reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

reklama
Ale te plamienia faktycznie dziwna sprawa, mam nadzieję, że prog 7dpo coś więcej nam powie, bo zazwyczaj za takie plamienia w drugiej połowie cyklu odpowiada niedobór proga chyba
Tak, dokładnie, takie plamienia to mogą być objawem niedomogi lutealnej.

No tylko @Karola3092 musiałaby 3 cykle z rzędu pobadać proga 7dpo.

Ja już serio głupieje, ostatnio 6 dpo jak zbadałam to miałam 14.27 nie miałam jak isc na usg. Tym razem udało mi się iść na usg 15.12 gdzie twierdzi, że nie było owulacji, nie będzie, endo 3mm,gdzie w tym samym cyklu było 5-6, no a tu temp.tak pokazuje, ja mówię, że proga zabda to mi mówi, że jak na usg nie widać to samym progiem nie stwierdzamy owulacji 🤷‍♀️. Oczywiście ja i tak w środę postanawiam iść zbadać sobie to wtedy będzie 7dpo. Dziś odpukać na razie brak plamień 🙈, ale głupia jestem w tym 😂.
za dużo czytałam o przypadkach gdzie lekarze mówili, że nie ma owulacji w danym cyklu, endo słabe, kobiety skreślały cykl, a potem okazywało się, że cykl zakończony ciążą, co oznacza, że ta owulacja była i to całkiem fajna, a i endo super, bo ciąża się zagnieździła. Tamten prog pokazuje, że owulacja była, najbardziej dziwne te plamienia

Hej dziewczyny. Miałam robić testa wczoraj ale jednak zrobiłam dzisiaj (robiłam też w czwartek i był negatyw). Okres ostatni miałam 19.11, owulacje mam stymulowaną tabletkami i robiłam jeszcze zastrzyk ovitrelle 3.12 lekarz powiedział że owulacji powinna być 4.12 lub 5.12 rano. Na teście (wstawię zdjęcie, ale chyba nic na nim nie zauważycie, widać tylko na żywo) zauważyłam cień cienia cienia. Zawał na miejscu ale nie chce się nakręcać bo to może też być kreska fabryczna 😓 Jak myślicie? (jak na tyle dni po owulacji gdyby była ciąża kreska nie powinna być ciemniejsza?) Przepraszam że tak chaotycznie pisze i wstawiam zdjęcie testu choć tutaj nie powinnam. I wiem że nie powinnam go rozbierać ale tak lepiej widać tą kreskę. (Zobaczyłam kreskę po 4 min)
Ja też nic a nic nie widzę tutaj...
U mnie okej, mdłości są ale to mnie cieszy, cyce bolą ale nie jakoś strasznie. Najbardziej martwi mnie ta infekcja, najprawdopodobniej grzybica.. jutro idę do gino po leczenie. Mam nadzieję że przez to nic złego się nie stanie.
Nystatyna w ciąży bezpieczna i ja przy pierwszej ciąży non stop miałam jakie grzybice nie wiadomo skąd i wszystko dobrze się skończyło.
No i wysikałam pozytywnego ovulaka, no z kim jestem w grupie testujących na Nowy Rok? Licząc za 2 dni owulkę?🤣😜😁🤞🤞 jestem zaskoczona, ze to już. To moj 11dc
Będzie, że ze mną znowu, choć mój owulak jeszcze nie jest idealny, jak Twój...daję,że wieczorem albo w nocy będzie całkiem pozytywny...a ja na wszelki wypadek trzonuję męża codziennie od środy co by nie wypadł z formy🤣
Ehh żeby człowiek miał tak białe zęby, jak biel tego testu 😁
Zobacz załącznik 1476076
A tak na poważnie to smuteczek. Niedługo minie rok od rozpoczęcia starań 😩
Serdeczny uściski dla ciebie. Dziś się sobą zaopiekuj, rozpieść, zrob coś dla siebie miłego, my cię przytulimy, jutro otrzepiesz rajstopki do dalszego marszu po cel...

@Zazuu twoja beta przepiękny widok. Bardzo mocno ściskam z radości i gratuluję. Spokojnej ciąży, a z takim wsparciem jak nasze to ty nie masz innych szans jak mieć spokojne 9 miesiecy😘

Dziewczyny, teraz ja Was proszę o poradę.

Od kilku dni drapię się, swędzą mnie dłonie, ręce (całe), nogi, brzuch, plecy. Generalnie całe ciało. Drapię się niemiłosiernie, robią się też takie małe bąbelki na ciele, jakby mnie coś pogryzło.
Przestałam jeść cytrusy, bo jadłam codziennie kiwi, mandarynki, pomarańcze- dokładnie w czwartek ostatni raz jadłam.

No ale dziś znowu mnie wszystko swędzi.
Piję calcium od dwóch dni, ale znacie jeszcze coś, co może złagodzić te objawy?
Tabletki, maście, cokolwiek, bo ja się zaraz zadrapię.

reklama
Dziewczyny, teraz ja Was proszę o poradę.

Od kilku dni drapię się, swędzą mnie dłonie, ręce (całe), nogi, brzuch, plecy. Generalnie całe ciało. Drapię się niemiłosiernie, robią się też takie małe bąbelki na ciele, jakby mnie coś pogryzło.
Przestałam jeść cytrusy, bo jadłam codziennie kiwi, mandarynki, pomarańcze- dokładnie w czwartek ostatni raz jadłam.

No ale dziś znowu mnie wszystko swędzi.
Piję calcium od dwóch dni, ale znacie jeszcze coś, co może złagodzić te objawy?
Tabletki, maście, cokolwiek, bo ja się zaraz zadrapię.
Pytan tylko co to? Reakcja alergiczna? Coś nowego zjadłas ostatnio? Bo cytrusy tyle czasu jesz, i dopiero teraz bylaby reakcja?

Do góry