reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Troszke tu nie zagladalam .
kasiek88kasiek poprosilas zebym napisala cos o sobie.Jak mozna sie domyslic mam na imie Paula , od 3 miesiecy mieszkam w Toruniu z moim narzeczonym . Mam 18 lat a w zasadzie to jeszcze nie mam bo skoncze dopiero w maju . Jestem w 17 tyg ciazy . Trafilam na bardzo dobrego faceta i mam nadzieje ze taki juz zostanie . W ostatnim czasie zaczynamy sie zastanawiac nad powrotem do Gdanska bo tam wczesniej mieszkalismy. Do Torunia przyjechalismy kiedy dowiedzielismy sie ze mamy malego lokatora w brzuszku. Prawde mowiac troche sie przystraszylismy ze nie damy sobie rady sami dlatego wybralismy Torun poniewaz tam mieszkaja rodzice mojego partnera. Szybko okazalo sie ze to nie byla wlasciwa decyzja . Pomimo ze mamy wlasne mieszkanie tesciowie chyba troche za bardzo ingeruja w nasze zycie a poza tym uwazam ze dorosly facet (ma 25 lat) powinien miec odcieta pepowine . Zaczelam zauwazac ze pod wplywem swojej matki moj luby robi sie troche nieporadny . Podczas wczorajszej szczerej, wieczornej rozmowy obydwoje doszlismy do tego ze nie jest nam za dobrze w Toruniu i ze bycie miedzy nim a jego mama raczej nie sluzy naszemu zwiazkowi dlatego podjelismy decyzje o powrocie do Gdanska . Pewnie bedzie ciezko ale cos za cos . No wiec w ten oto sposob mamy niecale 5 miesiecy na znaleznienie pracy dla mojego faceta i mieszkania. Troche boje sie kolejnych zmian teraz kiedy lada moment bo w czerwcu ma sie urodzic dziecko ale mam nadzieje ze wszystko sie uda. Pozdrawiam

reklama
Paulaw- Witam:-) Widać, że na dobrego faceta trafiłaś... A nie wiesz jeszcze jaka płeć dziecka?
A co do mieszkania, ja Ci się nie dziwię, bo ja z moimi teściami to...:wściekła/y: Jak Wam źle, to wracajcie, aby to była właściwa decyzja:-) A do szkoły chodzisz?

Moje dziecko jeszcze nie śpi:szok:

Tak chodze do liceum zaocznego. Plec bede znala przy nastepnym badaniu jesli zachce sie pokazac:) czyli za ok 2 tyg . Juz nie moge sie doczekac :-D Mysle ze warto probowac a jesli chodzi o tesciow to chyba zawsze konflikt jest nieunikniony dlatego fajnie wpasc czasem na obiad w niedziele ale co za duzo to niezdrowo ;)

Heh, ja żeby pójść na obiad w niedzielę muszę się zmuszać... No ale, za dużo przykrości mi teściowa w życiu sprawiła, za dużo:-( Szanuję Ją, ale lubić nie muszę i nie będę:-p
A masz jakieś przeczucia co do płci?;-) Ja miałam przeczucie na chłopca, WSZYSCY wkoło mówili mi, że będzie chłopak... A jak na USG wyszło, że dziewczynka (a lekarz powiedział, że nie ma nawet cienia wątpliwości, że to panna), to niektórzy do samego porodu mi wmawiali, że to chłopak:-D

Witam nocna pora:-D
paulaw bylas juz na czerwcowkach?? ja tez czerwcowego bobasa mam w brzuszku i poki co z mamusia mieszkam:-D ja tesciowa widze sporadycznie dlatego jest boska tesciowa:-D

Moja tescowa jest nawet ok tylko troche nam nie pozwala nam samodzielnie ukladac sobie zycia i troche za bardzo chciala by miec nad wszystkim kontrole. Kurcze ja mam bardzo podobna sytuacje bo mi tez wszyscy mowia ze chlopiec i nawet kilka razy mi i mojej mamie sie snilo ze to bedzie wlasnie chlopak ale to pewnie dlatego ze u mnie w rodzinie dominuja kobiety i chlopaczek by pasowal ale co bedzie to bedzie chyba sama wiesz ze to nie robi az takiej roznicy ;)

Czesc snoopy
Tak bylam juz chyba wczoraj wstawialam zdjecie brzuszka. Hehe moja tez by pewnie taka byla gdybysmy nadal mieszkali w Gdansku;) Na kiedy masz termin? Ja mam wstepny na 20 czerwca

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Paula- jasne, że nie robi, mi to "latalo" czy będzie chłopak, czy dziewczynka, byle zdrowe i donoszone, bo ja miałam przeboje całą ciąże...

Mój dzieć zasnął, yuuuupppppi:-D A ja się wykąpałam i tak siedzę przed kompem:-)

A macie tą moją Diablicę:-D:

Ja pamietam sen z ciazy z Ala nie wiedzialam kto mieszka pod serduszkiem i przysnilo mi sie ze na poczcie jestem z dziewczynka, 2 tyg przed porodem okazalo sie prawda:-D teraz tez mi sie corcia snila ale mysle ze jednak synus bedzie, dlatego juz polowkowego nie moge sie doczekac:-D

Jak bylam z Ali ojcem to jego matka miala wszystko w dupie... tylko jak kasy chciala pozyczyc to zainteresowana byla jak sie czuje itp jak mala miala 2 mies zmusilam sie i pojechalam do nich z mala, to byl nasz pierwszy i ostatni raz. A teraz jestem z M i jego matka do niczego sie nie wtraca, czasami z nia rozmawiam, ostatnio na wigilie u nich bylam i troche gadalysmy;-) nie zapomne jej miny chyba nigdy jak jej powiedzialam ile mam lat:-D bo M 13lat ode mnie starszy a ja zawsze u nich umalowana jestem:-D i wygladam powazniej:-)

paulaw termin mam na 11 czerwca

Mała czarna ale śliczna, widac po mince że żywe sreberko:-D

A to moj chciwusek:-D ostatecznie i tak kaze zjadac bo ona po kilku juz nie moze:-)

Zdjęcie0066.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry