reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Moja Gabi dalej nic poza kaszka i gruszka nie chce jesc a jak juz to tylko pare lyzeczek w odleglosci co pare m. jak juz zapomni co zjadla,albo mala ilosc pomieszana z kaszka, codziennie mamy proby,ale mala jest bardzo,bardzo upartado jajka jak tak dalej pojdzie to chyba dojde za rok
Oli.B
Fanka BB :)
Ola, jak podajesz, pół żółtka, co drugi dzień? bo ja tak zamierzam podawać ;-)
Powinno się podawać co drugi dzień, ale przyznaję, że nie zawsze pamiętam. I często nie mam możliwości do zupy dawać bo nas w domu nie ma tylko się włuczymy i młody je w różnych miejscach. Dlatego podaję jak sobie przypomnę,
Ja, póki jestem w domu, to będę się starać podawać co drugi dzień. Wyczytałam w jednym ze schematów, że dzieci powinny jeść kasze glutenowe, jak myślicie, jak podam krupnik, to będzie dobrze? bo właśnie nie wiem, czy nie ugotować i dać Ani...
Oli.B
Nie wiem czy w krupniku jest gluten :-), Ja podaję chlebek, bułki chrupki, biszkpty i tam napewno jest.Ja, póki jestem w domu, to będę się starać podawać co drugi dzień. Wyczytałam w jednym ze schematów, że dzieci powinny jeść kasze glutenowe, jak myślicie, jak podam krupnik, to będzie dobrze? bo właśnie nie wiem, czy nie ugotować i dać Ani...
Oli.B
Ola, jak nie ma, jak kasza jęczmienna jest glutenowa, o kaszę mi chodziło
to myślę że spokojnie możesz gotować.
Ja Pitrowi ostatnio też wprowadzam gotowane zupy, najpierw po nich rzygał bardzo , ale teraz stosuję system jenego dnia ze słoika, drugiego zupa gotowana i działa. Jeżeli chodzi o smak nie robi mu różnicy,bo wciąga wszystko ze smakiem A przedwczoraj dorzuciłam do zupy buraka czerwonego i miał barszczyk , ale mu smakowało ;-)
Oli.B
Ewa a jak urozmaicasz te zupy? BO ja Pitrowi zaczęłam gotować co drugi dzień, ale taki standard : mięsko (indyk, kurczak, schab lub cielęcina) pietruszka, marchewka, seler, por i ziemniak. Je ze smakiem , ale coś bym mu urozmaiciła. tylko nie wiem jak
reklama
goniasobol
A ja mam takie ogólne pytanko-jak możecie to napiszcie co dajecie swoim 6- 7 miesięcznym dzieciaczkom. Chciałabym się dowiedzieć co nowego mogę podawać