reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Bo generalnie poziom TSH się waha w ciągu doby. I taki pojedynczy wynik nie sugeruje, że coś jest źle.
Dokładnie tak, też mi tak endo tłumaczyła i faktycznie u mnie w ciągu 6mce było chyba z 5 razy badane i się wahało. Teraz dostałam dopiero leki ze względu na clo, bo mówi, że przy tym warto obniżyć, a dwa, że stymulację lubią podbić tsh

reklama
@Brownie1992 , na początek podstawowe badanie nasienia plus morfologia obowiązkowo.
Żywotność też bym wzięła pod uwagę.

Btw. Straszne ceny😱.

Co do Twojej zdolności do tworzenia siniaków- według mnie taka nie powinna być uroda- jak stoisz z ilością płytek w morfo? Jak z krzepliwością?

Co do mojego problemu, to poobserwuję się.
Zacznę brać witaminy C, K i PP i zobaczymy.
C miałam co prawda ograniczyć ze względu na to, że jest to też jeden z alergenów- no ale może @Karola3092 ma rację.
Moja ostatnia morfologia wygląda tak - komentarz lekarza, że spoko. Nie znam się na tym 🤣
Co do cen to widzialam dużo wyższe w innej klinice, ale będę jeszcze szukała może znajdę coś tańszego. A jak to jest z tym badaniem po chorobie trzeba czekać 2 miesiące?

Załączniki

• Screenshot_20221228-104348_Drive.jpg
    Screenshot_20221228-104348_Drive.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 55
  • Screenshot_20221228-104406_Drive.jpg
    Screenshot_20221228-104406_Drive.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 57
Moja ostatnia morfologia wygląda tak - komentarz lekarza, że spoko. Nie znam się na tym 🤣
Co do cen to widzialam dużo wyższe w innej klinice, ale będę jeszcze szukała może znajdę coś tańszego. A jak to jest z tym badaniem po chorobie trzeba czekać 2 miesiące?
mi też powtarzają, że taka moja uroda z siniakami - mam tak od zawsze, a wyniki ok. Moja mama też tak ma. Jak chodziłam na rurę, to czasami wyglądałam, jakbym przeżyła bliskie spotkanie z rozpędzonym samochodem. Teraz biorę acard i mam siniaka po tym, jak kot mi wskoczył na kolana i wbił mi przy tym pazura w nogę :D

Stanęło, że będzie przenoszenie na Staraczki, potem kilka osób pisało, że to niezbyt dobru pomysł i na tym zacichł temat.
Ja co prawda to się za dużo nie udzielam ale zawsze staram się jakoś nadrabiać zaległości i szczerze mówiąc wolałabym żeby zostało tak jak do tej pory czyli staraczki i fora z comiesięcznym testowaniem. Mi te staraczkowe tak źle się kojarzą że sama przestałam testować przed terminem. Nie wiem czy któraś z Was pamięta jaki był kilka lat temu lincz na staraczkach odnośnie testowania gdy np. pojawiła się nowa dziewczyna i nie daj Boże zatestowała przed terminem okresu albo tylko zapytała czy warto. Teksty typu "przed dniem okresu i tak Ci nic nie wyjdzie" albo "ta grupa jest tylko dla testujących w terminie okresu" były tam na początku dziennym. Zero litości i zrozumienia dla dziewczyn które nie dały rady czy nie chciały poczekać. Z fajnej grupy zrobiła się jakaś grupa linczu i upominania do tego stopnia, że dziewczyny zaczęły zakładać swoje grupy na które zapraszały tylko te które niby testowały tylko w terminie 🤦‍♀️

Ja co prawda to się za dużo nie udzielam ale zawsze staram się jakoś nadrabiać zaległości i szczerze mówiąc wolałabym żeby zostało tak jak do tej pory czyli staraczki i fora z comiesięcznym testowaniem. Mi te staraczkowe tak źle się kojarzą że sama przestałam testować przed terminem. Nie wiem czy któraś z Was pamięta jaki był kilka lat temu lincz na staraczkach odnośnie testowania gdy np. pojawiła się nowa dziewczyna i nie daj Boże zatestowała przed terminem okresu albo tylko zapytała czy warto. Teksty typu "przed dniem okresu i tak Ci nic nie wyjdzie" albo "ta grupa jest tylko dla testujących w terminie okresu" były tam na początku dziennym. Zero litości i zrozumienia dla dziewczyn które nie dały rady czy nie chciały poczekać. Z fajnej grupy zrobiła się jakaś grupa linczu i upominania do tego stopnia, że dziewczyny zaczęły zakładać swoje grupy na które zapraszały tylko te które niby testowały tylko w terminie 🤦‍♀️
O rety, kiedy to było? 😨

mi też powtarzają, że taka moja uroda z siniakami - mam tak od zawsze, a wyniki ok. Moja mama też tak ma. Jak chodziłam na rurę, to czasami wyglądałam, jakbym przeżyła bliskie spotkanie z rozpędzonym samochodem. Teraz biorę acard i mam siniaka po tym, jak kot mi wskoczył na kolana i wbił mi przy tym pazura w nogę :D
A Acard jest na ten zespół antyfosfolipidowy? Czy bierzesz tak w razie w?

reklama
2016 albo 2018/2019 ale nie jestem pewna 🤣
To myśle, ze sporo się zmieniło od tamtego czasu na szczęście, czasem zderzamy opinie i nie wszystkie testują przed terminem, inne w ogóle nie testują, bo szkoda środowiska itp., ale jednak w większości z szacunkiem, a nie moja racja jest najmojsza

Do góry