reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎅🏻🎄Mikołaj w grudniu testy przynosi, o dwie kreski na każdym prosi.☃️🌨

To akurat jest wytłumaczalne.

Estradiol jest także w tkance tłuszczowej.
Skoro przybrałaś na wadze, to i poziom estradiolu wzrósł.
Wiem :).
Właściwie tylko po to chciałam przytyć żeby hormony były ok, ale produktem ubocznym (pozytywnym) jest to, że lepiej się czuję w tej wadze, tylko apetyt się rozhulał i żebym w drugą skrajność nie poszła ;).

reklama
Dziewczyny, czy Waszym zdaniem mogę wziąć duphaston około 25 dnia cyklu dopiero? Chciałabym wycyrklować tak na początek kolejnego cyklu na 3-5 stycznia żeby zacząć już wtedy brać clo, a jeśli wezmę około 17dc jak do tej pory to okres wypadnie na koniec grudnia …. Lekarz na urlopie, nie wiem, czy radzić się innego… co myślicie?

Dziewczyny, czy Waszym zdaniem mogę wziąć duphaston około 25 dnia cyklu dopiero? Chciałabym wycyrklować tak na początek kolejnego cyklu na 3-5 stycznia żeby zacząć już wtedy brać clo, a jeśli wezmę około 17dc jak do tej pory to okres wypadnie na koniec grudnia …. Lekarz na urlopie, nie wiem, czy radzić się innego… co myślicie?
ja myślę, że w przypadku przestawiania dni brania leków czy zmiany dawki zawsze należy skonsultować się z lekarzem

Ja miałam zaplanowany wyjazd za granicę ciepłe kraje i akurat w połowie wypadłby mi okres, przesunelam go sobie dupkiem o około tydzień później. Czy jest to mądre? Nie. Czy polecam? Nie. Ale jest możliwość zrobić to w ten sposób w jaki Ty chcesz to zrobić ;)

reklama
Możesz. Po prostu wydłużysz sobie cykl

Dopisuje dodatkowe zdanie po wpisie od @Bolilol - 😉
Oczywiście nie zachęcam do brania tabletek inaczej niż lekarz przykazał. U mnie akurat były próby regulowania cyklu luteiną i miałam dwa razy epizod, że zaczynałam ją brać w okolicy 25 dnia cyklu, żeby wywołać miesiączkę - i skutek był taki, że cykl trwał ponad 33 dni.

Ostatnia edycja:
Do góry