reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mamaa super fotki:) ja karmiłam rok i 4 miesiące i jak 13 lutego w niedzielę ostatni raz dałam jej bo trochę dużo się uzbierało to już sama z siebie nie chciała... Trochę mnie to męczyło już i bardzo się cieszyłam i to jeszcze z jednej piersi;/

Femme
dzięki może ona jak ja lepiej w krótkich:)

Malwina
oddany...

Ciekawe kiedy ten szogun pójdzie spać C uśpił mi ją o 16 przed samym obiadem;/

reklama
Hej mamusie :p
Mamma witaj milo :) zdjecia super, milo was poznac :-) ja ostatniego szkraba karmilam rok i miesiąc i juz mialam dosc bo mnie zagryzał :p a starszaki to po 9 mies córke ja odstawialam a syn sie sam odstawil :p

Ale dzis szalona pogoda... rano padał deszcz... a teraz upalnie i slonecznie.. :eek:
Sorrka ze nie odpisuje wszystkim ale nie daje rady ogarniac was :no:

MAMAAA - ja karmiłam tylko miesiąc więc nie pomogę :-p

LIZA - u nas też dziwaczna pogoda w sumie nie wiadomo jak jest :-p

No dzisiaj w miarę czas zleciał :-) wczoraj mi się strasznie dłużyło :dry: a tak jeszcze niecałe 2,5h i do domu :-)

Malwina18 zagłosowane

kasiek88kaiek dzięki:) ja już myślę żeby przestać karmić bo Tymek ma 4 ząbki i jak ugryzie to boli strasznie..

malenstwo ooo to witam Cię serdecznie :)

Liza mi też bardzo milo Was poznać. trudno było odzwyczaić od piersi??

mój Tymuś śpi , mąż w pracy więc można leniuchować :D

mamaa u mnie nie tyle że gryzła tylko dudlała bardziej i normalnie już nerwowo nie wytrzymywałam tego uczucia normalnie myślałam że oszaleje po za na wysokości mostka nie ciągnęło ale najgorsze było to uczucia

Witam po dluuugim męczącym dniu;]

Na wstepie się pochwale nie zapeszajac,ze znalezlismy mieszkanie w ktorym moze zamieszkamy od soboty:tak: bylismy obejrzec dzisiaj, odremontowane, wszystko w nim jest,nowiutka pralka itp tylko M sie jeszcze waha czy damy rade i jutro bede wiedziec na 100 % więc trzymajcie mocno mocno kciuki...:happy2: w sobote mamy umowe podpisac i klucze odebrac. Oby...

mamaa witaj;-) super zdjęcia,ślicznego masz synka:) ja karmię już prawie 15 miesięcy:) i narazie nie mysle o odstawianiu, a Adas ma 10 zebow,na poczatku jak mu pierwsze wychodzilo to bolalo troche,ale potem brodawki sie przyzwyczaily i teraz nawet nie zauwazylam ani nie poczulam jak mu dwie 4 wyszly:szok: czasem mnie jedynie celowo ugryzie a potem sie smieje ale to sporadycznie
femme oj znam to niestety,trzymam kciuki za znalezienie pracy

Hej.

Mamaa1988 witaj. rozgosc sie :)

Ja piersią karmilam starszego 14 m-cy mlodszego 7 m-cy. starszego sama odstawialam, bo do pracy poszlam. Mlodszy zrzygnował sam, bo choc pokarmu mialam duzo, jemu było za mało. wiecznie glodny był, w czasie mojej nieobecnosci dokarmiany MM. No i postawił panicz na wygode.
A co do gryzienia za brodawki. F to czasami robił. na początku jak ząbki mu wychodziły to z boli zaciskał dziąsełka. pozniej dal zabawy. O chyba 2 razy mnie ugryzł. i raz jak go karmilam ..ł go zaczał zabawiac..a ten zacisnął paszcze. noooozzz.. bol pamietam do dziś.

Kasiek cudna jest Dominisia :)

@ dostalam. wszystko mi tak boli.. a na jedzenie to sie rzucam jak dzika. a potem jecze ze kiszki protestują. oby do jutra..

Femme kciuki za prace dla M. U nas tez kiepsko o nią w okolicy..;/

Burzowata kciuki zacisniete :)

w lesie znowu bylismy. po poludniu padac przestalo i pojechalismy. Niedlugo nam to w krew wejdzie :) ja juz zasnąc nie moge jak sie 3 godzinki dziennie nie poszwedam po lesie.
jakis robal mi w oko trzasnął. w samą gale. no i w efekcie oko napuchło, ropieje, wyglądam jakbym dostala od kogoś. no faaajnie, jutro z F do psychologa.. hahahaha. Ze mną wywiad oczywiscie bedzie, na temat radzenia sobie z dzieckiem. a oko jak w reklamie " bo zupa byla za slona " hahahaha. mam nadzieje ze do jutra opuchlizna przejdzie.

Witam Was wieczornie po pracy.
Mala spi jak zabita a Pawlowi az dwa razy odpiela sie sama z pampersa. jaka ona kochana... Ja niestety karmila tylko ponad miesiac.
Zapomnialam sie pochwalic. Mala od wrzesnia do zlobka idzie a ja moze jeszcze jedna prace pochwytam na rano.
P. od marca jrst na na l4 i nie zapowiadaa aby wrocil do pracy. Wykryto u niego sarkoidoze i guzy w plucach na szczescie nie daja raka. Wiec utrzymanie rodzina teraz nalezy do mnie. nawet sie ciesze bbo nie lubie siedziec w domu bezczynnie. Zmykam spac odezwe sie juto. dobranoc i papa

reklama
hej

mamma1988 wiesz co to zalezy od dziecka, jego przywiazania do piersi... ;-) ja robilam to stopniowo... zmniejszalam ilosc karmien piersią, tak z epotem zostawały nocne i poranne... z nocnych dziecko samo zrezygnowało a z porannych sie oduczylo ;-) i poszlo :tak: :-)
wampi :* :)
mlodamama93 ojej;/ to sie porobilo.... ale jesli ci odpowiada taki uklad ze Ty pracujesz to dacie rade ;-)

Ale senna dzis jestem :p wrrrrrr

Do góry