reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Dzięki kochane za opinię nt tego łóżeczka. Chyba je jednak kupię ( Nimfii wydaje mi się że tak czy siak będą się kotły zbierać, będę musiała raz na jakiś czas odkurzyć;-)). Pomyślę jeszcze nad zakupem turystycznego, chociaż dwa łóżeczka w jednym mieszkaniu to trochę dużo, ale nie wiem jeszcze jak rozwiązać kwestię naszego spania. tzn na pewno chcę spać w pokoju z małą, ale teraz nie wiem czy w naszej malej sypialni, czy łóżko nasze dać do jej pokoju. Czy właśnie mieć dwa łóżeczka i w jej pokoju mieć to zwykle drewniane łóżeczko a do naszej sypialni dać turystyczne?? Takie turystyczne to nie jest spory wydatek a zawsze się przyda, choćby po to jakbyśmy chcieli iśc gdzieś na imprezę czy coś to zawsze by można było wnusie dziadkom podrzucić razem z łóżeczkiem;-)

reklama
ja na tą chwilę mam wszystkiego bardzo niewiele, czekamy z TŻ na przelew za robotę w delegacji i wtedy zrobimy większość zakupów ;) Tak więc póki co zaopatrzyłam się w :

5xbody Mark&Spencer rozm. 56

Rożek z kapturkiem, termometr kąpielowy, trampki miękkie, paputki, skarpetki białe, skarpetki frotte

komplecik polarowy, biały kaftanik rozm 56, 4xbody rozm 62

parę zdobyczy mojej mamy z sh :

malinowy kaftanik rozm. 56 ,biała bluzeczka z kwiatkami na kołnierzyku rozm 62, niebiesko-biały sweterek rozm 56, zielony polarowy pajacyk rozm 56, limonkowy polarowy pajacyk rozm 62, zielono-biały śpiworek/sukieneczka rozm 62

i coś co miało być dobrym żarcikiem mojej mamy, jako że maluszek urodzi się półtora miesiąca przed Bożym Narodzeniem :

Strój małego pomocnika Świętego Mikołaja z czapeczką

julianna superowe ciuszki i ten ciuszek pomocnika mikołaja mnie rozczulił najbardziej - słodkie:-D
Ja dodaję kobitki fotki z wczorajszych zakupów, kto blisko mieszka to informuję w Coccodrillo w FashionHouse w S-wcu mięli wyprzedaż bodziaków po 5 zł, 6, 9 :) Reszta kupowana na wyprzedaży w 5-10-15, a dresik zakupiony za parę groszy na Allegro - w super stanie, jak nowy :) Kupiłam też kurteczkę rozmiar gdzieś na roczek 1,5 r - kurde nie mogłam się oprzeć
Dziś jak byłam na zakupach w Tesco to dorwałam wanienkę Disney z termometrem za 56 zyla, fajna duzia, termometr już sprawdzony ;-)

Załączniki

• DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 42
  • DSC_0002.jpg
    DSC_0002.jpg
    58,5 KB · Wyświetleń: 41
  • DSC_0003.jpg
    DSC_0003.jpg
    72,8 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC_0004.jpg
    DSC_0004.jpg
    54,8 KB · Wyświetleń: 38
  • DSC_0005.jpg
    DSC_0005.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 35
  • DSC_0006.jpg
    DSC_0006.jpg
    50,2 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC_0007.jpg
    DSC_0007.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 42
onanana do waszej sypialni mozna tez wstawic kołyskę, a niektorzy kłada dziecko nawet w wózku z gondola do spania. Tak na pewno lepiej niż żeby mialo spać w waszym łózku bo i tak niektorzy robia jak nie maja miejsca w pokoju aby postawic łozeczko czy jakiś odpowiednik :tak:
Ale jak przyda wam sie turystyczne łózko to jest bardzo dobry pomysl. Mąż nie ma nic przeciwko? Moj by powiedzial ze taki zakup jest bez sensu i ze dziecko powinno sie od razu przezwyczajac do jednego miejsca do spania :sorry:

julianna stroj pomocnika św Mikołaja bardzo fajny. Ja zakupilam na świeta bodziaka z reniferem My first Christmas. Mialam dla Macka sliniaczek taki ale sprzedalam, a teraz żałuje bo byłby dla drugiego maluszka w sam raz na świeta :tak:

Zamówilam dla dzidzia czapeczki z aukcji
http://allegro.pl/show_item.php?item=1685941505
http://allegro.pl/sliczna-czapeczka-czapka-zimowa-yorker-38-i1685941015.html
Zostaly po 2 szt jesli ktos jeszczeby chcial. Z tego co patrzylam na allegro czapki zimowe drogie sa, a te za 9,50zl to tanioszka ;)
sprzedawca ma bardzoooo duzo akcesori dla dzieci.

Ostatnia edycja:
reklama
Nimfii mój D. sam nie wie jak to rozwiązać hehe Kwestia finansowa raczej mu nie przeszkadza, bo my zawsze twierdzimy ze najlepiej coś kupić i mieć, bo niektórzy na piwo, fajki czy inne używki marnują kasę. Kurcze nie wiem, musimy nad tym pomyśleć. Widzicie jak ktoś ma jeden pokój to jest problem bo ciasno, jak jest więcej pokoi to też problem bo niewiadomo jak to rozplanować...

Do góry