reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mój dom, moje mieszkanie

reklama
nuśku jeszcze trochę cierpliwości i niedługo odetchniesz z ulgą w nowym meiszkanku, super! :tak: Co do tych scian to wydaje mi się, że to nie wina farby, tylko złego zagruntowania ściany :confused:

Danusia,nie denerwujcie sie za bardzo,bo tak to juz jest z remontami itd.Pomyslcie ile nerwow zjadaja osoby,które budują własny dom sami:sorry2:.
Dulux jest dobra farba:tak:.U nas troche walkowalo sie na suficie(miejscami),ale byla kładziona na poprzednia farbe.Tu gdzie Jacek nakładał gips świetnie sie malowalo:tak:.Moglabym zostac malarką pokojową,straszną frajdę mi to sprawialo;-):tak:.

U nas też było malowane Duluxem i super się malowało i dobrze farba trzyma. Więc Nuśka, nie sądzę, że to wina farby, tylko jak pisze Joasiek, tego co pod farbą... Ale nigdy nie jest tak przy remontach, że wszystko wychodzi idealnie :sorry2: Pewnie chciałoby się, ale zawsze coś tam się okazuje nie tak, niestety trochę nerwów się traci :sorry2:

nuśka, chyba nie możesz mieś pretensji do farby, bo my też jej używaliśmy i w poprzednim i teraźniejszym mieszkanku i nic się nie działo, winą może być zbyt świeże podłoże, nowy gips trzeba zagruntować i dopiero po tym malować, po pierwsze farba lepiej się trzyma, po drugie ściany mniej jej wpijają, czyli jest bardziej wydajna:tak:

No Justyna duzy ten pokoj macie nie ma co:tak:

A co do naszego m, to juz blizej konca......ale jestem starsznie zalamana scianami.....zachcialo mi sie farby dulux i teraz najchetniej bym usiadla i plakala......a chodzi o to ze miejscami skodzi sobie platami, w miejscu gdzie troszke gips pekl ona sie lamie i odchodzi......:wściekła/y::-(nie jest tego duzo i bardzo widoczne ale mnie juz to zlosci bo ile mozna.....co chwilke cos......
jescze okazalo sie ze drzwi bedzie trzeba podcinac od dolu, bo za wysoko sa panele i plytki:wściekła/y:no jasna cholerka czy nie moze isc latwo.......
czekam tylko na jakies nowosci.....czyli co jesczebedzie nie

tak.......
A co do tej farby to na teraz moze i nie jest zle ale jak pomysle o malowaniu za jakis czas np. na inny kolor to starasznie sie marwie co to bedzie.......chyba bedzie trzeba zeszpachlowac wszystko i na nowo gipsowac, bo farba bedzie ''szla za walkiem'':-:)crazy:
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Nuśka
nie da się nad wszytskim zapanować :tak: wiem to z dośiwadczenia:tak: to tylko ściany do poprawki - wyobraź sobie sytuacje u mnie gdzie nie zrobiliśmy ogrzewania podłogowego w salonie a wszedzie jest i tego strasznie załujemy! I nie da sie tego cofnąć!!!

Codziennie kiedy wstaje z lozka o tym myśle kedy deptam po panelach(zimnycyh panelach) a nie ciepłej podłodze :crazy:

Glowa do gory- czekam na koncowe efekty

Joasiek a Ty nam cos pokazałaś??:sorry2:

- wyobraź sobie sytuacje u mnie gdzie nie zrobiliśmy ogrzewania podłogowego w salonie a wszedzie jest i tego strasznie załujemy! I nie da sie tego cofnąć!!!

Codziennie kiedy wstaje z lozka o tym myśle kedy deptam po panelach(zimnycyh panelach) a nie ciepłej podłodze :crazy:
i właśnie ja tez D. mówię,żeby koniecznie zrobił to ogrzewanie,bo jak mam do końca życia chodzić po zimnych płytkach to wymiękam :crazy:p.s.a pod panelami też można zakładać ogrzewanie?ja myślałam sobie położyć płytki w całym domu:blink:

i właśnie ja tez D. mówię,żeby koniecznie zrobił to ogrzewanie,bo jak mam do końca życia chodzić po zimnych płytkach to wymiękam :crazy:p.s.a pod panelami też można zakładać ogrzewanie?ja myślałam sobie położyć płytki w całym domu:blink:

pod panelami nie, pod deske barlinecką tak

pod płytki wskazane :sorry2:

Moj K mowil ze idzie dac ogrzewanie pod panele

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry