mirelka ja dostalam jedna butelke Avent w szkole rodzenia jako do zestawu "Chłopiec czy dziewczynka"
Pelargos Sp. z o.o.
wiec mozesz poptyac gina przy okazji USG połówkowego czy nie daja tego zestawu, albo w szkole rodzenia jesli sie wybierasz. Druga butelke dostalam od szwagierki bo ona nie uzywala Avent. I tak mialam te dwie na start
Dostalam jeszcze trzecia od kolezanki z canpol Babies, ale Maciek nie chcial ssac kałczukowego smoka, a wiec lezala nieuzywana. Nie szalalabym z zakupem butelek, bo wiesz moze byc tak ze twojemu dziecku nie podejdzie ten akurat ksztalt smoczka i szkoda wydac wiecej kasy niepotrzebnie. Mowie z wlasnego doświadczenia bo np ja nakupilam Mackowi kilka rożnych smoczkow i niekapków i żadnego nie uzywał
angun jakbym miala miejsce w domu i wybor przy Maćku to bym zakupila mu wlasnie takie lozeczko 140x70 z mozliwoscia rozmontowania na tapczan. Ale ja mam lozeczko w spadku do szwagierki, w rozmiarze 120x60 no i teraz bede kupowac Mackowi kolejne "dorosle" lozko - no i tez musze wydac na nie z 400zl. Wiec wydaje mi sie ze poczatkowe wieksze lozeczko za 400zl jak piszesz jest uzyteczne i powinno starczyc tez przedszkolakowi. Z tym ze zwroc uwage na porzadny materac, bo starszy maluch ma zupelnie inne potrzeby pod tym wzgledem. Ja dla Macka teraz planuje wziasc spręzynowy, napewno nie piankowy.
Takze jestem za wyjmowanymi szczebelkami. W zasadzie juz rok czasu mam je wyjete i Maciek sam wychodzi i wchodzi i nie musze go dźwigać. No i dzieki temu ze tylko 2 wyjete szczebelki to nie spada z łóżka, a on lubi sie wiercić. Z wersalki już nieraz mi spadl jak spal na drzemce.
julieet i mnie sie bardzo podoba ten przewijak z Ikei. Tak myslalam ze jakby sie zmiescil do mieszkania to bym taki zakupila, ale to zobaczymy po remoncie
Meble mamy bialo czarne wiec pasowalby świetnie.
majuska a ja teraz wlasnie stoje przed dylematem -czy kupic taka niska sofke rozkladana dla Maćka, czy juz wiekszy tapczan z podpurkami z boku. Ale chyba przychylam sie bardziej do tapczanu, bo musze wydac tyle samo kasy na to, a tapczan posluzy juz dluzej.