reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Mim to widzę, że co szpital to inna pielęgnacja tych pępków.No nic musze sie dowiedzieć jak jest u mnie bo naprawdę szkoda byłoby zabierać nowe ubranka do szpitala skoro się nie spiorą.

Ja w zeszłym roku rodziłam w W-wie w Szpitalu Anny Mazowieckiej na karowej, to tylko spirytusem smarowali pępuszki. Tak piszę dla mam, które ewentualnie są z W-wy i chcą tam rodzić.

reklama
nimfii- ja tylko na wyjście biorę ubranka, bo u nas w szpitalu są,a po co mam swoje nowe brać żeby pomylili i gdzieś jak zmieniają zabrali czy zniszczyli bezsensu :) myśle, że w większości szpitali mają ciuszki tylko trzeba spytać, ja też kiedyś nie wiedziałam...

A ile opakowań gazików takich powinno wystarczyć jeśli są w nim 2 szt, bo nie wiem ile razy trzeba czyścik pępuszek dziennie i przez ile dni gdzieś on jest do odpaniecia mniej więcej.

AniaSm przeslij linka jaka kołyskę kupiłaś? Jeśli oczywiście z netu zamawiałaś. Jestem ciekawa gdyz zaczynam dopiero oglądać i intensywnie myśleć nad zakupem kołyski.:-)
Z tego co wiem to do takich łóżeczek turystycznych pasuja standardowe materace jak do tradycyjnych łóżeczek.
kupiłam taką z funkcją dostawki do łóżka :tak: Kołyska, przystawka, łóżeczko FILIP NOWOŚĆ!! (1707607761) - Aukcje internetowe Allegro

a ja dziś dostałam rzeczy zamówione na allegro butelki do karmienia i inne akcesoria a do tego był gratis pierwszy raz takie coś widzie ale jak dobrze kojarzę to jest podkład do wanienki taka duża gąbka maił ktoś coś takiego trochę śmieszne to;-)
używałam tej gąbki przy Kubie i teraz też kupiłam kilka szt :tak: ,mówią o zarazkach itp ale wystarczy ją po kąpieli dobrze wykręcić a przed kolejną kąpielą przelać wrzątkiem ;-)
Dziewczyny a jakie ubranie dla dzidzi zabieracie do szpitala?? Chodzi mi o to czy to kaftanik i śpiochy czy body i pajac, bo ja nie mam zielonego pojęcia co jest praktyczne bo wiadomo to Nasza pierwsza dzidzia i każdy mówi coś innego. Wiem że trzeba brać pod uwagę żeby nie uwierać pępuszka no więc co się zakłada?
ja biorę to samo co za pierwszym razem czyli body z dł.rękawem , rajtuzki ,dresik (spodnie na grubym bezuciskowym ściągaczu) i kombinezon lub kurteczkę ;-)
kasiek byc moze sa jakies nowe standardy dostyczace pielegnacji pepka ale nie spotkalam sie z nimi. W szpitalu w ktorym rodzilam nawet nie wiem czego uzywali, ale podejrzewam ze albo gazika namoczonego w roztworze spirytusu, albo taka "łatwiejsza wersje" gaziki co sa juz nasaczone roztworem do zakupu w aptekach.
Hartmann, Soft-Zellin Gazik ze spirytusem do pępka (1715882195) - Aukcje internetowe Allegro
u mnie w szpitalu mówią że pępek wystarczy przemywać przegotowaną wodą ;-) ale ja i tak używałam tych gazików z linka :tak:

Ja też używałam takiej gąbki do wanienki i byłam bardzo zadowolona, przed kąpielą ją parzyliśmy i co miesiąc wymienialiśmy na nową. Teraz też tak będzie.

Pępek pielęgnowałam tymi gazikami nasączonymi i nie było żadnych problemów. Nie słyszałam, żeby w tym temacie się coś zmieniło a często pracuję z niemowlakami.

Kocyk jest cudny ale cena tez powala :) Ja mam taki najzwyklejszy z ciucholandu teśc kupil mi go dla pierwszej córki i jestem bardzo zadowolona, dziecko pod nim sie nie poci bo kocyk nie jest sztuczny :)

Ja do kapieli uzywalam plastikowego lezaczka tzw foczki jestem z niej bardzo zadowolona moge wykapac bez problemu niemowlaka sama bez niczyjej pomocy i ma regulacje moge dokladnie wyregulowac ja do wielkosci dziecka ale tak przeszukalam caly internet i takiej samej nie znalazlam sa same takie zwykle bez regulacji mi mąz ja kupil w Entliczku super rzecz

Ostatnia edycja:
Onanana masz rację fajny kocyk znalazłaś. Bo ten co ja tu wkleiłam bardzo mi sie podoba ale cena powala. Co racja to racja.
Chyba tez sie skuszę na ten co zamówiłaś. Wygląda na fajny , ciepły kocyk a o połowę tańszy.

AniaSm fajna ta kołyska. Podoba mi sie ta funkcja rozkładania. Nawet nie wiedziałam, że cos takiego jest. Człowiek całe życie sie uczy.Musze jeszcze z moim mężam porozmawiać czy kupujemy kołyske czy nie?

Mam jeszcze pytanie, może się wyda śmieszne ale co sie wkłada na dno wózka-gondolki? Ja wiem, że jest w komplecie materacyk ale on nie jest za gruby. Teraz tak myślę co sie tam wkłada, pewnie jakis dodatkowy kocyk?

kasiek przy Macku mialam bardzo cienka gondole, tym razem jest wyścielona grubym materialem. Wtedy kladlam kocyk, na kocyk dziecko w kombinezonie i czasem jeszcze przykrywalam kocykiem ale to zalezy od pogody. Nieraz starczalo samo okrcie na nozki od gondoli.
Teraz ze wzgledu na grubsza gondole mysle ze poloze dziecko w samym kombinezonie i na to oczywiscie zasuniete okrycie na nozki.

Kocyk do wozka zawsze sie przydaje, nawet po to aby miec go pod reka, gdy maluch zacznie marznac. Temperature ciala zawsze sprawdza sie mu kładac reke na karku i wiadomo juz czy mu cieplo lub czy zimno.

reklama
Miałam Wam donieść, że w Realu aktualnie na promocji sa chuteczki nawilżające Pampers w 6paku za 25zl :tak:

Zakupilam dwa takie opakowania.

Jesli jestescie juz na kupnie kosmetykow to warto nabyc, choc pewnie za 2 msc znow bedzie taka promocja, ale roznie z tym bywa :sorry:

Do góry