reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

mirelka - sandałki wymiatają, odjazd!!!! :-)
Evni - świetny śpiworek:)
ankusch - czadowe kompleciki i czapunie słodkie:)
merko - łóżeczko kojarzę i z Allegro i ze sklepów - śliczne jest, bodziaki tak samo :)
agutku nio butyyyyy to są boskiieeee, i komplecik też jest uroczy:)
Margana - bardzo mi się podoba Wasze łóżeczko i fajna sprawa w ogóle takie mieć :)

Nio mamuśki widzę, żeśmy przyszalały juz troszkę z zakupami - i dobrze :-D

reklama

Kochana piękne te kocyki! Ja mam taki upatrzony z mathercare Dwustronny kocyk Motherhood - ślimaczek na różowym ślimaczek na różowym | Sen | Kocyki i pledy | Artykuły dziecięce - Akcesoria dla dzieci - Sklep Częstochowa . Taki mi się milusi wydaje ;-)
Co do tych ubranek z early days to to jest rewelacja. Ja tam kupowałam jak sama miala dostep do primarka i mam mase ciuchów które nosze od wielu lat a nawet się nie sprały. Także mam nadzieje że te dla malutkiej też będą super!
Co do materaca to też się właśnie zastanawiam czy brać gryka-pianka-kokos czy może ten droższy lateksowy?
Wogule moje drogie czy jest coś lepszego dla mamuśki w ciązy jak te wyprawkowe zakupy? ;-) ja bym o tych ubrankach, butelkach, bucikach (piękne te buciki z koniakowa) mogła gadać na okrągło!

Margana fajne te łóżeczko turystyczne a jaki rozmiar materaca tam pasuje:-)
onanana, merko bardzo ładne te kocyki, jest tyle pięknych rzeczy że szok jest w czym wybierać tyle kolorków różnych wzorków że każdy znajduje coś wyjątkowego:-)

super zakupy ,ja ostatnio zaczełam przeglądać rzeczy po młodym i z ciuchów to mi prawie nic nie potrzeba :) ,za to kupiłam w końcu termometr bezdotykowy i kołyskę ,a dla siebie kupiłam nakładki na płaskie brodawki z Medela (mam nadzieje że będą dobre) i udało mi się kupić laktator elektryczny Medela używkę za 70zł :))) teraz czekam na paczki

dziewczyny szalejecie z zakupami jak nie wiem :) przępiękne zakupy, a ja na razie stoję w miejscu i prócz ciuszków nic nie mam , ale mam zamiar się zabrać za inne zakupki w wrześniu.

onanana świetne kocyki i fajne ceny, mam podobny taki z mikrofibry jaśniutki żółty dostałam z Anglii z Early Days, są na Allegro po 20 zł :)

Margana ja również mam takie łóżeczko turystyczne(niebieskie). No ale od roku jest schowane w piwnicy, nie wyciągnięte z kartonu więc nawet ci nie powiem jak sie sprawdza. Niestety nasz aniołek nie zdązył w nim spać ale teraz będzie dla drugiej córci. Materacyka nie mam ale ja chyba kupie zwykła piankę tylko grubą. Patrzyłam sa fajne materacyki w IKEI.
Te łózeczka Caretero wydały nam sie najfajniejsze rok temu gdy kupowaliśmy. Kilka moich koleżanek chwaliło sobie łóżeczka turystyczne zamiast tradycyjnych więc sie zdecdowaliśmy. Przynajmniej nie potrzebuje osłonek na szczebelki, przewijaka(jest juz w komlecie). Także zobaczymy?
Ponadto dużo jeździmy i łóżeczko mozna spakować, także jest to jakies rozwiązanie.

Jeśli chodzi o wyprawke to dużo rzeczy mam. Troche musze dokupić. Chyba zaczne w przyszłym miesiącu. Również oglądałam kocyki na Allegro ale jakos cięzko sie zdecydować. Napewno musze kupic jeden kocyk cieńszy i jeden gruby do wózka.Dużo ubranek mam gdyz dostałam od znajomych ale musze dokupić z kilka nowych do szpitala.

Tak ogólnie to ile Wy gromadzicie tych ubranek na 56 a ile na 62?Nie mam pojęcia czy to co mam to mi starczy. Mam dużo body z krótkim rękawkiem ale skoro rodzimy w zimę to pewnie nie za bardzo sie przydadzą raczej musze chyba kupić body z długim.Sama nie wiem?

Ponadto myślę cały czas nad kupnem kołyski używanej. Patrzyłam na ceny na Allegro to można kupic juz za 150 zł. No ale tak sobie tylko myślę. Wiem, że na krótko starczają ale jakoś tak strasznie mi sie podobają, że cały czas no tym myślę. Ma któraś zamiar kupna kołyski bądź uzywała?

reklama
AniaSm przeslij linka jaka kołyskę kupiłaś? Jeśli oczywiście z netu zamawiałaś. Jestem ciekawa gdyz zaczynam dopiero oglądać i intensywnie myśleć nad zakupem kołyski.:-)

Z tego co wiem to do takich łóżeczek turystycznych pasuja standardowe materace jak do tradycyjnych łóżeczek.

Do góry