reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Ja co prawda to się za dużo nie udzielam ale zawsze staram się jakoś nadrabiać zaległości i szczerze mówiąc wolałabym żeby zostało tak jak do tej pory czyli staraczki i fora z comiesięcznym testowaniem. Mi te staraczkowe tak źle się kojarzą że sama przestałam testować przed terminem. Nie wiem czy któraś z Was pamięta jaki był kilka lat temu lincz na staraczkach odnośnie testowania gdy np. pojawiła się nowa dziewczyna i nie daj Boże zatestowała przed terminem okresu albo tylko zapytała czy warto. Teksty typu "przed dniem okresu i tak Ci nic nie wyjdzie" albo "ta grupa jest tylko dla testujących w terminie okresu" były tam na początku dziennym. Zero litości i zrozumienia dla dziewczyn które nie dały rady czy nie chciały poczekać. Z fajnej grupy zrobiła się jakaś grupa linczu i upominania do tego stopnia, że dziewczyny zaczęły zakładać swoje grupy na które zapraszały tylko te które niby testowały tylko w terminie 🤦‍♀️

To prawda przez lata forum się nieco zmieniało i ludzie na nim ... Byłam na BB w 2007 roku długi czas bo najpierw się starałam o pierwsze dziecko a później byłam w ciąży i nigdy nie spotkałam się z "linczem", kiedy wróciłam na forum w 2020 to bardzo mnie zaskoczyły "pewne reakcje" . Na szczęście powstały takie fajne watki jak ten ;)

reklama
To prawda przez lata forum się nieco zmieniało i ludzie na nim ... Byłam na BB w 2007 roku długi czas bo najpierw się starałam o pierwsze dziecko a później byłam w ciąży i nigdy nie spotkałam się z "linczem", kiedy wróciłam na forum w 2020 to bardzo mnie zaskoczyły "pewne reakcje" . Na szczęście powstały takie fajne watki jak ten ;)
pitu pitu, a robiłaś test? :D

Witajcie dziewczyny, wybaczcie, że tak z buta wpadam w wątek, ale mam pytanie. Dzis wizyta u lekarza, po 15, ale nie wytrzymie do tej pory , a że imponujecie mi wiedzą to pozwoliłam sobie napisać.
Wyszło mi tsh ponad 5, norma w I try do 2,5. Dostane pewnie skierowanie na dalsze badania i leki, ale naczytałam się o kretynizmie tarczycowym i już sram żarem. Słusznie?
Normy tsh dla kobiet w ciąży są inne. Na Twoją korzyść:). 1 trymestr norma jest do 3.18. Ja dokładnie tyle miałam na początku ciąży i dostałam najmniejszą dawkę euthyroxu - 25. Będzie dobrze :).

reklama
Do góry