reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

A ja rozumiem Ciebie doskonale. Na sali w czerwcu jak byłam z jedną matką to zaraziła dzieckiem cytomegalią. Niby dzieciak urodzony o czasie, z prawidlowa wagą.. ale jednak trafił do inkubatora. Mimo to ostatnio dostałam wiadomość że po 4 miesiacach wychodzi do domu i będzie żył 😊
Usłyszała również od lekarza, że jeśli w przyszłej ciąży będzie miała dodatni wynik toxo lub cytomalgi to ma robić co 3 tygodnie morfologię bo nie zawsze dziecko się zaraża.
Więc może nie zarazi się Twoje dzieciątko?
Nie wiem czy to miało być pocieszenie? 😬 jeśli tak to jesteś w tym jeszcze gorsza niż ja 🙈

reklama
A ja rozumiem Ciebie doskonale. Na sali w czerwcu jak byłam z jedną matką to zaraziła dzieckiem cytomegalią. Niby dzieciak urodzony o czasie, z prawidlowa wagą.. ale jednak trafił do inkubatora. Mimo to ostatnio dostałam wiadomość że po 4 miesiacach wychodzi do domu i będzie żył 😊
Usłyszała również od lekarza, że jeśli w przyszłej ciąży będzie miała dodatni wynik toxo lub cytomalgi to ma robić co 3 tygodnie morfologię bo nie zawsze dziecko się zaraża.
Nie wiem czy to dobre miejsce do pisania bo tu dziewuszki to już w ogóle mają przechlapane, ani owulacji, ani bladziochow na testach 😟 ale odpowiem Ci, z taką nadzieją żyje jeszcze. Tylko ja jestem w 11 tygodniu więc bardzo późno dostanę antybiotyk bo dopiero jutro. Co człowiek to inny przypadek 🤷‍♀️ ja w kwietniu w tym roku wyleczyłam WWZ C, myślałam, że nic gorszego mnie nie spotka ja je*ie 😑. A teraz ta toxo. Morfologie robiłam, czerwone krwinki ok a białe są o dużo dużej podwyższone 😑

Nie wiem czy to miało być pocieszenie? 😬 jeśli tak to jesteś w tym jeszcze gorsza niż ja 🙈
No, marna ze mnie pocieszycielka fakt 😂
Nie wiem czy to dobre miejsce do pisania bo tu dziewuszki to już w ogóle mają przechlapane, ani owulacji, ani bladziochow na testach 😟 ale odpowiem Ci, z taką nadzieją żyje jeszcze. Tylko ja jestem w 11 tygodniu więc bardzo późno dostanę antybiotyk bo dopiero jutro. Co człowiek to inny przypadek 🤷‍♀️ ja w kwietniu w tym roku wyleczyłam WWZ C, myślałam, że nic gorszego mnie nie spotka ja je*ie 😑. A teraz ta toxo. Morfologie robiłam, czerwone krwinki ok a białe są o dużo dużej podwyższone 😑
priv.

Nie wiem co lepsze, cytomegalia czy toxoplazmoza 😶

A w kwestii powtarzania badań w kierunku cytomegalii w sytuacji, kiedy się ją już przęsło, to trochę dziwne, bo jak u mnie wyszło że miałam przebytą to lekarz pierwsze co powiedział, że jedne g*wno mamy z głowy 🤔 w kwestii toxo też czytałam, że jak już babka to przejdzie to w przyszłej ciąży to jest niegroźne 🤔

Dziewczyny staraczki: badałyście sobie to z ciekawości? Toksoplazmoze i cytomegalię?

A w kwestii powtarzania badań w kierunku cytomegalii w sytuacji, kiedy się ją już przęsło, to trochę dziwne, bo jak u mnie wyszło że miałam przebytą to lekarz pierwsze co powiedział, że jedne g*wno mamy z głowy 🤔 w kwestii toxo też czytałam, że jak już babka to przejdzie to w przyszłej ciąży to jest niegroźne 🤔

Dziewczyny staraczki: badałyście sobie to z ciekawości? Toksoplazmoze i cytomegalię?
Tak, ginekolog to zlecił jeszcze przed początkiem starań naturalnych. I do tego jeszcze różyczkę.

A przed procedurami wspomaganego rozrodu jest w ogóle obowiązkowe.

Tak, ginekolog to zlecił jeszcze przed początkiem starań naturalnych. I do tego jeszcze różyczkę.

A przed procedurami wspomaganego rozrodu jest w ogóle obowiązkowe.
Właśnie tak mi się teraz pomyślało. Bo toxo w pierwszym trymestrze, jak dojdzie do zakażenia dziecka to może być przyczyną poronienia :(

reklama

ja badałam w pierwszym trymestrze przy pierwszym dzieciątku:)

Do góry