reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Tak, dokładnie, takie plamienia to mogą być objawem niedomogi lutealnej.

No tylko @Karola3092 musiałaby 3 cykle z rzędu pobadać proga 7dpo.
A ciekawe czy ta niedomoga może się pojawić w trakcie życia.

Ja od trzech cykli mam taką akcję, że plamie przed okresem, potem dwa dni ciszy i nagle jeb 🩸🩸🩸

Nie miałam nigdy takich problemów, w ciąży też nie miałam żadnych plamień. Jedyne co to miałam albo plamienie implementacyjne albo jakieś coś innego bo 3-4 dni po takiej akcji wyszedł mi pozytywny test ciążowy.

Dziewczyny, teraz ja Was proszę o poradę.

Od kilku dni drapię się, swędzą mnie dłonie, ręce (całe), nogi, brzuch, plecy. Generalnie całe ciało. Drapię się niemiłosiernie, robią się też takie małe bąbelki na ciele, jakby mnie coś pogryzło.
Przestałam jeść cytrusy, bo jadłam codziennie kiwi, mandarynki, pomarańcze- dokładnie w czwartek ostatni raz jadłam.

No ale dziś znowu mnie wszystko swędzi.
Piję calcium od dwóch dni, ale znacie jeszcze coś, co może złagodzić te objawy?
Tabletki, maście, cokolwiek, bo ja się zaraz zadrapię.
Ja na takie przypadłości dostaje od dermatologa advantan, ale niestety to ma recepte, wiec musiałabyś iść do dermatologa, brałam to także w ciąży, bo wówczas miałam uczulenie na wszystko czego dotknęłam, najbardziej uczulał mnie proszek.

Dziewczyny, teraz ja Was proszę o poradę.

Od kilku dni drapię się, swędzą mnie dłonie, ręce (całe), nogi, brzuch, plecy. Generalnie całe ciało. Drapię się niemiłosiernie, robią się też takie małe bąbelki na ciele, jakby mnie coś pogryzło.
Przestałam jeść cytrusy, bo jadłam codziennie kiwi, mandarynki, pomarańcze- dokładnie w czwartek ostatni raz jadłam.

No ale dziś znowu mnie wszystko swędzi.
Piję calcium od dwóch dni, ale znacie jeszcze coś, co może złagodzić te objawy?
Tabletki, maście, cokolwiek, bo ja się zaraz zadrapię.
A może to kwestia nowego kosmetyku, płynu do płukania tkanin?
Może być też alergia na oprysk warzyw/owoców, dobrze dokładnie myć.
Mnie na tego typu sprawy czasami (niestety nie zawsze) pomaga Aleric Deslo Active.

A ciekawe czy ta niedomoga może się pojawić w trakcie życia.

Ja od trzech cykli mam taką akcję, że plamie przed okresem, potem dwa dni ciszy i nagle jeb 🩸🩸🩸

Nie miałam nigdy takich problemów, w ciąży też nie miałam żadnych plamień. Jedyne co to miałam albo plamienie implementacyjne albo jakieś coś innego bo 3-4 dni po takiej akcji wyszedł mi pozytywny test ciążowy.
ja mam plamienia w 4-6 dpo już któryś cykl, ale miałam progesteron w 7dpo prześliczny. We wtorek będę u gina to jej zapytam skąd to się może brać. No i zobaczymy czy w tym cyklu będę miała, na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że dzis Dzień Owulacji (@Owulacja wszystkiego najlepszego :D)

Pytan tylko co to? Reakcja alergiczna? Coś nowego zjadłas ostatnio? Bo cytrusy tyle czasu jesz, i dopiero teraz bylaby reakcja?
Ja bym bardziej stawiała jednak na oprysk, niż na same cytrusy. Albo jakaś reakcja krzyżowa. Powodów może być wiele, zwykle trudno zlokalizować, chyba tylko ratować jakoś doraźnie 🤷‍♀️.

ja mam plamienia w 4-6 dpo już któryś cykl, ale miałam progesteron w 7dpo prześliczny. We wtorek będę u gina to jej zapytam skąd to się może brać. No i zobaczymy czy w tym cyklu będę miała, na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że dzis Dzień Owulacji (@Owulacja wszystkiego najlepszego :D)
Ja mam pierwszy raz plamienia. Progesteron za niski, ale badany we wrześniu, może coś się zmieniło od tego czasu. Myślę, że u mnie powodem brak duphastonu, zwykle brałam od 17dc, teraz mam 22dc.
Ale lekarz kazał się wstrzymać to czekam…

Pytan tylko co to? Reakcja alergiczna? Coś nowego zjadłas ostatnio? Bo cytrusy tyle czasu jesz, i dopiero teraz bylaby reakcja?
A może to kwestia nowego kosmetyku, płynu do płukania tkanin?
Może być też alergia na oprysk warzyw/owoców, dobrze dokładnie myć.
Mnie na tego typu sprawy czasami (niestety nie zawsze) pomaga Aleric Deslo Active.
Ja na takie przypadłości dostaje od dermatologa advantan, ale niestety to ma recepte, wiec musiałabyś iść do dermatologa, brałam to także w ciąży, bo wówczas miałam uczulenie na wszystko czego dotknęłam, najbardziej uczulał mnie proszek.

No wiesz, te kiwi zaczęłam jeść w zeszłym tygodniu, bo nagle poczułam chęć na nie.
I powiedzmy, jadłam je przez tydzień.

No wygląda, jak reakcja alergiczna.

Nie używam żadnych balsamów do ciała, bo nie lubię uczucia tłustości po nich.
Płyn do płukania od lat ten sam.

Spróbuję najpierw ten Aleric, bo nie jest z przepisu lekarza, ale jak dalej mnie będzie męczyć, to umówię się do dermatologa.

reklama
Ja mam pierwszy raz plamienia. Progesteron za niski, ale badany we wrześniu, może coś się zmieniło od tego czasu. Myślę, że u mnie powodem brak duphastonu, zwykle brałam od 17dc, teraz mam 22dc.
Ale lekarz kazał się wstrzymać to czekam…
No ale nie dawaj sobie przepisać dupka bez dokładnej diagnozy.

Najpierw monitoring, trzykrotne zbadanie proga w kolejnych cyklach.

Do góry