lady_in_blue
Fanka BB :)
NieWyszło Ci coś poza przeciwciałami na różyczkę?![]()
![Person shrugging :person_shrugging: 🤷](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f937.png)
Kiła, HIV, hcv, WZW też nie ;-).
I w sumie powtarzam te badania co pół roku, bo muszę mieć ważne wyniki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
NieWyszło Ci coś poza przeciwciałami na różyczkę?![]()
To że w ciąży, to jasne. Pomyślałam o badaniu tego podczas starańja badałam w pierwszym trymestrze przy pierwszym dzieciątku![]()
No właśnie nigdy nie miałam zleconych tych badań, zwłaszcza toxo by mnie interesowało.A w kwestii powtarzania badań w kierunku cytomegalii w sytuacji, kiedy się ją już przęsło, to trochę dziwne, bo jak u mnie wyszło że miałam przebytą to lekarz pierwsze co powiedział, że jedne g*wno mamy z głowyw kwestii toxo też czytałam, że jak już babka to przejdzie to w przyszłej ciąży to jest niegroźne
Dziewczyny staraczki: badałyście sobie to z ciekawości? Toksoplazmoze i cytomegalię?
a to nawet nie pomyślałam. Ale może masz racje, za tydzień i tak robię morfologię to zrobię dla świetego spokoju.To że w ciąży, to jasne. Pomyślałam o badaniu tego podczas starańmoże to też będzie jakaś przeszkoda w zajściu w ciążę?
![]()
Kurde, to jest ta co można załapać u dentysty?Ja tak dodam, że HCV WZW C to okropne ś***rwo, jak jest aktywne zakażenie, to nie ma szans na dziecko![]()
Pewnie już dawno przeszłaś.Ja jako wieloletnia ratowaczka bezdomnych i chorych kotów nie miałam nigdy toxoplazmozy, natomiast mam przeciwciała na cytomegalie i nie mam pojęcia skąd i dlaczego![]()
Jak nie są dachowcami to mało prawdopodobne, że mają toxoplazmęPewnie już dawno przeszłaś.
Ja jako posiadaczka kotów od urodzenia pewnie też już dawno toxo miałam, ale to tylko przypuszczenia nigdy nie poparte badaniami.