reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MNIAM_MNIAM-wszystko o jedzeniu naszych szkrabów

reklama
Moja Gabi dalej nic poza kaszka i gruszka nie chce jesc a jak juz to tylko pare lyzeczek w odleglosci co pare m. jak juz zapomni co zjadla,albo mala ilosc pomieszana z kaszka, codziennie mamy proby,ale mala jest bardzo,bardzo uparta:szok:do jajka jak tak dalej pojdzie to chyba dojde za rok:wściekła/y:

Ola, jak podajesz, pół żółtka, co drugi dzień? bo ja tak zamierzam podawać ;-)

Powinno się podawać co drugi dzień, ale przyznaję, że nie zawsze pamiętam. I często nie mam możliwości do zupy dawać bo nas w domu nie ma tylko się włuczymy i młody je w różnych miejscach. Dlatego podaję jak sobie przypomnę, :zawstydzona/y:

Ja, póki jestem w domu, to będę się starać podawać co drugi dzień. Wyczytałam w jednym ze schematów, że dzieci powinny jeść kasze glutenowe, jak myślicie, jak podam krupnik, to będzie dobrze? bo właśnie nie wiem, czy nie ugotować i dać Ani...

Ja, póki jestem w domu, to będę się starać podawać co drugi dzień. Wyczytałam w jednym ze schematów, że dzieci powinny jeść kasze glutenowe, jak myślicie, jak podam krupnik, to będzie dobrze? bo właśnie nie wiem, czy nie ugotować i dać Ani...
Nie wiem czy w krupniku jest gluten :-), Ja podaję chlebek, bułki chrupki, biszkpty i tam napewno jest.

Ola, jak nie ma, jak kasza jęczmienna jest glutenowa, o kaszę mi chodziło :-D:-D

U mnie też Ania je z apetytem piętkę lub skórkę od chlebka, biszkopta i chrupki kukurydziane ;-)

Ola, jak nie ma, jak kasza jęczmienna jest glutenowa, o kaszę mi chodziło :-D:-D

:-D:-D to myślę że spokojnie możesz gotować.
Ja Pitrowi ostatnio też wprowadzam gotowane zupy, najpierw po nich rzygał bardzo :szok:, ale teraz stosuję system jenego dnia ze słoika, drugiego zupa gotowana i działa. Jeżeli chodzi o smak nie robi mu różnicy,bo wciąga wszystko ze smakiem :-D A przedwczoraj dorzuciłam do zupy buraka czerwonego i miał barszczyk :-D, ale mu smakowało ;-)

Hehe... a ja Ani sama przyrządzam jedzonko. I tak się zastanawiałam nad tym krupnikiem... ale dziś rosołek, to dostanie z niego mięsko i marchewkę... dodałam jej kiedyś skruszone chrupki i jadła że hoho :-D:-D

Ewa a jak urozmaicasz te zupy? BO ja Pitrowi zaczęłam gotować co drugi dzień, ale taki standard : mięsko (indyk, kurczak, schab lub cielęcina) pietruszka, marchewka, seler, por i ziemniak. Je ze smakiem , ale coś bym mu urozmaiciła. :zawstydzona/y: tylko nie wiem jak

reklama
A ja mam takie ogólne pytanko-jak możecie to napiszcie co dajecie swoim 6- 7 miesięcznym dzieciaczkom. Chciałabym się dowiedzieć co nowego mogę podawać

Do góry