reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Witajcie dziewczyny, wybaczcie, że tak z buta wpadam w wątek, ale mam pytanie. Dzis wizyta u lekarza, po 15, ale nie wytrzymie do tej pory , a że imponujecie mi wiedzą to pozwoliłam sobie napisać.
Wyszło mi tsh ponad 5, norma w I try do 2,5. Dostane pewnie skierowanie na dalsze badania i leki, ale naczytałam się o kretynizmie tarczycowym i już sram żarem. Słusznie?
Spokojnie, to nie tak szybko, dostaniesz leki i będzie ok. Mi moja endokrynolog zawsze powtarzała, ze dzieci w brzuchach to wszystko od matek wyciągną, szczególnie hormonow, dokładnie tyle ile potrzebują i właśnie dlatego często u matki są niedobory, ale to nie znaczy, ze dziecko ma za mało ;)

Witajcie dziewczyny, wybaczcie, że tak z buta wpadam w wątek, ale mam pytanie. Dzis wizyta u lekarza, po 15, ale nie wytrzymie do tej pory , a że imponujecie mi wiedzą to pozwoliłam sobie napisać.
Wyszło mi tsh ponad 5, norma w I try do 2,5. Dostane pewnie skierowanie na dalsze badania i leki, ale naczytałam się o kretynizmie tarczycowym i już sram żarem. Słusznie?
Miałam na początku ciąży TSH koło 4. Lekarz kazał mi powtórzyć badanie oraz oznaczyć pozostałe tarczycowe rzeczy. Na drugi dzień TSH spadło do około 3 a tamta reszta była w normie. Lekarz nie zrobił z tym nic.
Mam zdrowe dziecko ze zbadaną tarczycą, zdrową.
Bardzo dobrze, że idziesz skonsultować :)

Miałam na początku ciąży TSH koło 4. Lekarz kazał mi powtórzyć badanie oraz oznaczyć pozostałe tarczycowe rzeczy. Na drugi dzień TSH spadło do około 3 a tamta reszta była w normie. Lekarz nie zrobił z tym nic.
Mam zdrowe dziecko ze zbadaną tarczycą, zdrową.
Bardzo dobrze, że idziesz skonsultować :)
Bo generalnie poziom TSH się waha w ciągu doby. I taki pojedynczy wynik nie sugeruje, że coś jest źle.

reklama
@Brownie1992 , na początek podstawowe badanie nasienia plus morfologia obowiązkowo.
Żywotność też bym wzięła pod uwagę.

Btw. Straszne ceny😱.

Co do Twojej zdolności do tworzenia siniaków- według mnie taka nie powinna być uroda- jak stoisz z ilością płytek w morfo? Jak z krzepliwością?

Co do mojego problemu, to poobserwuję się.
Zacznę brać witaminy C, K i PP i zobaczymy.
C miałam co prawda ograniczyć ze względu na to, że jest to też jeden z alergenów- no ale może @Karola3092 ma rację.

Do góry