reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Bo generalnie poziom TSH się waha w ciągu doby. I taki pojedynczy wynik nie sugeruje, że coś jest źle.
Dokładnie tak, też mi tak endo tłumaczyła i faktycznie u mnie w ciągu 6mce było chyba z 5 razy badane i się wahało. Teraz dostałam dopiero leki ze względu na clo, bo mówi, że przy tym warto obniżyć, a dwa, że stymulację lubią podbić tsh

reklama
@Brownie1992 , na początek podstawowe badanie nasienia plus morfologia obowiązkowo.
Żywotność też bym wzięła pod uwagę.

Btw. Straszne ceny😱.

Co do Twojej zdolności do tworzenia siniaków- według mnie taka nie powinna być uroda- jak stoisz z ilością płytek w morfo? Jak z krzepliwością?

Co do mojego problemu, to poobserwuję się.
Zacznę brać witaminy C, K i PP i zobaczymy.
C miałam co prawda ograniczyć ze względu na to, że jest to też jeden z alergenów- no ale może @Karola3092 ma rację.
Moja ostatnia morfologia wygląda tak - komentarz lekarza, że spoko. Nie znam się na tym 🤣
Co do cen to widzialam dużo wyższe w innej klinice, ale będę jeszcze szukała może znajdę coś tańszego. A jak to jest z tym badaniem po chorobie trzeba czekać 2 miesiące?

Załączniki

• Screenshot_20221228-104348_Drive.jpg
    Screenshot_20221228-104348_Drive.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 61
  • Screenshot_20221228-104406_Drive.jpg
    Screenshot_20221228-104406_Drive.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 65
Moja ostatnia morfologia wygląda tak - komentarz lekarza, że spoko. Nie znam się na tym 🤣
Co do cen to widzialam dużo wyższe w innej klinice, ale będę jeszcze szukała może znajdę coś tańszego. A jak to jest z tym badaniem po chorobie trzeba czekać 2 miesiące?
mi też powtarzają, że taka moja uroda z siniakami - mam tak od zawsze, a wyniki ok. Moja mama też tak ma. Jak chodziłam na rurę, to czasami wyglądałam, jakbym przeżyła bliskie spotkanie z rozpędzonym samochodem. Teraz biorę acard i mam siniaka po tym, jak kot mi wskoczył na kolana i wbił mi przy tym pazura w nogę :D

Stanęło, że będzie przenoszenie na Staraczki, potem kilka osób pisało, że to niezbyt dobru pomysł i na tym zacichł temat.
Ja co prawda to się za dużo nie udzielam ale zawsze staram się jakoś nadrabiać zaległości i szczerze mówiąc wolałabym żeby zostało tak jak do tej pory czyli staraczki i fora z comiesięcznym testowaniem. Mi te staraczkowe tak źle się kojarzą że sama przestałam testować przed terminem. Nie wiem czy któraś z Was pamięta jaki był kilka lat temu lincz na staraczkach odnośnie testowania gdy np. pojawiła się nowa dziewczyna i nie daj Boże zatestowała przed terminem okresu albo tylko zapytała czy warto. Teksty typu "przed dniem okresu i tak Ci nic nie wyjdzie" albo "ta grupa jest tylko dla testujących w terminie okresu" były tam na początku dziennym. Zero litości i zrozumienia dla dziewczyn które nie dały rady czy nie chciały poczekać. Z fajnej grupy zrobiła się jakaś grupa linczu i upominania do tego stopnia, że dziewczyny zaczęły zakładać swoje grupy na które zapraszały tylko te które niby testowały tylko w terminie 🤦‍♀️

Ja co prawda to się za dużo nie udzielam ale zawsze staram się jakoś nadrabiać zaległości i szczerze mówiąc wolałabym żeby zostało tak jak do tej pory czyli staraczki i fora z comiesięcznym testowaniem. Mi te staraczkowe tak źle się kojarzą że sama przestałam testować przed terminem. Nie wiem czy któraś z Was pamięta jaki był kilka lat temu lincz na staraczkach odnośnie testowania gdy np. pojawiła się nowa dziewczyna i nie daj Boże zatestowała przed terminem okresu albo tylko zapytała czy warto. Teksty typu "przed dniem okresu i tak Ci nic nie wyjdzie" albo "ta grupa jest tylko dla testujących w terminie okresu" były tam na początku dziennym. Zero litości i zrozumienia dla dziewczyn które nie dały rady czy nie chciały poczekać. Z fajnej grupy zrobiła się jakaś grupa linczu i upominania do tego stopnia, że dziewczyny zaczęły zakładać swoje grupy na które zapraszały tylko te które niby testowały tylko w terminie 🤦‍♀️
O rety, kiedy to było? 😨

mi też powtarzają, że taka moja uroda z siniakami - mam tak od zawsze, a wyniki ok. Moja mama też tak ma. Jak chodziłam na rurę, to czasami wyglądałam, jakbym przeżyła bliskie spotkanie z rozpędzonym samochodem. Teraz biorę acard i mam siniaka po tym, jak kot mi wskoczył na kolana i wbił mi przy tym pazura w nogę :D
A Acard jest na ten zespół antyfosfolipidowy? Czy bierzesz tak w razie w?

reklama
2016 albo 2018/2019 ale nie jestem pewna 🤣
To myśle, ze sporo się zmieniło od tamtego czasu na szczęście, czasem zderzamy opinie i nie wszystkie testują przed terminem, inne w ogóle nie testują, bo szkoda środowiska itp., ale jednak w większości z szacunkiem, a nie moja racja jest najmojsza

Do góry