reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Ja teraz mogę poszaleć z różowymi ciuszkami :) a więc pewnie trochę dokupie. Rozmiaru 56 wogóle bo przy pierwszym maluszku wogóle się nie przydały te ciuszki i nawet ich nie założyłam. Mały urodził się 58 i grubiutki to odrazu wkładałam 62.
Co do łóżeczka to ja kupuje turystyczne od początku. Miałam już standardowe ,były problemy jak chciał wstawać. Ochraniacz nic nie daje ,wkońcu wkładałam poduszki itp. a i tak nie mogłam go na chwile w łóżeczku zostawić (np. żeby iść siusiu hi) bo jakoś potrafił to nogę albo ręke zablokować o te szczebelki. Turystyczne mają regulowaną wysokość. Koleżanki z nich korzystają i nie narzekają :) więc tym razem spróbuje z tym łóżeczkiem ,zobaczymy jak się sprawdzi :-)

reklama
margana mnie sie to termoopakowanie bardzo podoba :tak:Nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest. Ja mam zwykle termoopakowania, ale powiem ci ze one slabo trzymaja cieplo. Ja zawsze robilam tak ze wlewalam tam goraca wode to po 2-3h woda byla taka w sam raz do rozrobienia mleczka modyfikowanego. Jednak tym razem to raczej zaopatrze sie w termos i tam bede miala wrzatek, bo lepiej trzymaja cieplo.
No a jesli Wy bedziecie sporo podrózowac to pewnie wam sie przyda taki podgrzewac samochodowy.

Jesli chodzi o lozeczka turystyczne to mnie bardzo sie podbaja -Mackowi tez :tak: Jak bylismy ostatnio w sklepie to nie mogl od nich odejsc.
Jakbym nie miala lozeczk dzieciecego to tez bym sie nad nim zastanawiala bo maja wiele zalet -sa miekkie, bez szczebelkow i mozna je zawsze zlozyc jadac gdzies na kilka dni, zabrac ze soba. Fajnie sie ich uzywa tez jako kojca :tak: Zwlaszcza przy takim bardziej mobilnym maluszku.
Tylko warto zwrocici uwage na solidne wykonanie, bo jednak drewniane wydaja sie byc mocniejsze, no ale to moze byc tylko wrazenie. Trzeba by zapytac kogos kto uzywal.

Aj i wlasnie otrzymalam przesylke fotelika niemowlecego Tako do naszego wozeczka :D Stan używany, ale nie widac tego po nim. Ogladnelam go z kazdej strony, wpinanie w stelaz wozka jest bajecznie proste, no i pozostanie mi odczyszczenie go nim sie maluch urodzi.
Fotelik wlasciwie byl dla mnie wazniejszy od wozka, bo potrzebny aby dzidzie ze szpitala zabrac.

nimfii- pewnie, że fotelik najwazniejszy :) ja mam do szpitala 30 km także tak czy siak muszę mieć co innego gdyby to było w tym samym mieście i było by skok.

A ja chciałam łóżeczko drewniane, bo 3 koleżanki mają jedna 1rok dziecko i dwie 2 latków, to łóżka są w rozsypce te turystyczne już po paru miesiącach, także nie wiem.

Dziewczyny co do łóżeczka turystycznego to powiem Wam na przykładzie mojej siostry rodzonej, że ona używa tylko jego. Jej córka odkąd się urodziła ani razu nie spała w zwykłym drewnianym łóżeczku więc jest dla nich nie przydatne. Ja myślę nad łóżeczkiem czy kupić nowe czy odkupić od którejś z sióstr. U jednej to łóżeczko jest troszeńkę zniszczone bo szczebelka jednego nie ma, a od dołu jak jest ta rama na której dziecko ma materacyk tez jest szczebelek złamany bo mała ciągle im skakała. A drugiej siostry łózeczko jest jak nowe i z szufladką na dole tylko to łóżko jakieś duże jest ale muszę porozmawiać z nimi ile by za nie chciały. W sumie nie wiem co mam zrobić szczerze mówiąc...

A co do rozmiarów ubranek powiem Wam, że moja siostra też kupiła dużo ciuszków na rozmiar 56 i 62, a urodziła synka 63 cm;) Więc miała ciuszki za małe bo mały był chudy i długi. Ale takich ciuszków w takich rozmiarach myślę, że mało trzeba kupić bo te maluszki szybko rosną;) Ważne żebyśmy ich miały ale nie wszystkie w jednych rozmiarach.

Dziewczyny, kupujecie kaftaniki? Ja chciałam same bodziaki ale koleżanka mi powiedziała, że w szpitalu wymagają kaftaniki do czasu odpadnięcia pępuszka?

Pepsi tez o tym słyszałam, że zalecają kaftaniki zamiast bodziaków dopóki nie odpadną pępuszki. Możliwe, że coś w tym jest więc może warto kilka mieć;) Ja zakupię kilka, nie dużo ale ważne żeby były.

reklama
pepsi77 ja nie mam kaftaników i nie zamierzam kupować jakoś ten zestaw do mnie nie przemawia mam tylko body i pajace i to zamierzam zabrał do szpitala. :-)

Do góry