, że jest na prawdę fajny (chyba, że spodoba mi się jeszcze jakiś inny)

Ciuszków mam mnóstwo (po siostrze) ale kupię sobie troszkę też nowych, na pewno wyprawkę sobie kupię nową bo nie chcę żeby moje maleństwo było przywitane na świat w starych po kimś ciuchach...

reklama
Ja też myślę o chrzcinach dlatego, że chrzestna przeprowadziła się niedawno do Bristolu i będzie specjalnie dla mnie tutaj przyjeżdżać. Małego chcę ochrzcić po wszystkich obowiązkowych szczepieniach, ale pewnie w zimie, bo im starszy maluch tym bardziej ruchliwy no i sam się w tedy bardziej męczy ;)
Ale ponieważ nie mam pojęcia jakie rozmiary się nosi w okresie styczeń/luty nie mogę nic kupić. Na szczęście kaplica u nas w kościele jest ogrzewana no i nie robią problemów z "nieślubnymi" maluchami a to dla mnie kluczowa sprawa.

Do góry