reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

@hachette a co masz do kranówki?
(chciałam znaleźć jakiegoś gifa typu what is your problem, ale nie mam weny)
Pytam z czystej ciekawości :D
U mnie kranówka ma niestety trochę specyficzny posmak.

Jak leżałam w szpitalu, rok temu latem, to szpital był zamknięty na odwiedziny, bo covid, wiadomo. Wtedy kupiłam sobie tę butelkę z filtrem. Filtr opłukałam zgodnie z instrukcją jak należy. Woda ze szpitala była ohydna. Masakryczna. Jak deszczówka w której ktoś mył metalowe części. Serio nie dało się tego pić.
annoyed GIF

reklama
U mnie kranówka ma niestety trochę specyficzny posmak.

Jak leżałam w szpitalu, rok temu latem, to szpital był zamknięty na odwiedziny, bo covid, wiadomo. Wtedy kupiłam sobie tę butelkę z filtrem. Filtr opłukałam zgodnie z instrukcją jak należy. Woda ze szpitala była ohydna. Masakryczna. Jak deszczówka w której ktoś mył metalowe części. Serio nie dało się tego pić.
annoyed GIF
tak, to prawda, czasem woda jest ohydna :D u mnie na wiosce ultratwarda kranulka bardzo mi smakuje :D

Zrobienie jednego małego testu jest tak samo inwazyjne dla środowiska jak zjedzenie batonika, wypicie smoothie z plastikowej butelki czy wzięcie warzyw w woreczek. Czy mimo to nie jemy słodyczy, nie pijemy soku czy nigdy nie bierzemy reklamówek w sklepie? Nikt nie jest perfekcyjny. Jak ktoś ma ochotę to robi betę w 3dpo a inny test 5dpo, a życie jest zbyt krótkie, by się przejmować co ktoś pomyśli. Także co kto lubi niech robi ;)

U nas też filtruje brita. Nie znoszę posmaku kranówki...a poza tym stary tyle pepsi wypija, że i tak w choy butelek wynosimy z domu...

Jak to szło z tym, że jak się jest chorym to szybciej się zachodzi? Jestem mega dychrająca. A i kupiłam ananasa...
I wpisałam się do gina na 17, pójdę na szybkie USG czy owulacja była i coś widać i niech mi wystawi skierowania na prog, w pakiecie mam to przynajmniej nie będę bulić non stop. Myślę co jeszcze wycyganić za skierowania, może na betę sylwestrową z pełnym optymizmem a co tam🤣

reklama
Dziewczyny ja nie stoję po żadnej stronie i rozumiem jedna i druga. Tak naprawdę walczymy o dziecko i chcemy dla niego jak najlepiej, a zatruwamy sami mega środowisko i nie chodzi o test nie test, tylko też podejście bo ta jedna rzecz nie zmieni, ale jak pomyśli i zrobi tak każdy to owszem i właśnie z takim podejściem mając totalnie temat w dupie obciążymy problemami dzieci, które będą ponosić konsekwencje naszej wyjebki. Psychika tak jest bardzo ważna, więc może jakiś kompromis, znalezienie wyjścia, może testy bez plastiku do momentu sensownego testowania 🤷‍♀️. Każdy oczywiście robi jak uważa, ale rozumiem o co chodziło @Lady With Cats bo nie napisałaś obrażająco, tylko chciała wiedzieć dlaczego, rozumiem @Bolilol, że akurat nie spodziewałaś się tego w takim miejscu.
Czasami warto zrobić małe zmiany, woreczek mniej, coś mniej i każdy jakby chociaż małe zrobił to ilu jest ludzi i o ile mniej śmieci się robi 🤷‍♀️.
Kochane nie ma już co ciągnąć tego tematu moim zdaniem. Nikt nie jest perfekcjonista i każdy ma swoje za uszami. Było pytanie, była odpowiedź, temat zamknięty🤷‍♀️.

Miłego dnia 💚🍀.

Do góry