reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

@LadyCaro po takiej zachęcie jednak mam pytanie dodatkowe 😅 bo pomyślałam, że może już przed tą wizytą u androloga mógłby Stary zrobić hormony z krwi i iść z wynikami w łapie, zawsze to by była odrobina więcej informacji oraz mamy możliwość zrobić je w ramach pakietu PZU. Czy to dobry pomysł Twoim zdaniem? Oraz co oprócz testosteronu, LH, FSH? Prolaktynę? Estradiol? Kortyzol? 🤓
oczywiście.
Ja nie pamietam co mój Stary ogólnie badał, ale napewno to co powiedziałaś i całą 5 tarczycową. Jutro zerknę w wyniki i Ci powiem jak chcesz

reklama
Cześć dziewczyny trochę mnie tu nie było bo mnie totalnie mnie poskładało . Od wigilijnego poranku po prostu zdycham - nie dość że choroba to jeszcze okres. Wszystko nie tak jak powinno być . Moje urodziny przez to wszystko uważam za najgorsze w życiu . Co do świat myślałam, że nie wytrwam ale nie było najgorzej . Nawet przełknęłam życzenia odnośnie dzieci . Muszę się trochę podleczyć i trza znowu zacząć działać 🙈

a bierzesz jakieś leki albo suplementy?
Oczywiście, Letrox z samego rana.
No i zamiennie Pregnę oraz Puerię.
Z nowości, to piłam olej EstroVita Skin z witaminami ADE.
Z zalecenia lekarza odstawiłam go tydzień temu- bardzo mnie wysypało i miałam odstawić wszelkie nowości, które zaczęłam spożywać.

Może to być też od tego mocnego drapania, tak teraz wpadło mi do głowy.
Naprawdę intensywnie się drapałam również po nogach.

Dziewczyny, mam problem z siniakami bez uderzenia.
W zasadzie od kilku dni zauważyłam dużo siniaków na lewym udzie.
Wygląda to strasznie, a martwi mnie, bo naprawdę same powstają. Mam na tej nodze małego żylaka, ale jest on malutki.

Zespół antyfosfolipidowy wykluczony, bo badałam zaraz po poronieniu i następnie powtarzałam.
Morfologia zawsze bardzo dobra.
To ciekawe co piszesz bo ja tak mam od zawsze. Wystarczy, że mnie ktoś sciśnie lub dotknie odrobinę mocniej i mam siniaka do tego to są takie mocno fioletowe siniaki. Nikt nigdy mnie nie badał w tym kierunku, zawsze słyszałam taki Pani urok.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam problem z siniakami bez uderzenia.
W zasadzie od kilku dni zauważyłam dużo siniaków na lewym udzie.
Wygląda to strasznie, a martwi mnie, bo naprawdę same powstają. Mam na tej nodze małego żylaka, ale jest on malutki.

Zespół antyfosfolipidowy wykluczony, bo badałam zaraz po poronieniu i następnie powtarzałam.
Morfologia zawsze bardzo dobra.
Anemia?
Bierzesz witaminę C?

Witajcie z rana.
Temperatura tak mi skończyła, ze nsjarałam się jak szczerbaty na suchary. Wyskoczyłam z łóżka i zrobilam test, jeden tak się wybarwiał , ze zamoczyłam 2 pasek i widząc 2 kreskę (tak mi się zdawało ) poprawiłam pinkiem i co ZONK.😜🥴😶 Oczywiście czekam na jutrzejszą temperaturę jeszcze ze 3 dni nadziei jest. Co ciekawe wczoraj przed snem bolal mnie miesiączkowo brzuch i jajnik, chociaz czulam jakby oba mnie bolały a ja mam tylko 1 i dostałam kataru.

Załączniki

• Screenshot_20221228-072428_Premom.jpg
    Screenshot_20221228-072428_Premom.jpg
    173,4 KB · Wyświetleń: 113
  • 20221228_064543.jpg
    20221228_064543.jpg
    865,3 KB · Wyświetleń: 115
  • 20221228_064941.jpg
    20221228_064941.jpg
    584,6 KB · Wyświetleń: 109
reklama
Cześć dziewczyny trochę mnie tu nie było bo mnie totalnie mnie poskładało . Od wigilijnego poranku po prostu zdycham - nie dość że choroba to jeszcze okres. Wszystko nie tak jak powinno być . Moje urodziny przez to wszystko uważam za najgorsze w życiu . Co do świat myślałam, że nie wytrwam ale nie było najgorzej . Nawet przełknęłam życzenia odnośnie dzieci . Muszę się trochę podleczyć i trza znowu zacząć działać 🙈
Ojej biedna zdrówka 💚. U mnie na świętach też wszyscy chorzy, a teraz mnie delikatnie zbiera 🤷‍♀️, a tu wjeżdża clo zaraz i sama nie wiem czy coś brać nie brać. Na razie kuruje się naturalnymi rzeczami i funkcjonuje jakoś w miarę, najbardziej gardło czuje, ale to mam do ssania tabsy i jakiś piskacz 🙈

Do góry