reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mój dom, moje mieszkanie

reklama
Irtasia cudowne akwarium, naprawdę imponująca, prawdziwa ozdoba domu :tak: Dużo pracy jest przy takim cacku?
Miałam kiedyś dwóch kolegów - braci, którym ojciec wmontował akwarium w ścianę pomiędzy ich pokojami, super to wygladało :tak:

Dziękuję Wam pięknie za pochwały naszego domku ;-) Wiem, że to wszystko baaaaaardzo skromnie wyglada jesli chodzi o wystrój.... ;-) Ale ja na to patrzę w ten sposób, że wolę ten nasz minimalizm, mieć to co konieczne zamiast super mebli, ale nie mieć żadnego kredytu. W sumie to podoba mi sie ta myśl, że mogę urzadzać dom, planować, wymyslać przez kilka lat, lubię to robić :tak: Choc na razie nie stać mnie na więcej, to cieszę sie myslą, że za pare miesięcy zrobię to czy tamto :sorry2:
Jeszcze nie było sekundy żebym pozałowała zamiany 2-pokojowego mieszkania w Krakowie na ten dom. No i świadomość, że w pewien sposób zabezpieczyłam przyszłość Milence dużo daje. Bo jesli pokocha to miasto tak jak ja, i bedzie chciala mieszkać z rodziną, to będzie miała połowę domu, czyli ponad 100 mk dla siebie. To był jedyny dom, który ma mozliwość zrobienia całkiem niezaleznego mieszkania na dole z dwoma pokojami, łazienka, kuchnią i osobnym wejsciem :tak:
A ogródek na razie prezentuje się naprawdę skromnie, rosną tam 2 drzewa do wycięcia bo sa chore, wiosną planuje kupić wysokie tuje na zywopłot żeby się zasłonić przed ciekawskimi spojrzeniami sasiadów.... a jakieś rabatki kwiatowe to będe robić chyba na emeryturze dopiero :-p Ale z boku przy garażu mamy 3 drzewka wiśniowe, owocują tak obficie i tak wielkimi wiśniami, że masakra, latem wiadrami rozdawaliśmy te wiśnie, w tym roku muszę się nauczyć robić wiśniówkę :-p

Jak to, nigdy się jej nie zmienia? :szok: No to teraz są albo bardzo nowoczesne akwaria, albo nowoczesne rybki :rofl2: bo jak byłam mała i miałam akwarium to trzeba było wodę zmieniać i to dość często i mama przy tym psioczyła... a filtr też był i co z tego ;-)

Jak to, nigdy się jej nie zmienia? :szok: No to teraz są albo bardzo nowoczesne akwaria, albo nowoczesne rybki :rofl2: bo jak byłam mała i miałam akwarium to trzeba było wodę zmieniać i to dość często i mama przy tym psioczyła... a filtr też był i co z tego ;-)
troszke insze filtry były;-)

ja w swoim tez bardzzzo zadko zmieniałam raz na rok:tak:

morskim rybkom sie wody niewymienia :tak: bo tam sie tworzy biologia od nich :tak: tylko jak wody troszke ubedzie to dolewasz ekstra wode do tego:tak:

troszke insze filtry były;-)

ja w swoim tez bardzzzo zadko zmieniałam raz na rok:tak:
ja w moim drugim akwarium tez zmieniam tylko raz na rok i kazdy sie dziwi ze jest tak czysto wystarczy dobrze dobierac ilosc jedzenia do ilosci ryb w akwarium no i od tego jakie sie daje bo sa co strasznie mula wode a te co kosztuja moze z pare groszy wiecej sa ok:tak:

reklama
Do góry