reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

Nie jestem specjalistką w temacie, ale u nas przed procedurami in vitro wszyscy dostają leki na endo... Taka jest przynajmniej oficjalna wersja dla laików. Ja brałam estradiol w tabletkach (przed IVF), a koleżanka ma przepisane plastry (przed samym transferem).
Kochana... ja brałam w tym cyklu plastry, czopki, dopochwowo i przez skórę w sprayu- NA RAZ. 🤣😅 Tzn w różnych dniach cyklu były dołączane ale ostatecznie były wszystkie na raz. 😅 i w sobotę na USG zawrotne 7mm tak jak i we wtorek przed zastrzykiem na pęknięcie.

reklama
ogólnie to próbowałam milion rzeczy.. różne kosmetyki i różne leki kupowane w aptece za setki złotych bez efektów do tego kosmetyczka która różne zabiegi wykonywała i w tym tez kwasy i nic nie pomagało,coś musi być poyebane w tych hormonach bo mówię tabletki antykoncepcyjne brałam to krostki nie było a teraz znowu wielkie bolące gule ropne co goją się miesiącami 🥲 teraz już tak sie tym załamałam ze wczoraj pisałam do lekarza żeby wznowił mi receptę na antykoncepcję bo już serio spanikowałam ze to wszystko wraca.Będę obserwować jak to wygląda i jak już będę tak wykończona tym psychicznie jak kiedyś to biorę te anty i już ..bo nie chce sie tak męczyć i czuć jak kiedyś.Czytałam tez dużo ostatnio i postanowiłam odstawić całkowicie nabiał i słodycze i produkty przetworzone nie liczę na to ze wcale nie będę miała pryszcza ale żeby tych bolących gul chociaż nie było bo to nie do zniesienia a najgorsze jest to ze to sie w strup zamienia :/ .. do tego zamówiłam witaminy różne,selen i cynk,wit A i E i do tego Omega3 i jeszcze probiotyki na jelita… mam nadzieje ze jakoś to ogarnę bo serio już myślałam czy nie zostawić tych starań o dziecko przez to gowno ale jak nie teraz to kiedy ? Jak już jest mi ciężko zajść a dopiero 25 lat mam a pomyśleć jak ciężko może być później 🥲
Kurcze to faktycznie. Nic więcej nie doradę, tule 💚🍀

Cycki będę badać i jeszcze mam jedno skierowanie na proga- tylko nie wiem, po co, jak owuluję🤷🏻‍♀️.
No u mnie mama dziś kupiła świetną wołowinę do wędzenia i drugi kawałek do pieczenia. Jeszcze jakąś dziczyznę ogarniemy i wieprzowinę.

My już od kilku lat robimy ognisko na Sylwka- szkoda nam kasy wtedy na imprezy. Ja tydzień później mam urodziny, w styczniu zawsze też na jakiś babski comber idę- to taki śląski zwyczaj, bardzo fajny, same baby idą na imprezę i to poprzebieran
No piersi zbadać warto, ja już od kilku lat mam badane i na razie odpukać wszystko super. Haha no widzisz, a ja nie wiadomo co z owu, a na proga nie mam skierowania 😂😂.
Ooo wołowine wędzicie mniam 🤤, ja dopiero totalnie raczkuje. Raz wędzenie z przepisów z internetu i jakiegoś tam oczytanie 😂 schab i kiełbasę, ale super wyszło jak na pierwszy raz i serki typu włoskiego 🤤.

Ja też jetsem typem, że wolę sobie pojechać gdzieś niż wydać na jedną noc tyle kasy 😂🤷‍♀️. My albo z przyjaciółmi, albo u rodzinki na wsi ognisko też robimy 😁, lubię taki klimat.
Comber akurat to wiem (też ze Śląska jestem), ale fakt po Śląsku mało mówię i znam🤷‍♀️. To jesteś koziorożec?

ale wszyscy wszyscy, czy w zależności od wyników badań? Bo u mnie to podobno może być przez za wysoki estradiol 🤷‍♀️ (w sensie gin powiązała ten mój za wysoki estradiol z tym cienkim endometrium, ale nie wiem na jakiej zasadzie, mnie to zdziwiło, bo właśnie myślałam, że jak wysoki to grubiutkie endometrium powinno być... Ale nie wiem czy ten jej ciąg myślowy nie szedł tak, że za wysoki estradiol - >zaburzenia hormonalne - > problem z endo)
Mam wrażenie, że wszyscy, niezależnie od wyników... Tzn. moje były teoretycznie optymalne, ale endo mam zazwyczaj grube, 12-15. Transfer miałam na ok. 18 mm po lekach...

Mam wrażenie, że wszyscy, niezależnie od wyników... Tzn. moje były teoretycznie optymalne, ale endo mam zazwyczaj grube, 12-15. Transfer miałam na ok. 18 mm po lekach...
to bardzo ciekawe, a to nie jest tak, że do in vitro endometrium musi być takie naprawdę tłuściutkie? (przepraszam jeśli to głupie pytanie, bardzo się nie znam)

to bardzo ciekawe, a to nie jest tak, że do in vitro endometrium musi być takie naprawdę tłuściutkie? (przepraszam jeśli to głupie pytanie, bardzo się nie znam)
Też nie jestem specjalistką, bo po prostu nigdy nie miałam z tym żadnych problemów, więc w sumie nie zgłębiałam tematu... Teoretycznie powyżej 15 niekoniecznie jest najlepszą opcją, ale jakieś wewnętrzne badania tutejsze wykazały, że z taki powyżej transfery też się dobrze przyjmowały, więc... 🤷‍♀️

reklama
Do góry