reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Angun fajny ten zestaw z TT wypasiony no ale za tą cenę ja dziś też zamówiłam zestaw startowy ale tylko butelki z TT tak na wszelki wypadek tez zmierzam karmić piersią i nie zmierzam się poddać a butelki w razie czego będą pod ręką;-)
onanana udały ci się te zakupy super i ta cena 7,50zł:-)
julieet , Ssabrina super te wasze ubranka takie słodkie :-)
julieet fajne masz upatrzone te mebelki z Ikea podobają mi się :tak:

reklama
Julieet nawet bym kupiła ten zestawik, gdyby nie to, że łóżeczko nie ma (tak przynajmniej wynika z opisu)wyjmowanych szczebelków a myślę, że to przydatna sprawa. Jak maluch zacznie kombinować i wywędrowywać z łóżeczka, warto mu zdjąć dwa szczeble a w tym łóżeczku zdejmowany jest cały bok, wtedy łatwo o upadek na podłogę przez sen (a te ramki przykręcane do boku łóżka są chyba dla starszych dzieci a nie takich 1,5-2 latków).

Angun, ja stwierdziłam, że wolę mieć zdejmowany cały bok, nawet jak podczas snu spadnie z łóżka, to ta wysokość jest bardzo mała, ile razy ja się zwaliłam z tapczanu jako dziecko i żyję, mam się dobrze, a wysokość była o wiele wyższa niż w tym łóżeczku ;-)

julieet bardzo ładny ten zestwik z Ikei, taki stylowy, ja sobie jednak wykombinowałam, że chcę łóżeczko i komódkę w ciemnym brązie jakimś, żeby mi to pasowało do reszty pokoju, no i wogóle lubię takie naturalne kolory, "drzewne".
Ja pamiętam, że jak moje dzieci podrosły tak do około 2 latek to kupowałam im takie małe sofki rozkładane, kolorowe, po rozłożeniu dziecko spało na bardzo niskim poziomie ( gąbka składana na 3 częski rozciądnięta na podłodze ) i było ok, miejsca do spania sporo, spaść nie miały skąd, a na dzień się składało i była kanapka do siedzenia w pokoju i więcej miejsca.

mirelka ja dostalam jedna butelke Avent w szkole rodzenia jako do zestawu "Chłopiec czy dziewczynka"
Pelargos Sp. z o.o.
wiec mozesz poptyac gina przy okazji USG połówkowego czy nie daja tego zestawu, albo w szkole rodzenia jesli sie wybierasz. Druga butelke dostalam od szwagierki bo ona nie uzywala Avent. I tak mialam te dwie na start :tak: Dostalam jeszcze trzecia od kolezanki z canpol Babies, ale Maciek nie chcial ssac kałczukowego smoka, a wiec lezala nieuzywana. Nie szalalabym z zakupem butelek, bo wiesz moze byc tak ze twojemu dziecku nie podejdzie ten akurat ksztalt smoczka i szkoda wydac wiecej kasy niepotrzebnie. Mowie z wlasnego doświadczenia bo np ja nakupilam Mackowi kilka rożnych smoczkow i niekapków i żadnego nie uzywał :baffled:

angun jakbym miala miejsce w domu i wybor przy Maćku to bym zakupila mu wlasnie takie lozeczko 140x70 z mozliwoscia rozmontowania na tapczan. Ale ja mam lozeczko w spadku do szwagierki, w rozmiarze 120x60 no i teraz bede kupowac Mackowi kolejne "dorosle" lozko - no i tez musze wydac na nie z 400zl. Wiec wydaje mi sie ze poczatkowe wieksze lozeczko za 400zl jak piszesz jest uzyteczne i powinno starczyc tez przedszkolakowi. Z tym ze zwroc uwage na porzadny materac, bo starszy maluch ma zupelnie inne potrzeby pod tym wzgledem. Ja dla Macka teraz planuje wziasc spręzynowy, napewno nie piankowy.
Takze jestem za wyjmowanymi szczebelkami. W zasadzie juz rok czasu mam je wyjete i Maciek sam wychodzi i wchodzi i nie musze go dźwigać. No i dzieki temu ze tylko 2 wyjete szczebelki to nie spada z łóżka, a on lubi sie wiercić. Z wersalki już nieraz mi spadl jak spal na drzemce.

julieet i mnie sie bardzo podoba ten przewijak z Ikei. Tak myslalam ze jakby sie zmiescil do mieszkania to bym taki zakupila, ale to zobaczymy po remoncie ;) Meble mamy bialo czarne wiec pasowalby świetnie.

majuska a ja teraz wlasnie stoje przed dylematem -czy kupic taka niska sofke rozkladana dla Maćka, czy juz wiekszy tapczan z podpurkami z boku. Ale chyba przychylam sie bardziej do tapczanu, bo musze wydac tyle samo kasy na to, a tapczan posluzy juz dluzej.

Ostatnia edycja:
S5005866.jpg
zdobycze z lumpa, kosztowało mnie tylko 5,60. oczywiście zakupiłam tą czerwoną bluzę nie mając pewności co w brzusiu, stwierdziłam że wrazie czego kokardkę odpruje i też będzie dobrze. jak wspomniałam na głównym, mężowi fakt kupienia w lumpie tych bluz sie nie podobał, ale same bluzy owszem.ehhS5005867.jpg
a to już w sklepowe, 30 zł mniej w portfelu, ale nikt przecież nie powiedział że utrzymanie dziecka jest tanie. te dwie rzeczy kosztowały tyle co moje ostatnio 6 par bodziaków, ale jak tego nie wziąć

Dzięki za rady Nimfii. Chyba kupię to większe łóżeczko-tapczanik a materac to chyba kokosowo-piankowy? Nie spotkałam się ze sprężynowymi dla maluszków.

Juliett super są te mebelki i mi się podoba ten zdejmowany bok,zawsze można dokupić taką niską barierkę z Ikei chyba za 30 zł (biala to będzie pasować ;-))i dziecko nie spadnie.Mysmy mieli ją zamontowaną do naszego łóżeczka tylko nasze sie całkiem na mini tapczanik rozkładało,tzn bok u wezgłowia i u nóg robił się niższy a po bokach już nic nie było i tak maly z tą barierką od chyba 1,5 roku spał, a do 2 lat ma już łóżko pełnowymiarowe Kura też z Ikei już bez barierki i jeszcze ani razu nie spadł.Z tym ,ze póki co ma je tak odwrócone,ze śpi na dole,a za niedługo zamierzam go ulokowac na górze,tylko jeszcze niech się dobrze nauczy schodzic po drabince.

Aneczka sliczne zakupilas te ubranka :-D
Ja to lozeczko co zakupilam to wlasnie ma 2szczebeleki wyjmowane bo tak chcialam tutaj te angielskie lozeczka to wszystkie praktycznie maja tylko bok obnizany a szczebelki nie sa wyjmowane i takiego nie chcialam lozeczka a i do tego strasznie drogo maja wiec jestem bardzo zadowolona ze swojego zakupu:tak:
Angun a Ja wlasnie ostatnio przegladalam na ebay materace dla dziecka i tam widzialam taki materac piankowo-sprezynowy dla tych wlasnie wiekszych lozeczek 140-70 ;-)
materac.jpg

reklama
angun nie jestem pewna bo sama dopiero zaczynam szukac, ale wydaje mi sie ze widzialam juz rozmiary 140x70 ze sprężynami. Sa tez i piankowe i kokosowe i kokos-pianka-gryka. Do wyboru do koloru :-)
Ja chce akurat sprezynowy z takich wzgledow ze....
Maciek skacze mi po łóżku i na materacu kokosowym to już cuda sie dzieja. Nieraz mam wrazenie ze sie całę to łóżko rozwali. No a piankowy jest za miekki jak na takiego 2 latka. Sasiadka mi opowiadla co wyczynial jej roczny syn na materacu piankowym i przyznala ze malo amortyzuje on upadki - dziecko po prostu uderza sie o te szczeble pod materacem.
Dlatego stawiam na jakies sprężyny owinięte pianką :tak:
A dla noworodka dokupie materac piankowy cieńki i położe go na ten kokosowy ktory już mamy :tak:

Do góry