reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

ssabrinaa staram sie mu wlasnie tak wszystko tlumaczyc, ale niestety z marnym skutkiem, jakos sie zaparl i koniec, w sumie jak bede chciala to i tak kupie co chce ale chcialabym zeby sie razem ze mna z tego cieszyl a nie zabieral mi ta radosc :baffled: on sie uparl na wrzesnien i koniec, ciekawe czy wtedy tez cos jeszcze wymysli. Co do lozeczka to postanowione ze chcemy to co Ty masz tylko ze z szuflada i laskawie wyrazil zgode zeby we wrzesniu je kupic ;-) Wozek to temat ciagle otwarty.
Z tego co wiem to moja siostra powoli kupuje jakis ciuszki dla swojej przyszlej chrzesnicy wiec we wrzesniu jak przyjedzie do nas babcia T to nam to przywiezie a ja tez zamierzam zrobic zakupy na allegro i ja wykorzystac do przywiezienia tego. :-)

reklama
Margana - piękne ciuszki...
Nimfii- łazienke mam za ścianą mam mieszkanie 48m, małe także ok :)a w sypialni nie mam miejsca, moja koleżanka tak ma podobnie i jest jej też wygodnie.
Angie80- nie martw się swoim mój też taki przesądny tylko przez teściową co do ciuszków, a ja wziełam i kupiłam sobie bez jego zgody zakupy ciuszków na 200zł, i oglądam sobie je jak go nie ma, bo nie chcę się wkurzać jego patrzeniem w wrześniu będę je prać. A łożeczko chcę w połowie września zwieść, a wózek on chciał po porodzie kupić i płakałam, że nie ma szans...Srele morele ja tam w te głupie przesądy nie wierze, co ma być to będzie.

Masz racje Andrzelika, co ma byc to i tak bedzie, a jestesmy juz na takim etapie ciazy ze mozna troche spokojniej spojrzec w przyszlosc. Ja dzis bylam na zakupach i kupilam sliczna bluzeczke z kwiatuszkiem na 62cm , mam go w nosie :)

angie80- ja jestem po 3 stratach, ale nie mam zamiaru nic nie kupować, zresztą jestem po 20tyg już ten okres najgorszy minął, a byłam smutna jak mi chcieli radość kupowania odebrać i powiedziałam mojemu,że to moja sprawa i zrobię jak chcę :p w końcu chyba zobaczył, że ciuszki już są 3 tyg i nic się nie dzieje...

Andrzelika - nic sie nie stanie. Wszystkim nam uda sie miec zdrowe sliczne dzidzie. Na szczescie wkraczamy juz w okres ,kiedy nawet jak dzidzia sie teraz urodzi to ma ponad 85% szans na przezycie. Wiec bedzie dobrze.
Nie mozna wszystkiego kupic w 9 miesiacu ,bo po prostu nie bedziemy w stanie fizycznie i pewnie finansowo. Czy faceci w ogole o tym nie mysla.
Dla mojego nie ma problemu ,ale wg niego mamy jeszcze kupe czasu i zdazymy.

Ja przed chwila kuplam lozeczko turystyczne. Wcale nie bylo to latwe ,bo bedzie ono u mojej mamy ,wiadomo rozkladane jak potrzeba. Mama ma tylko dwa pokoju ,ale cale mieszkanie jest kremowo jasne ,wiec jak jej pokazywalam lozeczka typu niebieski ,zielony to ja ciarki przechodzily.
A niestety turystyczne sa w tych kolorach. I przed chwila znalazla ,uzywane ,za dobra cene. wiec kupilam :)

Graco Contour Electra - łóżeczko jak nowe-polecam! (1720555660) - Aukcje internetowe Allegro

Jakis czas temu kupilam tez fotelik do samochodu , szary i ciesze sie ze mam to z glowy. fotelik kosztowal 500 zl taniej niz ten sam tutaj.

Fotelik Maxi Cosi PEBBLE 2011 /10 +BAZA FAMILY FIX (1696346280) - Aukcje internetowe Allegro

Ciuchow kuje malo ,bo zakupy u siostry w Anglii dopieo w sierpniu, a tu jest mega drogo. Natomiast siostra czasem nie daje rady i juz nieza ilosc czeka na mnie u niej.

Brakuje mi tylko synusia co by to zaczal wszystko uzywac.:-)

Niestyty wyposazenie pokoju wciaz zero. Nie mam nic. Ale to we wrzesniu..

Mi też ciągle gadają, że nie wolno kupować jeszcze ciuszków ani żadnych dziecięcych rzeczy. Wkurza mnie takie gadanie ale jak mi się coś spodoba to i tak kupię. CHoć jeszcze żadnej rzeczy dla maluszka nie kupiłam od początku ciąży ale to przez wesele bo byłam pochłonięta tymi przygotowaniami, a teraz zaczynam powoli wszystko ustawiać do pionu;)

winki80- ja już mam ciuszki dużo ich trochę mój mąż nie wiedział, że zamówiłam powiedziałam mu po wpłacie, ale panikował zobaczył, że przykrość mi zrobił, bo zaczełam płakać, że w nas nie wierzy (w mnie i synka) ruszło go i nic już nie mówił tylko mnie utulił i powiedział, że on tylko myślał, że później lepiej tak w 8 miesiącu hahaa :p a później ciekawe skąd kase wezme, jak teraz już ciężko trzeba powoli kupować żeby nie odczuć tego, łóżeczko dostane od koleżanki, ale je jeszcze nie przywoże, bo będzie zestesowany chłop zamierzam wziąść w wrześniu połowie,zakupy też resztę w wrześniu chcę zrobić takich jak kołdre, pościel wanienke itp., bo może kasa przybędzie i ciuszki też będę prać, wózek kupić w listopadzie przed porodem, a nie tak jak on chciał po i sam iść kupić.
Wole wcześniej o 1,5 miesiąca niż przed lub po, bo ja mam takie wrażenie, że mogę urodzić z 2 tyg lub 3 tym wcześniej i stresuje mnie to a wole być spokojna, że już będzie wszystko.

Niuniunia- to wyruszaj na łowy po sklepach nie ma już na co czekać ;)

Wspołczuje Wam dziewczyny tych dogadywań ze strony najbliższych, czy tez ich obsesji na temat przesadów. Na pewno nic sie nie stanie dziecku a juz na pewno nie dlatego ze kupimy mu bodziaka ;) No bo zdarza sie i taki przykry scenariusz ze dziecko nie przetrwa porodu a wtedy przeciez juz cala wyprawka gotowa!
Moze byc roznie, a myslec trzeba optymistycznie. Rodzina nie powinna cięzarnej stresowac i dogadywac ze cos robi żle przez to tylko ze zrobi zakupy. Szkoda ze nie wszyscy to rozumieja... bo zycie byloby łatwiejsze ;)

Dziewczyny mój mąż dziś puścił mnie z torbami!!!!akurat u nas to ja finansuje rzeczy Zosi, więc karta poszła ruch nawet nie chce myśleć ile wydałam, fakt nie jestem sknera ale staram się dobrze dysponować kasą. dodam że ja może tylko dwie rzeczy wybrałam resztę mąz, oczywiście pytając sie mnie o zdanie.szkoda że kiepsko z kolorystyką w tych sklepach.
S5005871.jpgto tescowski pięciopak, oczywiście męża wybór, szkoda że nie kolorowe
S5005873.jpg
S5005875.jpg
S5005876.jpg
S5005877.jpgten komplecik kosztował 80 zł:szok: ale jaki cieplutki:)

reklama
Do góry