reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

Madzia ja juz dostalam te paczke ;-)

Biustonosz tego typu polecam. Mialam takie wlasnie bawelniany bez fiszbin, bardzo miekki i wygodny. Nie czuć że sie ma go na sobie. Mialam tez inne ale sie nie sprawdzily i bardzo chetnie je teraz wyrzuce, bo byly strasznie niewygodne.
Wzielam miseczke D i jest w niej jeszcze troszke luzu, tak wiec jak biust urosnie to bedzie okej :tak: Standardowo nosze miseczke C.
Obwod pod biustem mam wlasnie 75cm i przylega idealnie. Wiec musze przyznac ze z tej aukcji staniki dobrej jakosci i rozmiar odpowiedni.

No a koszule to wlasnie potrzebowalam z dlugim rekawem, bo z krotkim mam. Do karmienia Macka mialam jakies takie tandetne koszule co mi sie zaraz rozpruły :zawstydzona/y: Zdecydowanie wole te rozpinane z przodu, bo mialam taka z dziurami po bokach i byla niewygodna dla mnie.

reklama
nimfii przyznam, że jak wchodzę na te Twoje linki allegrowe, to chyba zaczyna mnie łapać gorączka zakupowa:tak:
andzelika jakie łowy. Ja będę kupowała kompleciki później, ale lubię tą kolorystykę, którą wybierasz.

Madzia co do biustonoszy do karmienia - dostałam dwa od siostry. Jeden zwykły (niefirmowy) a drugi czarny z Triumpha i powiem Ci, że różnica w noszeniu kolosalna. Używam go teraz po domu. Te Triumpha są koszmarnie drogie i chyba poszukam w szmateksach, albo na Allegro używanych - bo ja na zwykłe jednak się nie zdecyduję. Mnie wiecznie coś gryzie i uwiera :dry:

Ja normalnie mam rozmiar 70 DD,więc mam problem jak kupić na aukcji,tzn pewnie 75 D byłby dobry w miseczkach,ale nie wiem czy nie za luźny pod biustem,zwłaszcza jak się ciut rozciągnie,ale z drugiej strony to ja tez moze jeszcze trochę urosnę:-p Najlepiej było by zmierzyć,ale może zaryzykuję.
Poprzednio miałam 2 takie do karmieniateż no name,tzn z angielskiego EA i były w miarę,ale się zużyły i wywaliłam.

szalejecie dziewczyny z zakupami fajne te ciuszki lubię oglądać takie malutki ubranka ja może w niedziel się przejadę do h@m miałam jechać we wtorek ale plany się pozmieniały może teraz uda mi się wybrać:-)

własnie jak to jest z tymi biustonoszami też muszę wymienić w najbliższym czasie na większy te co mam to już ciasne się robią ale na jaki rozmiar teraz mam 75B nie orientuję się tym, tak samo z koszulą do karmienia noszę M czyli powinnam kupić o rozmiar większy L dobrze kombinuję :-D

dziewczyny! jak ja czytam ten wątek, to mam wrażenie, że my nie mamy terminu na listopad, a na lipiec ;-) ja jeszcze nic nie kupuję, po co ma stać i się kurzyć, najpotrzebniejsze rzeczy mam zamiar kupić jakoś we wrześniu, a teraz nie kupuję kompletnie nic.
Madzia, wooow, ale super zakupy Ci się udało zrobić
Ania, super czajnik, też nad takim pomyślę, chociaż w sumie nasz nie jest wcale stary ;-)
Andrzelika, dużo już masz ciuszków, fajne zakupy

Dzisiaj byłam w pracy, dostałam od koleżanki dwie pary słodziachnych spodenek:
scaled.php

scaled.php

julieet słodziutkie spodenki :)

A ja kupiłam dziś proszek ten lovela z płynem do płukania za 13 zł w biedronce są mówie a tam wezme i niech leży przyda się, a jak w promocji to warto ;) i widziałam też, że są pampersy, ale z disney :p za 40zł nie wiem ile w paczce, ale z tym się nie spiesze :p

Nimfii no właśnie nie bardzo bym sie chciała bawić z tym garnkiem, dlatego podgrzewacz na pewno kupię:-)

A jakie podgrzewacze polecacie? Jakich firm? I chyba lepszy bedzie z cyfrowym wyświetlaniem temp. czy niekoniecznie?

Margana ja mam taki Podgrzewacz do Butelek domu i Samochodu 2w1 Tufi (1692564378) - Aukcje internetowe Allegro ale kupowałam go ze względu na częste podróże :) i w sumie się nie zawiodłam ,bo nawet jak zapomniałam wody dolać to się nie spalił :)
julieet śliczne spodenki :)
z biustonoszy to kupiłam takie -2 Pak za 25,90 BIUSTONOSZ STANIK do karmienia 80C (1607873378) - Aukcje internetowe Allegro ale jeszcze ich nie widziałam bo czekają na mnie w pl za to mam 2 z poprzedniego razu które kupiłam w HM i też jestem z nich zadowolona bo są świetne gatunkowo :)

andrzelika, nimfii super zakupy!!!
Bardzo ładne spodenki Julieet dostałyście:tak:
Ja dziś znów pobuszowałam w lumpie i wydałam malusio kasy za dużo ciuszków i jeszcze kupiłam sobie firano-zasłonę za 8 zł ;-) na nowe mieszkanko a w domku patrzę a to ikea:-D Poza tym widziałam super gacie ciążowe z H&M ale rozmiar XL za grosze- chyba 10 zł:szok: Poza tym kupiłam znów kilka rzeczy dla malej na allegro np. ręczniki kąpielowe, butelki itp;-)

reklama
Madzia ja mam pod biustem dokladnie 74cm i jak kupilam takie stanik 75D to jest w sam raz ale musze zapinac na ostatnie juz zapinanie ;-) Z tym ze jak kiedys kupilam na 70 pod biustem to byl za ciasny :sorry2: Najlepiej mierzyc, ale wiesz u mnie w okolicy juz nie ma takich zwyklych biustonoszy bawelnianych dlatego bralam z Allegro :tak:

mirelka ja biore miseczke 2 razy wieksza od wyjsciowej tj mialam B a teraz kupilam D. Na razie moj biust jest tak na C, ale wiem ze podrosnie jeszcze :tak: No a koszulki to ja zawsze mialam S i teraz tez spie w S mimo powiekszajacego sie brzuszka. Rozmiar wiekszy jest okej do ciązy, a po karmieniu wraca sie do szczuplosci wiec wtedy już można miec spowrotem stary rozmiar.
Kupilam sobie te koszule do karmienia w L bo tylko ten rozmiar zostal a ja potrzebowalam z dlugim rekawem na zime ;-) Bede spala jak w worku ale trudno ;-) Najwazniejsze aby rozpinanie bylo wystarczajace do wyjecia piersi :tak:

margana ja dostalam od cioci podgrzewacz Canpol Babies, to chyba jedna z najtanszych i nie maja wyswietlacza tylko pokrętlo. Mnie on wystarcza :tak:

Do góry