reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów

reklama
Moja Gabi dalej nic poza kaszka i gruszka nie chce jesc a jak juz to tylko pare lyzeczek w odleglosci co pare m. jak juz zapomni co zjadla,albo mala ilosc pomieszana z kaszka, codziennie mamy proby,ale mala jest bardzo,bardzo uparta:szok:do jajka jak tak dalej pojdzie to chyba dojde za rok:wściekła/y:

Ola, jak podajesz, pół żółtka, co drugi dzień? bo ja tak zamierzam podawać ;-)

Powinno się podawać co drugi dzień, ale przyznaję, że nie zawsze pamiętam. I często nie mam możliwości do zupy dawać bo nas w domu nie ma tylko się włuczymy i młody je w różnych miejscach. Dlatego podaję jak sobie przypomnę, :zawstydzona/y:

Ja, póki jestem w domu, to będę się starać podawać co drugi dzień. Wyczytałam w jednym ze schematów, że dzieci powinny jeść kasze glutenowe, jak myślicie, jak podam krupnik, to będzie dobrze? bo właśnie nie wiem, czy nie ugotować i dać Ani...

Ja, póki jestem w domu, to będę się starać podawać co drugi dzień. Wyczytałam w jednym ze schematów, że dzieci powinny jeść kasze glutenowe, jak myślicie, jak podam krupnik, to będzie dobrze? bo właśnie nie wiem, czy nie ugotować i dać Ani...
Nie wiem czy w krupniku jest gluten :-), Ja podaję chlebek, bułki chrupki, biszkpty i tam napewno jest.

Ola, jak nie ma, jak kasza jęczmienna jest glutenowa, o kaszę mi chodziło :-D:-D

U mnie też Ania je z apetytem piętkę lub skórkę od chlebka, biszkopta i chrupki kukurydziane ;-)

Ola, jak nie ma, jak kasza jęczmienna jest glutenowa, o kaszę mi chodziło :-D:-D

:-D:-D to myślę że spokojnie możesz gotować.
Ja Pitrowi ostatnio też wprowadzam gotowane zupy, najpierw po nich rzygał bardzo :szok:, ale teraz stosuję system jenego dnia ze słoika, drugiego zupa gotowana i działa. Jeżeli chodzi o smak nie robi mu różnicy,bo wciąga wszystko ze smakiem :-D A przedwczoraj dorzuciłam do zupy buraka czerwonego i miał barszczyk :-D, ale mu smakowało ;-)

Hehe... a ja Ani sama przyrządzam jedzonko. I tak się zastanawiałam nad tym krupnikiem... ale dziś rosołek, to dostanie z niego mięsko i marchewkę... dodałam jej kiedyś skruszone chrupki i jadła że hoho :-D:-D

Ewa a jak urozmaicasz te zupy? BO ja Pitrowi zaczęłam gotować co drugi dzień, ale taki standard : mięsko (indyk, kurczak, schab lub cielęcina) pietruszka, marchewka, seler, por i ziemniak. Je ze smakiem , ale coś bym mu urozmaiciła. :zawstydzona/y: tylko nie wiem jak

reklama
A ja mam takie ogólne pytanko-jak możecie to napiszcie co dajecie swoim 6- 7 miesięcznym dzieciaczkom. Chciałabym się dowiedzieć co nowego mogę podawać

Do góry