No nie podejrzewam anemii.Anemia?
Bierzesz witaminę C?
Nie przy takiej hemoglobinie, ilości erytrocytów, hematokrycie i przy takim żelazie.
Ilość płytek też w normie.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No nie podejrzewam anemii.Anemia?
Bierzesz witaminę C?
I gdzie te świąteczne bombelki?To ja się zaktualizuję: 16.12 ovitrelle, 26.12 plamienia żywą krwią. Już chyba nie ma sensu testować.
Spokojnie, to nie tak szybko, dostaniesz leki i będzie ok. Mi moja endokrynolog zawsze powtarzała, ze dzieci w brzuchach to wszystko od matek wyciągną, szczególnie hormonow, dokładnie tyle ile potrzebują i właśnie dlatego często u matki są niedobory, ale to nie znaczy, ze dziecko ma za małoWitajcie dziewczyny, wybaczcie, że tak z buta wpadam w wątek, ale mam pytanie. Dzis wizyta u lekarza, po 15, ale nie wytrzymie do tej pory , a że imponujecie mi wiedzą to pozwoliłam sobie napisać.
Wyszło mi tsh ponad 5, norma w I try do 2,5. Dostane pewnie skierowanie na dalsze badania i leki, ale naczytałam się o kretynizmie tarczycowym i już sram żarem. Słusznie?
Miałam na początku ciąży TSH koło 4. Lekarz kazał mi powtórzyć badanie oraz oznaczyć pozostałe tarczycowe rzeczy. Na drugi dzień TSH spadło do około 3 a tamta reszta była w normie. Lekarz nie zrobił z tym nic.Witajcie dziewczyny, wybaczcie, że tak z buta wpadam w wątek, ale mam pytanie. Dzis wizyta u lekarza, po 15, ale nie wytrzymie do tej pory , a że imponujecie mi wiedzą to pozwoliłam sobie napisać.
Wyszło mi tsh ponad 5, norma w I try do 2,5. Dostane pewnie skierowanie na dalsze badania i leki, ale naczytałam się o kretynizmie tarczycowym i już sram żarem. Słusznie?
Bo generalnie poziom TSH się waha w ciągu doby. I taki pojedynczy wynik nie sugeruje, że coś jest źle.Miałam na początku ciąży TSH koło 4. Lekarz kazał mi powtórzyć badanie oraz oznaczyć pozostałe tarczycowe rzeczy. Na drugi dzień TSH spadło do około 3 a tamta reszta była w normie. Lekarz nie zrobił z tym nic.
Mam zdrowe dziecko ze zbadaną tarczycą, zdrową.
Bardzo dobrze, że idziesz skonsultować