reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

No wiesz, te kiwi zaczęłam jeść w zeszłym tygodniu, bo nagle poczułam chęć na nie.
I powiedzmy, jadłam je przez tydzień.

No wygląda, jak reakcja alergiczna.

Nie używam żadnych balsamów do ciała, bo nie lubię uczucia tłustości po nich.
Płyn do płukania od lat ten sam.

Spróbuję najpierw ten Aleric, bo nie jest z przepisu lekarza, ale jak dalej mnie będzie męczyć, to umówię się do dermatologa.

Mnie na alergie najszybciej pomagała hitaxa ta do ssania jak cukierek

reklama
za dużo czytałam o przypadkach gdzie lekarze mówili, że nie ma owulacji w danym cyklu, endo słabe, kobiety skreślały cykl, a potem okazywało się, że cykl zakończony ciążą, co oznacza, że ta owulacja była i to całkiem fajna, a i endo super, bo ciąża się zagnieździła. Tamten prog pokazuje, że owulacja była, najbardziej dziwne te plamienia
Bardzo bym chciała, taka sytuacje u mnie 💚. Jakoś tak w ten cykl wierzyłam, bo objawy jak nigdy, z drugiej strony wiadomo objawy mogą być jak z myślą o ciąży 😂🤷‍♀️.

I
Dziewczyny, teraz ja Was proszę o poradę.

Od kilku dni drapię się, swędzą mnie dłonie, ręce (całe), nogi, brzuch, plecy. Generalnie całe ciało. Drapię się niemiłosiernie, robią się też takie małe bąbelki na ciele, jakby mnie coś pogryzło.
Przestałam jeść cytrusy, bo jadłam codziennie kiwi, mandarynki, pomarańcze- dokładnie w czwartek ostatni raz jadłam.

No ale dziś znowu mnie wszystko swędzi.
Piję calcium od dwóch dni, ale znacie jeszcze coś, co może złagodzić te objawy?
Tabletki, maście, cokolwiek, bo ja się zaraz zadrapię.
Może zrób sobie kąpiel w krochmalu? To tak doraźnie, i maxicortan w maści, ale przede wszystkim musisz wyeliminować alergen. Może wyciągnęłas jakaś kurtkę zimową sprzed roku albo coś?

Ehh żeby człowiek miał tak białe zęby, jak biel tego testu 😁
Zobacz załącznik 1476076
A tak na poważnie to smuteczek. Niedługo minie rok od rozpoczęcia starań 😩
Season 10 Hug GIF by Friends

Od kilku dni drapię się, swędzą mnie dłonie, ręce (całe), nogi, brzuch, plecy. Generalnie całe ciało. Drapię się niemiłosiernie, robią się też takie małe bąbelki na ciele, jakby mnie coś pogryzło.
Przestałam jeść cytrusy, bo jadłam codziennie kiwi, mandarynki, pomarańcze- dokładnie w czwartek ostatni raz jadłam.

Hydrokortyzon doraźnie.
Wapno jeśli już to z kwerecytyną ale to stosunkowo niewiele daje.

Tak jak dziewczyny pisały np Aleric Deslo.

Balsam do ciała z La Roche Posay

Nie zostawia tłustego filtra, dosłownie 5 minut i jest wchłonięty a skóra nie swędzi. Mówię to jako człowiek, który nienawidzi używać nic do smarowania, bo wzdryga się zwykle z powodu konsystencji i efektu.

A może jakie nowe kosmetyki, detergenty?

ja mam plamienia w 4-6 dpo już któryś cykl, ale miałam progesteron w 7dpo prześliczny. We wtorek będę u gina to jej zapytam skąd to się może brać. No i zobaczymy czy w tym cyklu będę miała, na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że dzis Dzień Owulacji (@Owulacja wszystkiego najlepszego :D)
Daj znać co twój gin powie.

Tak ten balsam La Roche jest super! Też używałam gdy nagle dostałam bardzo dziwnego uczulenia. Wiem że to dziwna teoria ale u mnie to bylo najprawdopodobniej spowodowane stresem 🤷🏻‍♀️ ten balsam bardzo szybko zaczął pomagać

Pokrzywka, poczytaj sobie. Niestety ciężko znaleźć alergen.

reklama
bardzo mi przykro 😩 wiem co czujesz bo odkąd się staram to dużo testów już poszło i na jedym tylko widziałam kreskę cienia fabryczną także szału nie ma ..
Ja ostatnio robię testy tylko dlatego, że się tu zapisałam :p jakoś tak już nie mam większych nadziei, wcześniej się staraliśmy długo, udało się, teraz się nie nastawiam, że będzie łatwo 🙃

Do góry