reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Madzioolka - no ja gwarancji nie dam, że tak jest dobrze, bo na opakowaniu nic nie pisze, ale ja tak robiłam właśnie, że każdego dnia 1 miarkę "jedynki" zastępowałam "dwójką".. tak że po 7 dniach powinnaś być już tylko na "dwójce". No u nas się sprawdziło bez problemów, ale może niech jeszcze inne dziewczyny się wypowiedzą, jak to u nich było.. :tak:

reklama
andariel

Oki rozumiem, ze do goracego ten miód ale taki słoikowy?-oczywiscie nie byle jaki z marketu.
A soli jakiej uzywasz , zwykłej?
ten "nasz" miód jest w dość sporym słoiku (ten z bazarku) - spadziowy wielokwiatowy, o dość stałej konsystencji; słoik kosztuje ok. 28 pln;
a sól kupujemy i używamy morską naturalnie jodowaną;

Olga ale Ty karmisz tylko mm czy piersią też? no bo jak butelką to taki schemat wydaje mi się w porządku bo dziecko jednego dnia dostanie kulka razy taką samą dawkę kombinacyjną. U nas butla jest jako dokarmienie, zazwyczaj raz dziennie, czasami dwa jeśli gdzieś wyjdę a akurat przypada karmienie, podstawą jednak jest cyc więc chyba kolejną miarkę "dwójki" będę dodawać co 2-3 dni, wtedy częstotliwość wyjdzie taka jak u Ciebie

dziewczyny - a jeśli ja Leosiowi jeszcze nigdy nie dawałam mieszanki, a teraz chciałabym mieć opcję, w razie czego, żeby mu podać, to powinnam od 1 zacząć? czy właśnie od 2? on już "urodzeniowo" ma 8 m-cy;
kompletnie jestem zielona w temacie mm, bo Ninka też nie musiała dostawać (przez tydzień podawałam jako dokarmianie i od razu ją wysypało, więc mm zastąpiła gęsta owsianka);
a chciałabym wypróbować jak Leo zareaguje na mm jeszcze przed wyjazdem na święta, żeby już na miejscu mieć pewność, że go nie wysypie itd.

Andariel, ale to nan 1 masz pewnie długo?? Bo mnie ostatnio mgordon oświeciła, że puszkę po otwarciu można 3 tyg trzymać a ja chciałam dać mu na próbę bebilon 1, który miałam kilka miesięcy otwarty ( bo miesio był 1 dobę na mm jak miał żółtaczkę) więc się cała pucha zmarnowała... Teraz kupię już takie gotowe w buteleczce, już zrobione nan jak będę chciała podać. Ok 3 zł taka buteleczka.

Aestima to są takie gotowe już do podania??? o matko, ale jestem do tyłu w tych sprawach;-) gdzie to można kupić? a nie boisz się, że może stało w nasłonecznionym miejscu i się już nie bardzo nadaje do podania?
puszkę Nan 1 mam nowiutką nieotwartą nigdy, stoi jakieś 2 m-ce i czeka na swój debiut;-)

reklama
Do góry